simpl Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 We współczesnych samochodach często tarcze nie mają osobnych śrub a trzymają je śruby którymi przykręca się koło. Czasem przykręca się je śrubkami z bolcem centrującym dla felgi Ja igłę od strzykawki łamałem kiwając w lewo i w prawo a potem otwór poprawiłem nabijając ją na czubek igły krawieckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Ja kiedyś ukradłem braciszkowi samochodzik, który ma na kołach z 50 odstających śrubek, nitów o różnych rozmiarach Jak potrzebuję to biorę skalpel i odcinam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Igłę przetnij multiszlifierką to będzie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Dzięki za wszelką pomoc. Zanim mnie zlinczujecie - została jeszcze do dorobienia piasta i mocowania z igły. Chyba, że się nie spodoba to będzie 2gie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Moim zdaniem sama forma jest ok, ale rozmiar chyba TiR-a pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 1,2 cm ? Za wielkie? Mam cyrkiel z olfy - mogę nim wycinać koła do 1 cm. Macie jakiś pomysł na wycinanie mniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 1,2 cm ? Za wielkie? Mam cyrkiel z olfy - mogę nim wycinać koła do 1 cm. Macie jakiś pomysł na wycinanie mniejszych? Widzę, że kółka wycinasz z płyty poliestrowej, a to jest miękki materiał. Ja rysuję sobie kólko zwykłym cyrklem, potem obcinam z grubsza skalpelem i na koniec doszlifowuję papierem ściernym i pilnikiem. Nie ma problemu z mnieszymi rozmiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Rozmair trochę za duży. Zobacz na felgę koła i dostosuj do tego wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Felga ma 1,25 cm . Piotr w prywatnej wiadomości pokazał mi co i jak.Powinno to być mniej wiecej takiej wielkości Dzięki Piotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Beben hamulcowy powinien być nie większy niż ta czerwona kropka, którą zrobiłem na kole Twojego modelu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Wnętrze gotowe do malowania. Położony podkład. Fotele dokleję po malowaniu - będzie mi łatwiej w brudzeniu. Już nic chyba w środku poprawiał nie będę. Nie mam już siły. Dorobiłem więcej cegieł - wybiorę co lepsze. Mogę malować takim kolorem? Dzięki Wosiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 A tego bębna nie będziesz poprawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Będę tylko założyłem ten, żeby się nie przewracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Preshading Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 No nareszcie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 To głównie twoja zasługa Krzysiek ( i Piotra) - dzięki . Na razie przedział załogi po postshadingu Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Dobrze wygląda. W miejscach pod nogami zrób wytarcia a potem środki metalizerem, powinno chyba być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Macie jakiś pomysł na obicia do tego koloru? Jasna zieleń i na to metalizer + później brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Jasna zieleń, a potem jak ci pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Coś słaba oglądalność. Dzięki Krzysiek za przerywniki i cenne rady.. Tak zrobię. Rura wydechowa. Zastanawiam się czy ją przyklejać, czy zostawić, że niby urwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Fajnie Ci ta rura wyszła. Ja bym przykleił ją, choć rób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Kurde pisz no tu zaraz jak ją pomalowałeś - wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Dzięki.Całość pomalowana z aerografu metalicznym Humbrolem 11. Po odczekaniu kilku godzin bezpośrednio na farbę tam gdzie załamania i końcówki dałem czarną. Rozcierałem ją aż do zadowalającego efektu ( wspomagałem się zmywaczem Wamodu, aby farba lepiej się rozchodziła/ ściągała - można użyć bęzyny do zapalniczek lub innych zmywaczy do olejnych). Na środkach powierzchni dałem olejną sienę paloną i postąpiłem tak samo tzn. rozcierałem i zmywałem aż do momentu jaki chciałem uzyskać.Na żywo fajnie wygląda, na makro trochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Rurę zrób zwisającą będzie wyglądać super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Chyba tak zrobię. Dzięki za pomysł. Dzienne zdjęcia tego co było. Co do bębna to poprosiłem tatę i zrobił mi takie oto wybijaki Mimo to dziś po 2 godzinach pracy wyszedłem ze stanem przedzawałowym . Ostatecznie tak to wyszło. Zostałą jeszcze do dorobienia piasta.Tu to co zostało z płyty polistyrenu No i teraz to tak wygląda Czekam na komentarze.Podwozie nie jest za eleganckie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi