raptorf22 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Wreszcie ukończony Rafale w mojej ulubionej skali. Dla mnie sylwetka tego myśliwca jest wyjątkowa, inżynierowie wspaniale połączyli kadlub w układzie litery T oraz wloty powietrza tworząc piękną bryłę płatowca. Model Hobby Bossa jest przeskalowny w dół z skali 1/48, części pasują, nie wymaga szpachlowania jedynie należy zwrócić uwagę na dokładność sklejenia i kontrolę spoin. Sam model ma kilka baboli w pudełku (chodzi o najnowszą wesję F3), należy z dokumentacją zdjęciową dokonać sprawdzenia konkretnego egzemplarza, musiałem wykonać kalkomanię z godłem na stateczniku w własnym zakresie gdyż HB zrobił babola jak ma w zwyczaju. Malowanie samolotu wykonałem kolorem Fs 36270, dedykowany FS 36320 jest zdecydowanie zbyt niebieskawy, dlatego kolor dobrałem na podstawie zdjęć i wylądu na żywo. Osłona kabiny oraz wiatrochron został pryśnięty mieszanką Tamoya Smoke oraz Clear Orange. Na koniec wykonałem trochę zacieków i okopceń, linie przyciemniono szarym waszem oraz pod farba bazową przebija delikatne cieniowanie. Są to stosukowo nowe samoloty więc trzeba uważać z brudem. Model przedstawia samolot o numerze seryjnym 104, kod 7-HH w wersji F3 z jednostki EC 1/7 "Provence" z Saint-Dizier. Maszyna wykonywała turę bojową w Afganistanie w 2007 roku. Wykonałem wersję czysto myśliwską uzbrojoną w pociski Mica EM oraz IR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Wow, fajna bestia! A osłonę kabiny przyklejałeś, czy tylko jest nałożona? Przezroczyście pomalowany HUD oszklenie kabiny wygląda bardzo efektownie i zarazem realistycznie! Gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Ślicznie wygląda...delikatnie podbrudzony... ...delikatnie załoszowany...dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Najładniejszy odrzutowiec w pięknym wykonaniu. Przekonałeś mnie do zakupu tego modelu. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Raptorze model pierwyj sort, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Piękny, bardzo mi się podoba chociaż w rurach nie gustuję. Duży plus za skalę. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Witam Zaiste Rafale pięknym samolotem jest Twój model ładnie go reprezentuje. Wykonany jest schludnie, bez zbędnych przerysowań eksploatacyjnych.Powierzchnia lakiernicza wygląda bardzo fajnie.Gdyby tylko oszklenie leżało trochę lepiej byłoby naprawdę super. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Piękny, czysto wykonany model! Gratulacje! Mój (niestety) jest nie do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 Jeszcze pokażę zbliżenie na godło własnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Świetnie wykonany model i widać w nim klasę składającego. Świetnie uwidoczniłeś detale i wygląda on na 1/48 a nie "72" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Właściwie wszystko napisali przedmówcy, ale muszę się przyłączyć do ochów i achów. Ze smakiem wykonany model. Zresztą wybrałeś sobie jeden z najpiękniejszych współczesnych śmigaczy moim zdaniem. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Pięknie wykonany piękny model pięknej maszyny. Takie właśnie chciałbym oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi