Christophorus21 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam wszystkich! Jako że mam teraz trochę wolnego czasu postanowiłem zrobić jakiś nowy model… W szafie leżał od jakiegoś czasu M113 Tamki to na niego padło… Poniżej bardzo szybki In-box (przepraszam za fotki. Postaram się żeby kolejne były lepsze…) I malutka ciekawostka przyrodnicza: O ile mnie pamięć nie myli w tym czasie u Nas panował towarzysz Edward.. A zatem… szanowni Państwo, zapraszam do oglądania moich zmagań z tym pojazdem Nad postępem moich prac będzie czuwać pan Hermann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Czekam na czołg, a Herman do face liftingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 czołg http://pl.wikipedia.org/wiki/M113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Co do Hermana... Pójdzie do face liftingu Jeżeli chodzi o terminologię... powiedzmy, że to jest pojazd opancerzony...;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Wiem że transporter, to było uogólnienie. Co nie zmienia faktu że z niecierpliwością czekam na pierwszą odsłonę transprtera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Jutro postaram się wrzucić pierwsze fotki z placu boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Poniżej pierwsze fotki z fabryki Czekam na opinie i rady co ew. poprawić lub zmienić... Silnik i el. zawieszenia Krzesełko kierowcy Wnętrze Całość złożona na sucho Jak narazie wszystko pięknie się skleja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Cześć! Kiedyś nie lubiłem tego pojazdu ( sylwetka niczym kontener na śmieci ), jednak ma on coś w sobie ( u mnie w szafie czeka Bardelas, czyli jego izraelska wersja z masą dodatków, ale nie mam kiedy się za niego wziąć) Jak na razie dobrze Ci idzie, jednak na przedostatniej fotce mocowanie siedziska kierowcy, oraz ściana oddzielająca przedział silnikowy od załogowego wydają się krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam.Fajny wybor.Proponuje,chociaz nie wiem czy nie za pozno,ale ciekawie wygladaja ugiete tylne wahacze.Pojazd wtedy wyglada na obciazony,a pewnie taki bedzie.Powo w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Co do wahaczy to w tym modelu są one odlane razem z całą "budą" czyli ew. "uginanie" ich chyba nie będzie możliwe... Poniżej wklejam kolejne foty z fabryki Jeżeli chodzi o malowanie to jest to pierwszy model jaki maluję aero tak więc ew. niedociągnięcia proszę mi wybaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Mała aktualizacja. Ostatnio zrobiłem: 1. Tylna rampa 2. Stanowisko dowódcy i km 3. Przednia płyta (pomalowana od środka na biało) 4. Zawieszenie 5. Górna klapa silnika z wentylatorem i układem oczyszczania powietrza Niestety ostatnio nie mam zbyt wiele czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Ciekawie się prezentuje - działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 6 Października 2011 Autor Share Napisano 6 Października 2011 Po dłuuuuuugiej nieobecności w tym wątku (spowodowanej pisaniem pracy licencjackiej) wklejam kolejne fotki. Z braku czasu prace na M113 spowolniły Ostatnio zrobiłem: 1. Malowanie: wnętrza klapy silnika, wentylator i filtr powietrza. 2. Malowanie siedzeń kierowcy i dowódcy. 3. Km, magazynek, wieżyczka dowódcy. A tutaj focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 I mały update z postępu prac. Wczoraj wziąłem się za załogę pojazdu Poniżej wynik moich prac... Sorki za te dwie podstawki ale akurat nic innego nie miałem pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Najlepiej wyszedł murzyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 I witam ponownie po dłuugiej przerwie (pisanie pracy licencjackiej i jej obrona…). Jako że jestem już po obronie, mam wreszcie trochę wolnego czasu. Odświeżam temat i wrzucam nowe fotki aktualnego postępu prac nad moim M 113 by Tamka Co zrobiłem ostatnio: 1. Malowanie kół, ich lakierowanie i wash 2. Malowanie całości z zewnątrz kolorem (Humbrol 155) 3. Wzbogacenie wnętrza dwoma plakatami (Może nie do końca z epoki ale jak to mówią – liczy się „look” ). Najprawdopodobniej do środka wrzucę jeszcze kilka klamotów – skrzynki amunicyjne, jakieś butelki (po wodzie mineralnej oczywiście ), etc… 4. Lakierowanie wnętrza i początek brudzenia. 5. Kierowca trafił wreszcie za ster swojego pojazdu Na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Powalcz jeszcze z figurkami i koniecznie pobrudź trochę wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Wnętrze na bank jeszcze będę brudzić A co figurek to cóż... Nigdy nie byłem dobry w figurkach. Ale powalczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Ja też nie dlatego cię mobilizuję. Zawsze można go wykąpać i zacząć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 A właśnie... Mam takie pytanie... W czym kąpać te rzeczy, które po malowaniu wyszły nie tak jak chciałem? Krótko mówiąc- w jakim środku mogę wyczyścić np. źle pomalowane figurki?? Słyszałem o Krecie, ale nie znalazłem informacji w jakim stężeniu on powinien być, no i jak w ogóle się do tego "zabiegu" zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Słyszałem coś o zmywaczu Wamod i Cleanux czy coś takiego, ale sam jeszcze nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Zmywacz Wamodu?? Ten do akryli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Ja polecam Cleanlux. To zmywacz do Sidoluxu, do kupienia w każdym sklepie z chemią domową. Radzi sobie z farbami naprawdę nieźle. Wystarczy wlać do jakiegoś naczynka, pomoczyć przez noc-dwie model i opłukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 O Cleanluxie nie słyszałem... No nic. Chyba jutro będę musiał się przejść do Chemicznego i nabyć ten środek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 No i zamieszczam fotki mojego M 113 po brudzeniu i „obijaniu”… (Na razie dałem sobie spokój z figurantami… Jak złapię trochę więcej weny to wezmę ich ponownie na warsztat ). Brudziłem mieszanką Revell’a 382, Humbrola 33 i rozcieńczalnika. Podłogę potraktowałem rozcieńczonym akrylem MM 4675. Obicia to Vallejo Model Color 70.950 + gąbka ze starego zmywaka. Być może troszkę przesadziłem z obiciami ale na usprawiedliwienie powiem, że to mój „pierwszy raz” Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi