Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 297
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak byś je nasączył wikolem to jak wyschną możesz je sobie ładnie pocieniować.

Albo chociaż w zakamarki zapuścić wash.Jeśli tego nie zrobisz to chusteczki będą chłonąć każdą farbę.

Ale to twój model i zrobisz jak chcesz.

Napisano

za grube to drzewo . Dorzuć cos do tobołków, jakąś skrzyneczke, albo kanister, albo wiaderko, bo monotonnie jest.

Napisano

Siemka pomalowałem już tego drąga ( znalazłem troche cieńszego )chciałem uzyskać efekt takiego starego drzewa narazie tego niewidać ale zobaczymy co będzie po washu

pomalowałem też tobołki i skrzyneczke wziąłem amerykańską ale na amunicje 75 mm

8faf510f5b01c0abgen.jpg

485ce1c2ec426052gen.jpg

232f61f6271695b9gen.jpg

0a3b4f0c324f4178gen.jpg

139a8a5a021a9433gen.jpg

db060439eef55a4dgen.jpg

506043e14c133d16gen.jpg

Napisano

A ja bym Ci zaproponował zamocowanie tej belki na tych uchwytach... jakąś liną czy coś.

485ce1c2ec426052gen.jpg

Napisano
on jeszcze niejest przymocowany mam zamiar przymocowac go tam nad gąsienicami do podwozia

przecież w oryginalnym m4a1 tam nic nie ma. lepiej podwieś do zaczepów

Napisano

Jak wyżej. A tak na boku - po co im był ten drąg?

Napisano

Może skopiowali pomysł od ruskich. Do tej pory nawet na t-90 moją taki drąg. wykorzystuje się go gdy czołg zagrzebał się tak głęboko w błocie iż macha tylko gąsienicami wtedy przywiązuje się go z przodu do gąsienic i naprzód. kłoda działa wtedy jak olbrzymi lemiesz przesuwając czołg jeśli się jeszcze nie wydostanie na suchy grunt to znowu przenosi się do przodu i tak do skutku.

Napisano

Sam pomysł kłody na boku mi się podoba. Może przyczep ją linkami do uchwytów holowniczych.

Napisano

Siemka, pomału kończe pomalowałem światła jeszcze tylko przyklejanie tobołków i galeria, trzeba się brać za coś nowego bo męcze tego shermana i męcze

93ece6e7ba2c82cdgen.jpg

46499951d35f2bd3gen.jpg

74f3eaddfc6b414cgen.jpg

75567abad87db4bdgen.jpg

4754e76ba45a5888gen.jpg

3221a94f20a90989gen.jpg

260b557bd069b183gen.jpg

9c762393727a1a62gen.jpg

04924fd863bd650cgen.jpg

Napisano (edytowane)

Pokurz go pastelami albo ubłoć tu masz bardzo łatwy sposób pigment możesz zastąpic suchą pastelą

http://www.dioramy.fora.pl/techniki-modelarskie,1/mini-poradnik-suche-bloto,1733.html

A tu juz bardziej profesjonalny sposób

http://www.dioramy.fora.pl/techniki-modelarskie,1/bloto-poradnik,7078.html

Tu bym nie kombinował z pastelami.

A tank bardzo fajny mógłbyś km'a jeszcze bardziej przetrzeć srebrną.

Troche wybrzydzam ale taki jestem ;p A mógłbyś jeszcze dorobić na km takie na uchwytach nie wiem jak to sie nazywa chodzi dokładnie oto

d4033c9b2d53d6fa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I jeszcze jedno

93ece6e7ba2c82cdgen.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To co zaznaczyłem na czerwono tak ma być??

Edytowane przez Gość
Napisano

nieweim czy tak ma być bo to z zestawu academy bo tą z italeri zgubiłem te linki coś mi niechcą chodzić

Napisano

To chyba nadlewka - wydaje mi się, ze trzeba to usunąć.