Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Oto jeden z moich ostatnich modeli, wykonany z zestawu firmy Tamiya, żywicznego pługu firmy Plusmodel. Do tego użyłem żywicznej plandeki firmy MIG, oraz elementów widocznych na pace - Verlinden.

Ładunek co prawda miał być bogatszy w detale, jednak troszkę weny w końcowym etapie zabrakło i tak zostało.

th_DSC04940.jpgth_DSC04939.jpgth_DSC04937.jpg

th_DSC04936.jpgth_DSC04935.jpgth_DSC04934.jpg

th_DSC04933.jpgth_DSC04932.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Posted

Według mnie wszystko jest OK. Jedyne co mnie razi to brak śladów eksploatacji na oponach i kołach.

Ogólnie ciekawy model.

Posted

Ładny model i elegancko wykonany, ale wg. mnie plandeka do pługa nie pasuje

Posted

Czołem !

Straciłem rachubę po dziesięciu Blitzach

Dzięki Panowie za opinie. Odnośnie plandeki - nie pasuje kolorystycznie, czy chodzi o ogólną bryłę ?

Pozdrawiam

Przemo

Posted

Odnośnie plandeki - nie pasuje kolorystycznie, czy chodzi o ogólną bryłę ?

Chodziło mi ogólnie o plandekę. Bardziej pasowała by cała odkryta paka z jakimś ciężkim ładunkiem nie zmienia to faktu, że model bardzo mi się podoba taki jak jest obecnie

Posted

Czołem !

A to jest zestaw żywiczny firmy Plusmodel z Czech, można dorwać w sieci. Jest fajny i ciekawie wygląda. Swoją drogą, Niemcy używali podczas wojny całą gamę pługów. Użyty tutaj Typ K był to średni pług, montowany w Mercedesach L-3000, oraz Horchach Kfz.15.

Pozdrawiam

Przemo

Posted

Witam!

Ochów i achów zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Piękny model!

Posted

Witam.

Model na topowym poziomie, a sam spych to mistrzostwo świata i okolic.

Gratuluję i pozdrawiam.

Posted

Model i fotki piękne

Pług ładnie i delikatnie wy kolorowany ale dla mnie te zimowe kamo jest zaje .... pogratulować .

Posted
Czołem !

... Użyty tutaj Typ K był to średni pług, ...

Pozdrawiam

Przemo

Tzn chcesz powiedzieć że były jeszcze większe lemiesze? Chciałbym zobaczyć (o ile były ;) ) bo jakoś zaciekawił mnie ten "dodatek" jaki montowali Niemcy.

pozdrawiam