Wallace Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Nie wiem dlaczego ale na zdjęciach słabo widać jak mocno jest umorusane to nadbrzeże a uwierz mi jest nałożone kilka odcieni szarego oraz kupę filtrów i suchych pigmentów Zatem wierzę na słowo Generalnie efekt jest bardziej niż ok i tego się trzymajmy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Witam, Przyszedł czas na wykańczanie dioramki,Dziś kładę pierwszą warstwę wody po wyschnięciu pomaziam ją na dwa kolory zieleń i niebieskie i nałożę warstwę drugą ostatnią.Więcej pomysłów na wodę nie mam.Aktualnie wszystko tak się prezentuje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Września 2011 Super Moderator Share Napisano 7 Września 2011 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Jak skończysz, to będziesz musiał zainwestować w pancerną gablotę, która będzie chronić to cudo przed opadającymi szczękami oglądających Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Super się prezentuje. Pancerna gablota to nie głupi pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Fajnie,że się podoba....niestety mi nie Mówię tutaj tylko o wodzie której chyba nigdy się nie nauczę robić.Pierwsza warstwa wyschła i wygląda wszystko mało realistycznie....jutro kolejne próby.Może połączę możliwości dwóch rodzai żeli .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Ten port wygląda genialnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Fajnie,że się podoba....niestety mi nie Mówię tutaj tylko o wodzie której chyba nigdy się nie nauczę robić.Pierwsza warstwa wyschła i wygląda wszystko mało realistycznie....jutro kolejne próby.Może połączę możliwości dwóch rodzai żeli .... Podobać się woda teraz nie powinna, ale po wylaniu kolejnych warstw (zabarwionego) Still Tater i ewentualnym dodaniu fal itp.. Z Water Effects (plus piana na falach-np. szpachla Tamiya ) będzie cud, miód i orzeszki Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Fajnie,że się podoba....niestety mi nie Mówię tutaj tylko o wodzie której chyba nigdy się nie nauczę robić.Pierwsza warstwa wyschła i wygląda wszystko mało realistycznie....jutro kolejne próby.Może połączę możliwości dwóch rodzai żeli .... Podobać się woda teraz nie powinna, ale po wylaniu kolejnych warstw (zabarwionego) Still Tater i ewentualnym dodaniu fal itp.. Z Water Effects (plus piana na falach-np. szpachla Tamiya ) będzie cud, miód i orzeszki Still Water barwić ?? farbami akrylowymi ?? i zabarwiony wylewać ? a ten Water Effects co to za cudo i gdzie na to można zerknąć ? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 O kurna!!! Genialnie to wygląda. Kawał dobrej modelarskiej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Still Water barwić ?? farbami akrylowymi ?? i zabarwiony wylewać ? a ten Water Effects co to za cudo i gdzie na to można zerknąć ? A więc.. najlepszą (i najdroższą niestety) metodą na wykonanie realistycznej wody są specyfiki Vallejo Po pierwsze - Still Water http://www.martola.com.pl/pl144/produkty25040/Still_Water Specyfik najlepiej jest wylewać cieniutkimi warstwami (można je spokojnie mieszać z farbami akrylowymi i barwić ) Po drugie - Water Effects http://www.martola.com.pl/pl144/produkty25039/Water_Effects Dzięki niemu można fajnie wykonać fale i wzburzoną wodę.. dodatkowo grzbiety fal można fajnie wykończyć szpachlą Tamiya... Bardzo fajny opis wykonania wody możesz znaleźć w nr34 SM Mam nadzieję, że pomogłem Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Still Water barwić ?? farbami akrylowymi ?? i zabarwiony wylewać ? a ten Water Effects co to za cudo i gdzie na to można zerknąć ? A więc.. najlepszą (i najdroższą niestety) metodą na wykonanie realistycznej wody są specyfiki Vallejo Po pierwsze - Still Water http://www.martola.com.pl/pl144/produkty25040/Still_Water Specyfik najlepiej jest wylewać cieniutkimi warstwami (można je spokojnie mieszać z farbami akrylowymi i barwić ) Po drugie - Water Effects http://www.martola.com.pl/pl144/produkty25039/Water_Effects Dzięki niemu można fajnie wykonać fale i wzburzoną wodę.. dodatkowo grzbiety fal można fajnie wykończyć szpachlą Tamiya... O widzisz od rana nie skumałem. Mam oba specyfiki i dziś kolejna próba wykonania wody.Woda może być stojąca wręcz bo raczej dużych fal w porcie przy nadbrzeżu nie powinno być Bardzo fajny opis wykonania wody możesz znaleźć w nr34 SM Mam nadzieję, że pomogłem Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 W końcu woda zaczyna przypominać wodę co zaowocowało zwodowaniem krypy Wiele znaków na ziemi i niebie wskazuje na zbliżającą się wielkimi krokami galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 ło rety.... Jaka duża bateria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 ło rety.... Jaka duża bateria w tej skali taka bateria to jak elektrownia atomowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 w tej skali taka bateria to jak elektrownia atomowa Powinny od niej odchodzić druciki zasilające dźwig portowy A tak na marginesie zwróć uwagę na ostatnie zdjęcie. Nawet nóżka na której stoi monitor uśmiecha się do Twojej pracy Jeszcze raz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 O kurde, zaj... to wszystko wygląda , piękna robota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 ..a gdzie to takie wielkie baterie można dostać? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Września 2011 Super Moderator Share Napisano 12 Września 2011 Gratuluję III miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Znowu muszę się otrząsnąć po tym co zobaczyłem. Tym bardziej że model widziałem w Gdyni i wiem jakie to maleństwo. A ta bateria to normalnie komin elektrowni w Bełchatowie. Piękna robota oczów nie mogę oderwać Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Jestem pod wrażeniem... Świetny pomysł i rewelacyjne wykonanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Po krytycznych uwagach dotyczących wody postanowiłem ją zmienić.Kolor lazurowy został zastąpiony ciemnym zgniłym zielonym kolorem.Do tego dodałem delikatne fale za pomocą suszarki do włosów.Efekty niżej : Myślę,że jutro popracuję nad zdjęciami do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 No to dowaliłeś do pieca Czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Woda jest "zawodowa" . Jakbyś wywalił tę baterię z ostatniego zdjęcia, odpowiednio je wykadrował i zrobił czarno-białe, to nikt by się nie kapnął, że to dioramka. Dla mnie mistrzostwo . wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi