revicess Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Siemka Tak na dzień dzisiejszy wygląda sherman Jak podoba wam się malowanie gąsienic ?? czy nie ma zadurzo zacieków co żle a co dobrze prosze o komentarze : prosze także o porade jak pobrudzić fajnie wózki i ogólnie podwozie A tutaj jeszcze praca związana z dioramką zacząłem dłubać kostke (kocie łby) pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 No to tak: -co do brudzenia - jak ma być na ulicy to bym dał tylko kurz, -co do modelu to sorry ale zepsułeś kalki - tak jak mówiłem, trzeba było dołożyć te x zł i efekt był by nieporównywalny. Gwiazdy ok, ale napisy widać, że klejone - przepraszam za tę opinię ale nie podobają mi się i psują wygląd modelu. -co do gąsek - nie za wiele widać więc się nie wypowiadam. Świateł z tyłu chyba nie pomalowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 no swiatel jeszcze niepomalowalem a co do tych kalek to wiem ze niezabardzo siadly ale dla mnie to nie az taka tragedia a co do tego kurzenia to jakim sposobem to robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Można pigmentami lub bardzo rorzedzoną farbą z aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Pigmenty można sypać, lub rozpuszczone w wodzie kłaść na elementy. Można jeszcze rozcieńczone na pędzel i dmuchać aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 A Washa zrobiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 A Washa zrobiłeś?? Mam jeszcze pytanie...będziesz robił jakies obicia za pomącą twardej gąbki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 washa nie robiłem bo robiłem biedronke i myśle że wash juz niepotrzebny a zt ymi obiciami to nieweim zastanawiam się czy nie zrobić ich pędzelkiem retuszerskim pierw rozjasniony olivedrab a potem gun metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Wash i biedronka to dwie różne techniki i przydało się by je wykorzystać. Wash podkreśla trójwymiarowość obiektu. najlepiej daj lakier błyszczący i wash-uj wszystkie kanciaste elementy (płyta nad silnikowa, szczeliny w włazach itp.). Model prezentuje się bardzo ładnie ale brakuje tej wisienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Siemka zrobiłem washa i zacząłem przyklejać detale , trzonki narzędzi będe jeszcze malował dokupiłem też mały zestaw akcesoriów academy tobołki już pomalowałem i jeden nakleiłem na wieżyczce reszte zastanowie się jak rozmieścić A tutaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Kanistry fajne, ale reszta średnio mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Mnie się wszystko widzi. Muszę znaleźć coś dla angoli żeby na Granta wrzucić. Pamiętaj, aby mocowania jakieś dorobić, bo przecież nie można tych bambetli na żywca przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 I pamiętaj o lakierze matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 mocowania przecież niekoniecznie muszą być widoczne mogą być np zakryte tymi plecakami bo teraz to zabardzo już nic nie będe dorabiał mogłem o tym myślec przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Witam popracowałem troche nad detalami i chciałem troche przybrudzić podwozie robiłem to farbami olejnymi niezbyt chyba wyszło : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Nie widzę tego brudzenia.Ale jak to olejne to można bez problemu zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 jak niewidać to poco myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Siemka chciałem wam pokazać uchwyty na kanistry zrobione przezemnie oraz własnej roboty tobołek: A tutaj jak pomalowałem skrzynke na amunicje : i tobołki jasny mój ciemny italeri poamlowałem go troche zagęstą farbą i dlatego taki efekt bo to taki próbny jak bedzie się wam podobało to zrobie inny i pomaluje normalnie Sorki za zdjęcia ale robione na szybko z komórki ale myśle że zgrubsza widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Fajnie, ale tobołek by się przydało paskami związać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 z czego mozna zrobic takie paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Taśma maskująca przycięta na odpowiednią szerokość.Z czego ten tobołek? A uchwyt fajny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 tobołek z takiej papierowej torby jakby cienki karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Siemka dorobiłem jeszcze tobołków tym razem z chusteczki : a tutaj pomalowany trzonek od siekierki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Super wyglądają te tobołki Trzonek od siekiery potraktuj jeszcze olejnymi (nałóż jakiś ciemny brąz i ścieraj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Hej.Fajnie,coraz blizej konca.Nie zapomnij przewiazac tego calego majdanu;do szczescia brak jeszcze jakiegos wiadra. Lina jakas czarno-srebrna,sproboj ja jakims grafitem przeciagnac.Pamietaj o swiatlach i wizjerach.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi