GIUSEPPE Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Witam. To mój pierwszy warsztat, w związku z tym proszę o wszelkie uwagi i porady. Model będzie prosto z pudła z niewielką ingerencją. Jedyne co poprawiłem to rury wydechowe, zmieniona lufa i dorobione pasy na fotelu pilota. fotel z bliska Obecnie jestem na etapie malowania bebechów, myślę że pod koniec tygodnia środek będzie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Witaj Początki masz ciekawe, choć zdjęć jak na razie mało. Czekam na kolejne aktualizacje Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam ponownie. Bebechy pomalowane więc wstawiam kilka fotek. Kolor bazowy wnętrza to "Pactra A50 Green Zinc Chromate". Wracam do roboty. Pozdrawiam i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Keep up good work Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Wnętrze prezentuje się świetnie Mam trywialne pytanie odnośnie wash`u, czym go robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Wnętrze rzeczywiście niezłe, aczkolwiek kalkomanie na uzbrojeniu świecą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Kolor wnętrza kabiny pilotów i tylnego strzelca powinien być ciemniejszy. Reszta jak najbardziej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Przyłączam się do pochwał za wnętrze. Rury wydechowe wyglądają jak w czołgu na froncie wschodnim, gdzie nie było komu tego umyć. Takie zabrudzone i zardzewiałe, że mi się skojarzyło z czołgiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam. pytanie odnośnie wash`u, czym go robiłeś Wash to farby olejne dla artystów plastyków. kalkomanie na uzbrojeniu świecą się. Kalki przykleiłem bezpośrednio na matową farbę zamiast najpierw pokryć bomby bezbarwnym połyskiem. Wylazło moje lenistwo. Rury wydechowe wyglądają jak w czołgu na froncie wschodnim, Rury były dosyć styrane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 Witam po przerwie spowodowanej brakiem weny twórczej. Poza tym przy modelu nic ciekawego się nie działo. Klejenie, szpachlowanie, szlifowanie. Teraz zaczynam malować. Najpierw poszedł szary podkład, potem przyciemniłem linie podziału i niektóre panele poszycia czarnym, ciemno szarym i brązowym. Jutro wstawię fotki pomalowanego indyka na biało i szaro (robię go w malowaniu atlantyckim). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Cieszę się, że wróciłeś do pracy nad Avengerem Czekam na kolejne etapy malowania! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Fotki indora w kamuflażu. Dzisiaj potraktowałem go sido, jutro zaczynam z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Jak na pierwsze, to swietnie. Malowanie mistrzowskie i wogule git. Czekam na koniec! Pozdrowienia Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Witam. Dwie fotki silnika zanim został wklejony (zapomniałem wstawić). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Witam. Mała aktualizacja. Kalki położone, potem bezbarwny mat z pactry. Teraz cieniuje go suchymi pastelami, pierwszy raz stosuje taką metodę. Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Witam. No to teraz góra. Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Witam. Tym razem kadłub. Koledzy może ktoś coś napisze. Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 A co tu pisać, jak nic mądrego do głowy nie przychodzi? Dla mnie wygląda, jakby odstał kilka tygodni na pokładzie lotniskowca - zawodowstwo, Panie Kolego . Zwłaszcza, że nie przypomina "latającego trupa" (co dla niektórych jest normą w "brudzeniu" ). bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 A co tu pisać, jak nic mądrego do głowy nie przychodzi? Dla mnie wygląda, jakby odstał kilka tygodni na pokładzie lotniskowca - zawodowstwo, Panie Kolego . Zwłaszcza, że nie przypomina "latającego trupa" (co dla niektórych jest normą w "brudzeniu" ). bzzz-bzzz http://img23.imageshack.us/img23/1186/pb050127k.jpg To chyba jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 GIUSEPPE ok ? Cytując znany chyba wszystkim film Quentina T. "Jest k....... daleko od ok" z tym, że w tę pozytywną stronę. Pięknie to wygląda. Przebarwienia robią fantastyczne wrażenie, a ślady eksploatacji nie są przerysowane jak na wielu Avengerach czy Dauntlessach widywanych na forach i imprezach modelarskich. Teraz trzeba to wszystko dopełnić subtelnymi okopceniami i delikatnymi obiciami. Ja póki co będę siedział cicho i obserwował co nam tu jeszcze ciekawego wyczarujesz Działaj! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Jak dla mnie ślady są przesadzone. Powinny być delikatniejsze, na morzu osad z soli nie zostawiał ciemnego osadu, a jeśli już to w jasnych odcieniach. Ewentualnie mogłeś pokusić sie o zróżnicowanie odcieni poszycia. Jak na razie indyk wygląda OK, ale uważaj z okopceniami. Poszukaj fotek i zwròć uwagę na ten detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 GIUSEPPE, dla mnie jest ok, taki "przygaszony" kolor podoba mi się bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Może faktycznie trochę przesadziłem z ciemnym "brudzeniem". Postaram się nie przegiąć z okopceniami, co do obić to nigdy mi nie wychodziły. Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie na koniec. Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Witam po przerwie. Powolutku prace zbliżają się do końca. Kiedy suche pastele znalazły się tam gdzie chciałem (a nawet tam gdzie nie chciałem ) cały model pokryłem specyfikiem do pigmentów firmy LIFECOLOR , TSC 201. Potem zrobiłem obicia , chciałem sobie ułatwić robotę srebrnym żelopisem ale cienki pędzelek i farbka okazały się lepsze. Gdy farbka wyschła psiknąłem po całości bezbarwnym matem a potem troszkę wypolerowałem krawędzie natarcia skrzydeł i stateczników. Indor jeszcze nie jest sklejony póki co poskładany do fotek. Pozdrawiam. GIUSEPPE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Griejt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi