verde Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Musisz bardziej rozmyć biedronkę bo widać jeszcze farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Masz na myśli boki kadłuba i przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Boki tak, szczególnie tył, z przodu na prawym błotniku i trochę na boku wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Rozmyłem biedronkę, dodałem parę ciapek olejnych i roztarłem (czyt. zrobiłem nową) Teraz jest chyba lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 Kolejna aktualizacja: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 Doszły delikatne obicia. Starałem się je wykonać tylko w tych miejscach, gdzie mogły by się one pojawić. Sztadar jeszcze nie malowany. Model jest dużo ciemniejszy, tylko zdjęcia robione wieczorem i aparat sporo przekłamał w kolorystyce: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Sowiet został pokryty mattem. Teraz czeka mnie delikatne kurzenie i błocenie... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Czołg otrzymał suche błotko i inne paprochy. Zamierzenie jest takie: sowiety przekroczyły rzekę, okopały się, przegrupowały i rozpoczynają nowy szturm. Teciak ma wyjeżdżać z lasu i pomykać polaną z kilkoma krzakami - tak jak to jest na obrzeżach bujnych lasów. Błotko to sucha ziemia naniesona na krople mieszanki Wikol+woda. Trochę to delikatne jest i nie wiem jak to utrwalić... Zdjęcia: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Na zawieszeniem musisz jeszcze popracować. Nie umiem sprecyzować, ale ale nie wygląda to realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Obecnie kacap dostał lekkie kurzenie. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Kilka uwag i spostrzeżeń. Tą wielgachną szczelinę między tylną płytą i wanną jeszcze zniwelujesz jakoś? Uchwyty na wierzy i antenę jeszcze podmalujesz? Przydało by się pordzewieć też zapasowe ogniwa bo teraz świeca się jak ... wiadomo jak co. Gąski przyklej do kół bo strasznie lewitują, środkowe koła po obu stronach też nie wiadomo czemu wiszą w powietrzu. Błoto na kołach wygląda nie naturalnie. Musisz jeszcze nad nim popracować. Dużo pracy włożyłeś w ten model więc szkoda by było psuć całość niedopracowaniem szczegółów na końcu warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Więc tak: - uchwyty i antena będą malowane. - ogniwka postaram się pordzewić - gąski będą przyklejone na samym końcu. Pozostawiłem je "luźne" by łatwiej mi było dopasować tetkę do podstawki. - lewitujące koła są oderwane. Wkleone będą jak wpasuję model w teren - błotko... Hymm... Poszukam na kompie zdjęć Pz II z reko z Węgierskiej Górki. Pamiętam że miał on koła u....ne od błota suchego błota. Podobnie tył - podnośnika nie było widać spod warstwy suchego błota. - co do płyty to nie będzie wklejana/szpachlowana. Wszystko zależy od ułożenia na modelu. A że chcę wyeksponować wnętrze więc zrobiłem ją ściąganą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Myślę że z tym błotem to przedmówcy jak i mnie chodzi o to samo z tym błotem. W jednym miejscu jest go cała kupa a zaraz obok sterylne czysto. Nie ma jakby fazy przejściowej. Co do ilości to pozostaje w indywidualnej ocena modelarza. Na pokazach w Bovington widziałem uwalone błotem a przejechy najwyżej kilkaset metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Ogólnie to ładnie sklejony i malowanie fajne, szkoda że nic poza tym. A błoto wygląda tak jakby wjechał w fabrykę ciasta do pierogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 gąsienice z tyłu sa niestety krzywe, zwróć na to uwagę przy poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Fajnie że działasz z nim dalej, ja niestety ze swoim utknąłem i jakoś końca nie widać. Błoto rzeczywiście nie jest zbyt przekonujące, zarówno jeśli chodzi o jego fakturę jak i kolor (spróbuj ustawić porządnie balans bieli w aparacie, bo przy każdej aktualizacji zieleń na modelu ma inny kolor, a wraz z nią pozostałe elementy). Zrób coś z tą szczeliną z tyłu i to co koledzy wspomnieli, a będzie naprawdę fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 Powoli buduję podstawkę. Koła dopasowane do terenu, podobnie gęsi. Błoto, kurz i inne ustrojstwa będą robione raz jeszcze. To co teraz jest usunę. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Krzaczory na czołgu są luźno położone w każdej chwili do zdjęcia. Chciałem by czołg był trochę zamaskowany i powrzucałem takie ustrojstwa na niego. Jeśli nie przejdą testów to zdejmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Drzewiecki flagi zdecydowanie za gruby. Ma prawie kaliber działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi