witek@ Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Poza "Chudziutkim" (jeśli moje ślepe gały się nie mylą ), to kto tam jeszcze "się lampi"? Czyżby sam autor? bzzz-bzzz Nie, autor się w tym czasie zapewne z rodzinką objadał lodami.Jeśli mnie wzrok nie myli a pamięci do twarzy nie mam jest to kolega kalaruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Poza "Chudziutkim" (jeśli moje ślepe gały się nie mylą ), to kto tam jeszcze "się lampi"? Czyżby sam autor? bzzz-bzzz nasz forumowy Karaczan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 ...teraz czas w tym wątku na rozpoczęcie budowy nadbrzeża z całą infrastrukturą przy której będzie przycumowany Nashville ;-) Dla zaostrzenia apetytu dodam,że budynki, samochody, dźwig kolejowy, oraz pociąg z wagonami już mam. Ło żesz ty... ale będzie jazda Powodzenia Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 tak to ja. przyznaję się - wytężałem wzrok i umysł żeby jakiś babol wytknąć witkowi i się nie udało :P aż mi żyłki wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 wytężałem wzrok i umysł żeby jakiś babol wytknąć witkowi i się nie udało :P aż mi żyłki wyszly Za rok sobie będziesz niszczył wzrok jak Nashville zacumuje przy nadbrzeżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 wiem wiem - obiecałeś na wystawie że zrobisz petardę, mnie kusi żeby zrobić jakiś ubootowy bunkier...w 1:400 ew. 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 Narazie analizuje materiały i próbuję wymyślić kolor budynków w porcie ;-) no i ciężarówek US Navy.Myślę,że w przyszłym tyg ruszę z nadbrzeżem a w weekend na pewno wydłubię kingfishery dla Nashville ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 no jak zrobisz kingfishery to koniecznie wklej fotki - dodadzą uroku krążownikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Lipca 2011 Autor Share Napisano 9 Lipca 2011 Jutro wkleję fotki....właśnie siedzę i dłubie przy kingfisherach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 No to ptaszki gotowe,właśnie uwiły sobie gniazdko na rufie ;-) Nie wspomnę ile mnie nerwów kosztowały te ptaszyny.Babole widoczna ale poprawiać już nie będę .Resztę dopowiedzą fotki : Dosyć tego makro pokazującego moją nieudolność Czas na mini galerię...mini bo prawdziwą galeria pojawi się jak skończymy cały projekt.Tak ,Tak skończymy ja i Wy bo bez wsparcia sam mogę nie przebrnąć do końca. Mini Galeria : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Fajne te ptaszki. Na prawym nałożyłeś źle kalkę ale reszta . Wielki szacun za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Fajne te ptaszki. Na prawym nałożyłeś źle kalkę ale reszta . Wielki szacun za całość Dlaczego źle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Wspaniały model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Dlaczego źle ?? Jest "głową" w dół, reszta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Dlaczego źle ?? Jest "głową" w dół, reszta Pozdrawiam Kurcze blade faktycznie zobaczę czy w miarę bezinwazyjnie zjedzie ta kalkomania ale wątpię bo ptaszki już pomalowane bezbarwnym matem.Takie są efekty pracy w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Podobają mi się ażurowe osłony kabin w Kingfisherach. Czy dotarła do Ciebie czarna ramka PS? Olinowanie wygląda na właśnie takie. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Czy dotarła do Ciebie czarna ramka PS? Olinowanie wygląda na właśnie takie. Pozdrawiam, Marek Marku ramka jeszcze nie dotarła ale to nie problem bo będę stosował chyba inne materiały na olinowanie.W Neshville faktycznie olinowanie z czarnej ramki cudem wyszukanej w domu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 witek - świetnie kingfishery ! testowałem pajęczynę krzyżaka - daje się świetnie montować - tylko trzeba ją dobrze naprężyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Uwaga, będę się czepiał, żeby zbyt słodko nie było Anteny pomiędzy więżą "B" artylerii głównej i reją masztu: Witek@, jesteś pewny, że tak powinny wyglądać? Wg mnie, powinny być zamontowane w osi obrotu wieży, w innym wypadku, tak jak u Ciebie, anteny będą bardzo mocno pracować fizycznie i albo zostanie mocno ograniczony kąt obrotu więży, lub, co jest bardziej prawdopodobne, zerwane zostaną anteny - bądź co bądź z gumy one nie były A co do całej reszty, póki co nie znalazłem nic innego, więc poza tymi antenami i tą kalkomanią, co ją Okonek wypatrzył, jest miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Uwaga, będę się czepiał, żeby zbyt słodko nie było Anteny pomiędzy więżą "B" artylerii głównej i reją masztu: Witek@, jesteś pewny, że tak powinny wyglądać? Wg mnie, powinny być zamontowane w osi obrotu wieży, w innym wypadku, tak jak u Ciebie, anteny będą bardzo mocno pracować fizycznie i albo zostanie mocno ograniczony kąt obrotu więży, lub, co jest bardziej prawdopodobne, zerwane zostaną anteny - bądź co bądź z gumy one nie były A co do całej reszty, póki co nie znalazłem nic innego, więc poza tymi antenami i tą kalkomanią, co ją Okonek wypatrzył, jest miodzio Uwaga,uwaga nie mam pewności czy tak powinny być zamontowane te anteny,z rysunków i bodajże dwóch czytelnych fotografii archiwalnych tak to wynika....podejrzewam,że "cycek" na wieży do którego były przymocowane anteny był zapewne obrotowy i zapewne w jakimś zakresie ruchomy. Co do kalkomanii to niestety już tego nie zmienię....nie chce mi się robić jednego ptaszka tym bardziej,ze jakoś nie przepadam za ich robieniem Mówi się trudno model nie jest idealny i chyba z moim lajtowym podejściem nigdy takiego nie popełnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Powoli zabieramy się za nadbrzeże , podstawka już jest nadbrzeże się robi.Koncepcja także się narodziła Tu zbliżenie na drobnicę która będzie asystowała przy USS Nashville Tu rzut ogólny na wszystkie elementy jakie zagrają scenkę Pewnie pojawi się też jakiś holownik ale nie załapał się na zdjęcie Nadal największe wątpliwości mam co do kolorystyki budynków.Jeśli ktoś ma jakieś pomysły sugestie lub wiedzę na ten temat to bardzo proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 pewnie znasz tą relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 pewnie znasz tą relację Znam i muszę Ciebie zmartwić moja dioramka będzie skromniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 witek - szukam sprzęcioru na dioramkę 1:350 - znasz coś ? ciekawy projekt szykuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Kilka foci U.S.S. Nashville, pokazujących mniej więcej miejsce montażu anten: 1. Nie jest idealne, ale można zauważyć, gdzie dochodzą anteny, mniej więcej środek barbety wieży "B" 2. Wyżej wymieniony "cycek" znajduje się obok widocznej w kółku anteny. Prawdopodobnie jest to peryszkop dowódcy wieży 3. Zaznaczony peryskop i przebieg anten pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi