maszynista93 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Napis zmieścisz bez problemu, no chyba, że jest jakiś ponadnormatywny Na zdjęciu zaznaczyłem w jakim obrębie ma się zmieścić napis z odciskami dłoni dobrze panie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Osłony wydechów powinny być "falbanki" z tego co pamiętam. Robota super, erzatz panther robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Osłony wydechów powinny być "falbanki" z tego co pamiętam. Robota super, erzatz panther robi wrażenie. dzięki za miłe słowo, zwłaszcza od tak dobrego modelarza jak ty - bardzo podobają mi się twoje modele a zwłaszcza RUDY z tymi osłonami nie masz jednak niestety racji, też tak na początku myślałem ale po dokładniejszym przestudiowaniu tematu jestem pewien że zastosowałem dobre niestety n ie mam fotki ale powiem Ci gdzie to widać, jest to w odc.3 w scenie kiedy RUDY wjeżdża na prom (Janek i Gustlik wracają z kąpieli) doskonale widoczny jest numer na wieży (672) oraz przez momęt tył czołgu z takimi właśnie osłonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 dzięki za miłe słowo, zwłaszcza od tak dobrego modelarza jak ty Chyba z kimś mnie mylisz:p Z wydechem masz faktycznie rację. Przejrzałem to ujęcie i osłony są pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Chyba z kimś mnie mylisz:p na pewno nie ... i nie żebym się czepiał ale w tej sytuacji twój kaczor (a też przecież 672) ma chyba błąd z wydechami mi się udało ale na omawianym ujęciu dopatrzyłem się innego błędu - z rozpędu zastosowałem zestawowe mocowania świec dymnych a oryginalne są nieco inne, na szczęście blaszka dragona ma takie hej a pamięta to ktoś jeszcze, mój pierwszy w życiu model mam nadzieję że nowy będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 dzisiejszy utarg dzień zaczął się od tego że dotarły do nie takie blachy Edka to i se kratki wymieniłem, nie pasują idealne bo są do Dragona ale co tam... wole takie niż ten odcisk kratki w plastiku potem wziąłem i se taką sksynećke zrobiłem założyłem też lampę, klakson i dorobiłem przewód a żeby model nie był za lekki to go jeszcze dociążyłem kilkoma ogniwkami no i tera je tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Ale wtopa, popełniłem dwa całkiem poważne błędy konstrukcyjne było tak taran zawiasy tylnej płyty a miało być tak zapomniałem że kaczory nie miały już belki łącznej i miały inne zawiasy więc teraz jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Ładnie. Już chyba można napisać, że zapowiada się najlepszy Rudy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Już chyba można napisać, że zapowiada się najlepszy Rudy na forum. Jeszcze wszystko można zepsuć Pewno robi się już to nudne ale kolejny krok w kierunku końca zamontowane rury wydechowe zmieniony po raz kolejny (na taki jak pierwotnie ) numer mufy nie 930 a jednak 330 ukończone zbiorniki i mały bonus (wiem że za duży) tabliczka z numerami UBC 3466 to tyle, teraz przerwa tygodniowa i powrót do prac Czy ktoś może mi podać dokładny przepis na postarzanie Friueli metodą domestosa i octu - nigdy tego nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Ile Ty tych "Rudych" zrobiłeś? Efekt powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Maszynista,ale ta belka pod jarzmem km-u to jest jakieś dziwne coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Maszynista,ale ta belka pod jarzmem km-u to jest jakieś dziwne coś. jak tak dalej pójdzie to go w tym roku nie skończę ale co racja to racj - do usunięcia a teraz idę się kimnąć bo o 2 mam pociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie ważne, w tym czy w przyszłym. Masz szansę skonstruować bardzo zacnego "Rudego". Nie ma co się spieszyć. Działaj! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 ostatnio zapomniałem dodać, że liftingowi poddane zostało także wybrzuszenie na lewej stronie wieży powoli do przodu... z zewnątrz chyba koniec, całość prysnąłem warstwą podkładową i już taki "zacny" nie jest - jak grzyby po deszczu wyskoczyły niedociągnięcia teraz muszę zajrzeć do silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 nie wiem czy wystarczy... ...ale chyba musi bo już zagruntowany, obecnie w fazie malowania elementów i jeszcze pytanka zastanawiam się czy w 85 na pokrywach zaworów nie powinno być jeszcze jakiś przetłoczeń czy blaszek - coś w tym stylu jak na foto ponawiam też moje poprzednie pytanie - Czy ktoś może mi podać dokładny przepis na postarzanie Friueli metodą domestosa i octu - nigdy tego nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja robiłem w mieszance 1 porcja domestos - 3 porcje ocet. NER RÓB W DOMU !!! Strasznie śmierdzi i wydziela szkodliwe gazy. Moczyłem ok 40 minut, a potem sprawdzałem jak wyglądają. Mycie, lekkie czyszczenie i jak trzeba było to jeszcze raz do świeżej kąpieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja robiłem w mieszance 1 porcja domestos - 3 porcje ocet. NER RÓB W DOMU !!! Strasznie śmierdzi i wydziela szkodliwe gazy. Moczyłem ok 40 minut, a potem sprawdzałem jak wyglądają. Mycie, lekkie czyszczenie i jak trzeba było to jeszcze raz do świeżej kąpieli. a jeszcze zapytam - rozumiem że te druciki (szpilki) łączące ogniwa wytrzymają taką kąpiel, nie trzeba chyba rozbierać gąsienicy przed kąpielą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Zapomniałem napisać, że gąski miałem w całości jak się moczyły. Klej to był jakiś żel CA Tamiya. Nie rozleciało się (mam nadzieję, że tobie też się nie rozlecą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Uważaj ! Moje Friule do ISU-152 się w znakomitej większości rozleciały - chciałem je tylko lekko "poprawić", wsadziłem do smród-kąpieli i po godzinie wyjąłem totalnie rozmemłane Trzeba doglądać. Maszynisto, na burcie z klaksonem za mocowaniem piły powtykałeś białe cypki... te dolne raczej nie powinny być aż tak nisko, wchodzą Ci na błotniki: Fajnie, że ktoś się sili na zrobienie T-34/85 w jakiejś konkretnej wersji. Od dziś masz o jednego obserwatora więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Uważaj ! Moje Friule do ISU-152 się w znakomitej większości rozleciały - chciałem je tylko lekko "poprawić", wsadziłem do smród-kąpieli i po godzinie wyjąłem totalnie rozmemłane Trzeba doglądać. ok, dzięki za radę - jutro może popróbuję Maszynisto, na burcie z klaksonem za mocowaniem piły powtykałeś białe cypki... te dolne raczej nie powinny być aż tak nisko, wchodzą Ci na błotniki: oj chyba nie do końca masz rację, raczej zrobiłem dobrze (ewentualnie ciut za duże) - na pewno tak jest na filmowym teciaku (672) a to zdjęcie robiłem niedawno Fajnie, że ktoś się sili na zrobienie T-34/85 w jakiejś konkretnej wersji. Od dziś masz o jednego obserwatora więcej wielkie dzięki, miło mi to słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Faktycznie, dziwne ale prawdziwe. Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Faktycznie, dziwne ale prawdziwe. Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi no nieźle mnie wystraszyłeś ale pamiętam, że to sprawdzałem przed przyklejeniem tak jak mówiłem tak zrobiłem - dzisiaj podjąłem próbę oksydowania gąsienic, wyszło tak: sam nie wiem... zobaczę jak to będzie na gotowym czołgu i najwyżej poprawię sam Domestos nie jest specjalnie śmierdzący, ocet też nie bardzo ale razem to jakaś bomba chemiczna silnik z grubsza w kolorach bazowych, dorobiłem też te elementy na pokrywach, o których już wspominałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Sam Domestos nie jest specjalnie śmierdzący, ocet też nie bardzo ale razem to jakaś bomba chemiczna I to chyba dosłownie. W każdym razie z ogniem bym przy tym uważał. Gąski mi się bardzo podobają. Nie rozpadły się? Silnik robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Gąski mi się bardzo podobają. Nie rozpadły się? Silnik robi wrażenie. dzięki, nie nie rozpadły się ale kiedy dziś je przymierzyłem bardzo się zdziwiłem bo okazało się że obie są za długie o przynajmniej 2 ogniwa (czyżby aż tak rozmiękły ) to bardzo dziwne bo teraz jak i przed moczeniem są 72 ogniwa i ani jednego więcej, będę musiał skrócić do 70 ostatnio pomalowałem komorę silnika, dorobiłem kilka przewodów, jakąś skrzyneczkę elektryczną , a na to wszystko wylałem litry olejów i smarów za wiele nie poprawiam bo i tak mało co będzie widać sam silnik też został utytłany i wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Hmm dziwne z tą długością, ale w końcu to magiczny eliksir był. Silniczek super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi