Dumo Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Czas na tetetke, prawię przygotowana do malowania zostało parę dupereli. Tygrys i kw-1 z fotki już zbudowane ;) Apdejt: Modulacja z wykorzystaniem tych farb: Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Co to za monstrum prezentuje się zniewalająco !!! będę obserwował na bieżąco ten warsztat Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Ładnie i czysto sklejona. Czy przypadkiem nie zacząłeś od zbyt ciemnej bazy? No chyba ,że to mój monitor ściemnia Btw . nieźle!!! trzy stówy w postaci gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Dzięki Panowie za otuchę Baza jest bardzo jasna. Ups na moje gąski wszystkie jak zebrać wydałem ponad 1300zł Update: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Super wygląda. Czekam na zabiegi takie jak filtry i wash bo po nich zacznie wyglądać do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Fajnie wycieniowany. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ładna modulacja. Od jakiegoś czasu też mnie korci żeby popróbować, ale się boję że coś wyjdzie nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ładna modulacja. Od jakiegoś czasu też mnie korci żeby popróbować, ale się boję że coś wyjdzie nie tak Nie ma się co bać. Ja na początek biorę lampkę nad model i patrzę gdzie najmocniej się światło odbija i generalnię próbuję oddać cieniowaniem to co pod żarówką widziałem. Potem wystające detale jeszcze z pędzelka i jest. Przynajmniej w modelach o jednolitym kamo to jakoś wychodzi. Inna sprawa ,że z np 3barwnym jeszcze nie próbowałem, chyba na to za cienki w uszach jestem. Tu masz fajny tutorial CM i to nie w byle jakim wykonaniu. Najpierw autor pokazuje jak jednolite camo i CM powinno wyglądać , a potem to juz top gun jak dla mnie się zaczyna. http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=3501&hilit=ferdinand&sid=5533c2488bf6831673c1a98e653a2f54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Przydałoby się jeszcze odrobinę szpachli, na pewno tłumik dość mocno świeci linią podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Warsztat prima sort. Nawet tabaczka się znalazła Jaki będziesz na to kładł filtr ? Ja ostatnio na ISa kładłem brąz i szaro-zielony. Wyszło nieźle. Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Dzięki Panowie za odzew, modulacje w moim wykonaniu to bardziej wypłowienia i przebarwienia niż gra świateł, a filtr zamierzam użyć żółty żeby jeszcze raz całość rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Fotki cyknięte w świetle żarówkowym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Kurczę, mój T-28 się chowa przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Aj karamba bez przesady Ciągle nie mogę zrobić porządnego efektu na zdjęciach ciągle jest coś nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Warsztat jak się patrzy. Obserwuję i podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Wszystko bazowo wymalowane i zalakierowane przed dalszymi pracami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 60% ukończenia, czas na wash punktowy i duperelki: [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Podoba mi się ! A nie myślałeś może nad tym aby bardziej zapuścić dolną część czołgu olejną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Właśnie czekam aż sido wyschnie i zrobię mocniejszego washa, i tak wszystko później zaniknie pod pastelami i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Przy okazji podrzuce lepsze fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Niedługo koniec, jeszcze nie zafixowane zostało parę poprawek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Jak dla mnie to zaa duzo tego piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Jak dla mnie nie, ale z kolei boczne powierzchnie chyba za bardzo się odcinają - może je delikatnie przypudrujesz, lub dorobisz jakieś baardzo transparentne zacieki kurzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi