bazylms Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Tak jak mówią chłopaki. Oleje czynią cuda. Zobacz na moim. Ciekawie go wycieniowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 OK rura porawiona (jeszcze ją trochę pomęczę przy operowaniu pigmentami). Model został pokryty sido. Jutro prawdopodobnie kalki, następnie lakier błysk i zacznę zmaganie z washem, biedronką i następnie pigmenty. Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Kalki założone. Następnie położony został sido, dalej wash. Daję zdjęcia bo na tym etapie można ewentualnie coś poprawić.Moje prośby to : Ocena całokształtu, oraz ocena washa - na tym etapie mogę coś jeszcze poprawić. Wash kładziony po raz pierwszy, więc wydaje mi się, że do doskonałości wiele mu brakuje. Oceńcie sami. Pozwoliłem sobie na małą sesję zdjęciową,mam nadzieje, że zdjęcia będą lepszej niż zwykle jakości. Pozostało jeszcze - obicia, zacieki, lakier, pigmenty i lalkier mat. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Podoba mi się, gdzieniegdzie wash wszedł w zacieki ale wygląda to realistycznie. Well done! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzięki Krisownia (sądząc po twych wypowiedziach znasz się na rzeczy więc jest to podwójny komplement), zdjęcia wstawiłem za wcześnie - poprawiam go właśnie (zwłaszcza zacieki których jest za dużo, bądź są za wielkie). Poprawki skończę jutro bo skończyłi mi się patyczki do uszu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Możesz także po prostu namoczyć lekko pędzelek (nie może kapać - lekko wilgotny) w tym samym rozpuszczalniku który posłużył do zrobienia washa i delikatnie poprzecierać/zebrać to co nie potrzebne. Na tym etapie nie masz ton washa do zbierania więc patyczki nie są obowiązkowe. Pędzelek co jakiś czas wytrzeć o szmatką aby nie "muział" i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Ok poprawiłem to. Teraz wziąłem się za zacieki. Myślicie, że kolory biały, ciemno-niebieski, żółć i czerń się nada? Wziołem się za to z tymi kolorami na wieży i nie wiem czy to ma być tak jak jest. Jutro dam zdjęcia, jak by było źle to się zmyje. Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 No powiem ci że robi wrażenie. Szczególnie podoba mi się drewniana skrzynka. Brawo. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki za dobre słowo, robię co mogę. Diś zabieram się za zacieki. Nałożyłem już na wieży oceńcie czy dobrze wyglądają to dorobię takie na reszcie pancerza.Jak by co można by jej jeszcze usunąć. Z rdzą, obiciami i zużyciem postanowiłem nie przesadzać. W końcu była to kampania przecież rok po wrześniu.Trwała krótko. Niemcy mieli nowe czołgi (a jak nie to przynajmniej po przeglądach i naprawac). Tak więc zużycie będzie delikatne. Pozdrawiam i proszę o ocenę. Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Wydają mi się jakby jeszcze lekko za wyraziste. Ja bym je jeszcze trochę przytłumił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie wiem czy mój monitor nie przekłamuje barw,ale chyba widzę tam żółć lub zieleń.Jeśli tak to bym ją usunął.Ja na twoim miejscu poszedł bym bardziej w kilka kolorów brązu.I troszkę za dużo białego. A poza tym model mi się podoba. Stawiaj bardziej delikatniejsze kreski lub plamki i bardziej je ścieraj. Zobacz na górze wieży mojego tygrysa o jaki efekt mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 To jakie ostatecznie dać kolory. Biały, brąz, niebieski Jeszcze jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Daj takie jak sobie go wyobrażasz - zrób po swojemu, jak będziesz co chwilę zmieniać bo ktoś tam ma inny "film" niż ty to nic fajnego z tego nie będzie. Jeden by dał żółty inny brązowy a inny błękit albo szary. ten model można modulowac na 150 sposobów! Zrób jak byś TY chciał go widzieć! W tym wrsztacie rządzi GrzesiekW. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) Myślę,że biel,umbra i ciemny niebieski wystarczą. Tylko mocniej je ścieraj niż za pierwszym razem I nie rozcieraj wszystkich na całej wysokości wieży. W dół wydłużamy,pod górę skracamy. Pędzel tylko lekko wilgotny i prawie całkowicie odsączony na chusteczce z medium. Edytowane 20 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki Krisownia - do pewnych rzeczy trzeba dojść samemu. PanKot - poprubuję, dzieki za radę przy ścieraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Fotki, jutro dodam resztę. Zostało tylko dorobić obicia i pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Trochę się fotki świecą,ale przy wizjerze i na przedniej płycie pancerza mechanika wygląda to zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki, zdjęcia nocne, jutro dam lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 No panzer zaczyna się naprawdę prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Dzięki, nowe fotki: Oceńcie. Dziś się biorę za obicia - może nie spapram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Model skończony w 99% (został tylko lakier i ew. poprawki). Proszę o rzetelną i szczerą ocenę i ew. sugestie. Zdjęcia: Pozdrawiam i ponownie zapraszam do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Wyglda fajnie - szczególnie na zdjęciu z przodu. Jakby tylko trochę za dużo brudu na gąskach, ale to już od ciebie zależy ile go chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Z gąsek jeszcze troszkę zdrapię.Dziś lakier matowy, może skombinuję jakąś podstawkę to będzie galeria . Dzięki za komentarze (no za jeden komentarz). Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Ten pigmencik to miała być ochra? Bo wyszło jak pył ceglany/rdza. Ten kolor się bardzo dobrze komponuje z panzer grau ale jak już wyżej ktoś pisał jest go za dużo. Zdejmij dużym płaskim pędzelkiem np. nr 8 głównie z gąsienic i zamień go na kolor ciemno brazowy - taki jak rekomenduje MIG do ich gąsienic pod nazwą "track brown". Oczywiście możesz sam go zrobić rdzawego mieszanego z czarnym ale chodzi mi o odniesienie. Na ten moment jest dobrze ale spec będzie sie pytał, czy to rdza czy ten pył ceglany - jak na rdzę to za dużo bo tak wyglądają pojazdy na złomowisku. Jak na pył ceglany to za ostro bo nigdy na rumowiskach nie było samych cegieł a także tynki, gipsy itd. Ten kolor użyj do rdzawych b. lekkich śladów. Nie dawaj go jeszcze do galerii - za wcześnie tu można kilo rzeczy poprawić. "Rushing a model isn't going to make it come out any better". Porób coś, odstaw na tydzień i potem popatrz świeżym okiem a zobaczysz niedociąnięcia/miejsca które można poprawić. Jest dobrze ale czemu nie ma być świetnie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi