witek@ Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 Obiecany apdejcik z drobnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 całkiem szybko i dobrze idzie Tobie robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Mnie się bardzo podoba. Zwróć jeszcze uwagę, proszę na kształt stewy dziobowej - wydaje mnie się, że jest zbyt prosta i zbyt wychylona do przodu. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Zwróć jeszcze uwagę, proszę na kształt stewy dziobowej - wydaje mnie się, że jest zbyt prosta i zbyt wychylona do przodu. Generalnie jest prosta...delikatnie od osi symetrii odstaje na ok 0,3mm przy lini wodnej ale ten mankament bez zbędnych zabiegów ukryje się w "wodzie" Dziś malowanie pokładów na wszystkich pietrach nadbudówek oraz jak starczy siły i czasu dołożymy trzeci kolor kamuflażu na pokładzie ....oj nie będzie łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Dziś malowanie pokładów na wszystkich pietrach nadbudówek oraz jak starczy siły i czasu dołożymy trzeci kolor kamuflażu na pokładzie ....oj nie będzie łatwo Super zaczyna wyglądać to kamo, piękna robota Powodzenia w dalszych pracach malarskich, dasz radę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Powodzenia w dalszych pracach malarskich, dasz radę Exclamation Oj przyda się,dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Ciąg dalszy masakry z maskowaniem....na szczęście zbliżamy się do końca tego nie zbyt przyjemnego etapu jeszcze tylko zakleimy burty dookoła,wszystko sprawdzimy i jutro od rana psikamy trzeci i ostatni kolor kamuflażu.ten kamuflaż wystawił moją cierpliwość i umiejętności na najwyższą próbę.Najbliższy projekt będzie chyba zwykłem szaraczkiem w dodatku spod innej bandery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Ciąg dalszy zmagań z malowaniem : Aktualnie walczę z pokładami nadbudówek które były malowane w dwóch kolorach...tu już się poddałem i maluję pędzelkiem.Mam nadzieję,że efekt będzie zadowalający.Podsumowując malarsko Nashville jest bardzo wymagającym modelem który już mnie ciut zmęczył.Na szczęście to już końcówka prac malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Na szczęście to już końcówka prac malarskich. Pięknie Ci to wychodzi, wiedziałem że dasz radę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Pięknie Ci to wychodzi Niestety wychodzi tak jak na zdjęciach czyli dobrze ;-) ale wiem,że można to zrobić lepiej i ten fakt mnie strasznie irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Na dobranoc obrazek z serii "Ku pokrzepienu serc" kadłub wraz z drobnicą kalibru dużego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 No to skończyliśmy zabawę z maskowaniem i wyjątkowo upierdliwym kamuflażem.teraz nie pozostaje nic innego jak pobrudzić,washować etc aż żal ściska serce ,że tyle pracy włożonej w malowanie teraz ulegnie pewnego rodzaju destrukcji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 No to skończyliśmy zabawę z maskowaniem i wyjątkowo upierdliwym kamuflażem ale za to jaki efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2011 ale za to jaki efekt! Serio tak uważasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Serio tak uważasz ?? oczywiście, wystarczy zerknąć na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 To prawda, jest bardzo dobrze! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Świetna robota - śledzę regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Ale piękna robota, super będzie wyglądał jak go skończysz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Cieszę się,że moje wypociny się podobają.W końcu kleimy nie tylko dla siebie ;-) Dziś udało się zapuścić wash i pobrudzić nieco łajbę.Na sam koniec przykleiłem na kadłubie relingi. relingi jak to relingi robota wymagająca koncentracji.Niestety tym razem koncentracja i cierpliwość wystawiona została na najtrudniejszą próbę....mianowicie Panowie z Niko dołożyli nieziemsko delikatny i finezyjny reling....naprawdę wygląda nieziemsko i nieziemsko trudno go się "kładzie" na modelu.Już samo wycinanie z ramki powoduje spore deformacje relingu.Tak czy owak dostałem spazmów przy tym relingu.Resztę dopowiedzą zdjęcia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Priekrasna... Ze 2 tygodnie nie zaglądałem na forum, a tu takie rzeczy... Malowanie super, reling zawodowy bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Ten reling mnie wykończył Szkoda, że zacząłeś brudzing, fajnie by wyglądał czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2011 Szkoda, że zacząłeś brudzing, fajnie by wyglądał czysty Czysty wyglądał jakoś tak strasznie sztucznie jak zabawka,nie przeszła ta wersja u mnie Po za tym ubrudzony jest w bardzo umiarkowany sposób,na zdjęciach jakoś widać to inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2011 No dobrze apdejcik będzie skromny bo za dużo dziś nie podziałałem zaczynamy wyposażać pokład pojawiły się łańcuchy trały przeciwminowe,Orlikony 20mm na dziobie i reling pomalowany zgodnie z kamuflażem na burtach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 pięknie wygląda. relingi dają kopa, nie wyobrażam sobie jak takie małe "cóś" można przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Koledzy pomóżcie wybrać....żadna z luf nie trzyma wymiaru...idealny wymiar jest dokładnie pomiędzy lufą z zestawu a toczoną....co do długości lufy to można to w trakcie montażu regulować,przykładowe zdjęcie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi