athlon5 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dziś modelik BWP-2 w jedynych słusznych barwach Po zrobieniu BWP-1 chodził mi po głowie już jakiś czas Jak w tytule z zestawu Zvezdy odpowiednio zubożony. Powstał dzięki uprzejmości kilku kolegów z forum którzy udostępnili mi fotki. brudzony nie będzie i fotki ze starszym bratem Quote
MarcinH Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Świetny model , ładnie wygląda taki czysty aż zazdroszcze Quote
bazylms Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Świetnie pomalowany. Idealny przyklad na to, że nawet ze Zvezdy można wykonać naprawdę świetny model (nie musi być od razu Dragon czy coś tam z górnej półki). Paski na wieży wyglądają jak prawdziwe - zestawowe czy dorabiane? Z czego zrobiłeś szkła do peryskopów? Quote
maszynista93 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dziś modelik BWP-2 w jedynych słusznych barwach jak najbardziej Świetnie pomalowany. Idealny przyklad na to, że nawet ze Zvezdy można wykonać naprawdę świetny model (nie musi być od razu Dragon czy coś tam z górnej półki). Paski na wieży wyglądają jak prawdziwe - zestawowe czy dorabiane? Z czego zrobiłeś szkła do peryskopów? tym bardziej że ZVIEZDA i DRAGON to to samo (poza ceną oczywiście) Quote
athlon5 Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Szkiełka tradycyjnie już z płyty DVD. Paski na 1-ce dorabiane na 2-ce zestawowe Quote
kornik_69 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Całkiem fajna robota! Model może i czysty (można powiedzieć defiladowy ), ale to nie umniejsza jego estetycznej atrakcyjności. Pozdrawiam Kornik Quote
Tomek Mroczkowski Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Zajefajnie się prezentuje, szkoda że WP pozbyło się ich. Quote
Zaszczyt Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Wygląda ja by z kapitalnego remontu wyjechał Można się spytać jakimi farbami był malowany? Quote
athlon5 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Bo własnie wyjechał Farby pactra ,kolor Modyfilowana A-30{ zieleń} modyfikowana A-51{ rust} modyfikowana A-46? czarna Quote
Lipstein Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Takiego czyścioszka to tylko na dioramę z defiladą wstawić, i koniecznie zaraz przed trybuną honorową. ŁAdny model Quote
athlon5 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Takiego czyścioszka to tylko na dioramę z defiladą wstawić, i koniecznie zaraz przed trybuną honorową. ŁAdny model Mam nadzieję,że to nie ironia bo czasami na forum mam wrażenie,że pojazdy wojskowe już z fabryki powinny wychodzić ubłocone i tak wyglądać przez całą służbę.Widocznie byłem w innym wojsku Quote
bazylms Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Szczerze - fajny pomysł z tą trybuną. A na niej przewodniczący KC PZPR i kilku generałów (sorki jeżeli pomyliłem epokę, ale się nie znam). Quote
KFORowiec Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Raczej nie pomyliłeś bo bwp2 weszły na uzbrojenie pod koniec lat 80-tych. Może być Jaruzelski i kilku generałów. Piękny ten bewup, sam się przymierzam jak wrócę do Polski zrobić takiego, tylko w mniejszej sakli. Tylko najpierw skończę KRABA. Quote
athlon5 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Tylko najpierw skończę KRABA. Na to czekam leży u mnie AS-90 i nie wiem co z nim dalej Quote
Lipstein Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ja na poważnie z tą trybuną. Takiej dioramy jeszcze nie widziałem. I dziecko z goździkiem bezwzględnie. Quote
bazylms Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ja też. I żałuję że sam na to nie wpadłem, bo super pomysł. Quote
athlon5 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Coś mi sie wydaje{ choc głowy nie dałbym} że przed trubunę powinien być w starym zielonym malowaniu Quote
athlon5 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 No dobra, dobra ..na warsztat trafia Gvozdika to pomyślę o defiladzie problem będie tylko z gen.Jaruzelskim w 1/35 Quote
Tomek Mroczkowski Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Rób relacje z 2S1, podpowiem tu i ówdzie Quote
FAHR Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Bardzo ładnie się prezentuje. Zestawowe niedoróbki nie rzucają się w oczy. Brawa za temat i wykończenie. Quote
athlon5 Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Bardzo ładnie się prezentuje. Zestawowe niedoróbki nie rzucają się w oczy. Brawa za temat i wykończenie. I dzięki za fotki Quote
Szupryt Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 A czy BWP-2 występowały już w natowskim malowaniu? Wydaje mi się, że do 1994, kiedy sprzedaliśmy wszystkie BWP-2, obowiązywało nadal jednolite, oliwkowozielone malowanie. Quote
Recommended Posts