Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziś modelik BWP-2 w jedynych słusznych barwach

Po zrobieniu BWP-1 chodził mi po głowie już jakiś czas

Jak w tytule z zestawu Zvezdy odpowiednio zubożony.

Powstał dzięki uprzejmości kilku kolegów z forum którzy udostępnili mi fotki.

6f609cf5fb8a.jpg

abc09121c91c.jpg

c4ca89a37efa.jpg

1d989ac8351e.jpg

0decf97377d8.jpg

brudzony nie będzie

i fotki ze starszym bratem

51d5ff852434.jpg

b8163fe95f76.jpg

8bc6045bf8d8.jpg

Posted

Świetny model , ładnie wygląda taki czysty aż zazdroszcze

Posted

Świetnie pomalowany. Idealny przyklad na to, że nawet ze Zvezdy można wykonać naprawdę świetny model (nie musi być od razu Dragon czy coś tam z górnej półki). Paski na wieży wyglądają jak prawdziwe - zestawowe czy dorabiane? Z czego zrobiłeś szkła do peryskopów?

Posted
Dziś modelik BWP-2 w jedynych słusznych barwach

jak najbardziej

Świetnie pomalowany. Idealny przyklad na to, że nawet ze Zvezdy można wykonać naprawdę świetny model (nie musi być od razu Dragon czy coś tam z górnej półki). Paski na wieży wyglądają jak prawdziwe - zestawowe czy dorabiane? Z czego zrobiłeś szkła do peryskopów?

tym bardziej że ZVIEZDA i DRAGON to to samo (poza ceną oczywiście)

Posted

Całkiem fajna robota!

Model może i czysty (można powiedzieć defiladowy ), ale to nie umniejsza jego estetycznej atrakcyjności.

Pozdrawiam

Kornik

Posted

Bardzo elegancki model. Podoba mi się

Posted

Bo własnie wyjechał

Farby pactra ,kolor Modyfilowana A-30{ zieleń} modyfikowana A-51{ rust} modyfikowana A-46? czarna

Posted

Takiego czyścioszka to tylko na dioramę z defiladą wstawić, i koniecznie zaraz przed trybuną honorową. ŁAdny model

Posted
Takiego czyścioszka to tylko na dioramę z defiladą wstawić, i koniecznie zaraz przed trybuną honorową. ŁAdny model

Mam nadzieję,że to nie ironia bo czasami na forum mam wrażenie,że pojazdy wojskowe już z fabryki powinny wychodzić ubłocone i tak wyglądać przez całą służbę.Widocznie byłem w innym wojsku

Posted

Szczerze - fajny pomysł z tą trybuną. A na niej przewodniczący KC PZPR i kilku generałów (sorki jeżeli pomyliłem epokę, ale się nie znam).

Posted

Raczej nie pomyliłeś bo bwp2 weszły na uzbrojenie pod koniec lat 80-tych. Może być Jaruzelski i kilku generałów.

Piękny ten bewup, sam się przymierzam jak wrócę do Polski zrobić takiego, tylko w mniejszej sakli. Tylko najpierw skończę KRABA.

Posted

Ja na poważnie z tą trybuną. Takiej dioramy jeszcze nie widziałem. I dziecko z goździkiem bezwzględnie.

Posted

No dobra, dobra ..na warsztat trafia Gvozdika to pomyślę o defiladzie problem będie tylko z gen.Jaruzelskim w 1/35

Posted

Bardzo ładnie się prezentuje. Zestawowe niedoróbki nie rzucają się w oczy. Brawa za temat i wykończenie.

Posted
Bardzo ładnie się prezentuje. Zestawowe niedoróbki nie rzucają się w oczy. Brawa za temat i wykończenie.

I dzięki za fotki

• 4 weeks later...
Posted

A czy BWP-2 występowały już w natowskim malowaniu? Wydaje mi się, że do 1994, kiedy sprzedaliśmy wszystkie BWP-2, obowiązywało nadal jednolite, oliwkowozielone malowanie.