Gość Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Witam!! Temat BV-ki wcale nie ucichł ale mocno zwolnił tempo ( mało czasu na modelowanie ). Obecnie skupiam sie na wieżyczce czołgu i na dopasowaniu wszystkich drobiazgów przyległych do niej. Trzeba sprawdzic czy wszystko sie zmieści ( wieża Miniarmu jest nieco mniejsza od zvezdowskiej ). Jak narazie wygląda na to że wszystko bedzie ok . To co widzicie na fotkach to próba, musze poprawić kostki ERY na wieży, bo nie we wszystkich miejscach wyszło mi to równo. Pokrywy włazów tez beda inne, te sa założone dla efektu. Jak zwykle nie obyło sie bez przeróbek. Zastanawiam sie ile zvezdowskich części zostanie mi w pudełku, wszystko wskazuje na to ze sporo . Zrobiłem nowy reflektor, a raczej jego podstawę z tyłu wieży. czołg ma także nowe oko celownika. Teraz skupie się na dokończeniu okablowania, no i zacznę nakładać ERĘ. Kilka fotek: Mam nadzięje że komus sie spodoba, licze na jakies komentarze. Planuję zrobic czołg w wersji poligonowej, czyli nie będe zakładał NSWT-a. Łoże WKM-u tez bedzie zupełnie nowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Mnie się podoba, bez względu na merytorykę. Każdy kto dłubie coś więcej niż oferuje pudło wie ile to zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Nie chcę dawać WKM-u z tego względu że chce upodobnic mój model do tego wozu: Jak widać na nim nie ma NSWT-a ale pomyśle nad tym jeszcze, może stworze jakąś fantazje na temat Dzięki że sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chicken Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Rasia ziemia,Rasia klimat,charaszo rasia rabota.Mam nadzieje,że prawy błotnik będzie też będzie naderwany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Oczywiście że będzie naderwany, a lewy będzie podniesiony do góry jak na pierwszej fotce ,to głównie przez te błotniki zdecydowałem sie na ten, a nie inny T-80 . Zacząłem już nawet robić nowe, boczne ekrany przeciwkumulacyjne ale zostałem powstrzymany, przez współautora tego modelu, jo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Genialne zdjęcia. Jeszcze bardziej czekam na finał prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Grzesiek ale skończ go w tym roku i zamawiaj coś na gwiazdkę. Nie można przecież trzymać ludzi tak w ciągłym napięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Jak widać na nim nie ma NSWT-a ale pomyśle nad tym jeszcze, może stworze jakąś fantazje na temat Dzięki że sie podoba Miniarm właśnie zapowiedział żywiczny Nsvt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Grzesiek ale skończ go w tym roku i zamawiaj coś na gwiazdkę. Nie można przecież trzymać ludzi tak w ciągłym napięciu. Krzyśku, wiele zależy w tej kwestii od jo, górna płyta pancerza jest nadal w produkcji a ja nie ośmieliłbym sie poganiać Jarka. Robi to z własnej i nie przymuszonej woli, więc bedę czekał na tą płytę tak długo jak to będzie konieczne. A na gwiazdkę nic nie zamawiam, gdyż po Bv-ce, bedę musiał przeprosić się z moimi dwoma Abramsami i dioramą do nich. Co do NSWT-a z Miniarmu to już widziałem ten karabin ale jak napisałem wcześniej, nie bardzo chcę go dodawać, gdyż na wozie, na którym sie wzoruję po prostu go nie ma. Jednakże tej kwestii jeszcze nie rozstrzygnąłem ostatecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Jo wcale mnie nie powstrzymuje. Tak jak pisałem, jeśli bedę musiał czekać na tą płytę rok, to poczekam rok, jeśli trzeba będzie czekać dłużej, trudno, poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 gecon,super foty.Pojazd na 2 fotce ma sciagnieta rure (prawdopodobnie do podwodnego? )i w to miejsce ma zamontowana jakas konstrukcje wiesz moze co to jest i do czego ma sluzyc? Dzis dostalem wieze ,przednia czesc kadluba z Miniarmu +tral minowy do T 72BW ,czekam tylko na pozne kola,wiec 80 moge na razie odlozyc (brak zamowionych rzeczy), mam nadzieje ze jo nie bedzie Cie zbyt dlugo powstrzymywal ... Rura nie została zdemontowana,wieża jet obrócona pod takim kątem ,że jej nie widać .Widać natomiast wystające fragmenty pojemników z kombinezonami przeciw chemicznym zamocowanymi do niej. Ten wystający element to wygięty pręt ,umocowany do podstawy zawiasu pokrywy włazu dowódcy .Na górze ma przykręcone dwa ogniwa gąsienicy . Jakie jest jego zadanie ?- to prowizoryczna (polowa) dodatkowa osłona dowódcy wozu ,przy otwartym włazie . Element charakterystyczny dla wozów walczących w Czeczeni . Czy spełniała swoje zadanie ??? Fotki z netu Co do powstrzymywania Grzegorza to faktycznie powstrzymałem robienie bocznych osłon ,ponieważ błotniki przednie będą ruchome ,a boki górnej płyty również będą dorobione i mogą się zmienić wymiary-już się zmieniły . Więc zaoszczędziłem Koledze ponownego dorabiania fartuchów bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Witam wszystkich!!! Zaczne od pewnego wyznania. Próbuję zrobić ERĘ na przodzie wieżyczki ale za Chiny ludowe, nie wychodzą mi te stelarze pod kostki: to konkretnie: Dlatego, jak narazie przymierzam sobie wszystko na sucho i staram sie stworzyc w głowie, obraz gotowej BV-ki. Dziś, troszke z nudów, zacząłem dorabiać sobie osłony przeciwkumulacyjne na przodzie czołgu. Zaznaczam, że to tylko próba tych osłon, ponieważ nie wiem czy, jak pisał pare postów wyżej jo cos sie nie zmieni pod wzgledem wymiarów górnej płyty. Z tego co wiem, na pewno zmieniła sie jej długość, nie wiem jednak co z szerokością. Cieszę sie że jest zainteresowanie tym modelem. Parę fotek: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Witam ponownie!! Właśnie zostałem poinformowany przez jo, że prace nad górną płytą dobiegają końca. Oczywiście Jarek dokumentuje na fotkach rezultaty swojej fenomenalnej pracy, a ja spieszę podzielić sie ze wszystkimi zainteresowanymi tymi zdjęciami. Dużo nie będe pisał, wstawię fotki i idę szukać szczęki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 No Jo odwala kawał dobrej roboty. Może by to tak w żywicę i jako konwersję sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Jesteś totalnym kosmitą wiesz ? Biję pokłony !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Po prostu perfekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Panowie ja Was proszę, byście dołączyli do mojego apelu i namówili Jarka aby pokazał tą płyte górną w nowej polskiej firmie Panzer Art. Może właśnie dzięki Jarkowi, inni modelarze, doczekali by się wreszcie porządnej konwersji T-80BV. Panzert Art poszukuje utalentowanych ludzi, którzy tworzyli by dla nich takie właśnie dzieła, jak ta płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Panowie ja Was proszę, byście dołączyli do mojego apelu i namówili Jarka aby pokazał tą płyte górną w nowej polskiej firmie Panzer Art. Może właśnie dzięki Jarkowi, inni modelarze, doczekali by się wreszcie porządnej konwersji T-80BV. Panzert Art poszukuje utalentowanych ludzi, którzy tworzyli by dla nich takie właśnie dzieła, jak ta płyta. A może się zbierzemy i pojedziemy do Niego do domu co ? Przedstawimy swe argumenty i będzie MUSIAŁ się zgodzić W końcu ile bidulek jest w stanie wypić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 To jest pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Praca Jarka -majstersztyk. Będziesz miał piękny model T-80 w kolekcji. Az Ci chyba pozazdroszczę. Czy ewentualnie będzie można się dobrać kiedyś do oryginalnej dokumentacji, czy wszystko co przesyła Ci Jarek jest na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzięki Koledzy . Staram się upodobnić model Dragon/Zvezda do oryginału w oparciu o zdjęcia,ale jest kilka tych "ale" dla tego uważam ,że nie warto ponosić dużych nakładów pracy i pieniędzy . Przygotowanie konwersji górnej płyty nie wiele da- wieżę i wannę kadłuba,koła,gąsienice też trzeba poprawić nie wspominając o armacie , wkm i innych drobiazgach . To wszystko sprawi że koszt modelu wyjściowego zostanie przekroczony co najmniej kilku krotnie . Trzeba by było opracować model T-80BV od podstaw.A za rok góra dwa Trumpek wypuści porządny model T-80B/BV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 A Ty skąd wiesz? Masz jakieś tajne kanały współpracy z chinolami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Pewno sam dostarcza im plany. Szpieg jaki czy co. A na serio wielki szacun Jo. Jesteś mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 A Ty skąd wiesz? Masz jakieś tajne kanały współpracy z chinolami? Widać to po "polityce" ostatnich lat w Trumpeterze, Hobbybossie, Bronco i paru innych jak piszesz "chinolach" . Tematy kolejnej wersji Shermana, kolejnej wersji "panzercośtam", kolejnego wunderwaffe na kołach - po prostu wyczerpują się. Cieszy mnie , że zaczyna być wypełniana nisza tematyczna dotycząca pojazdów byłego ZSRR i to nie tylko tych sprzed i z okresu II wojny ale i powojennych. Wreszcie doczekaliśmy się używanych w naszym wojsku pojazdów takich jak np. BTR-40, 50, ASU-85. A jak już zrobili pierwszą wersję T-64 to miejmy nadzieję, że "pojadą z tematem" dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Nie ulega wątpliwości, że zdjęcia z tej relacji trzeba skopiować jako instrukcję waloryzacji T-80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi