em Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Czy ktos z Was kupił lub ogladał nowe kalki Montexu do Mi-24, Mig-21 i Mig-23 ? Podzielcie się uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Podzielcie się uwagami. Oraz fotkami zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Bardzo proszę o uwagi i komentarze do jakości i poprawności napisów eksploatacyjnych w zestawie Mig-21MF 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 A ja mam pytanie o Mi-24. Czy w zestawie Montexu są przedremontowe malowania naszych Hindów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Obrazki obejrzeć można pod tym linkiem. A opinie pierwszych posiadaczy sam bym chętnie przeczytał, bo i mnie ciekawość zżera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Obrazki obejrzeć można pod tym linkiem. A opinie pierwszych posiadaczy sam bym chętnie przeczytał, bo i mnie ciekawość zżera. Pierwsze primo ,to są tylko zdjecia z broszury. Szczerze, obejrzałem w Martoli, wszystkie trzy , i w/g mnie nie sa warte tych pieniedzy. Przede wszystkim ,są rozmazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja sie tam dopatrzylem wiekszej ilosci bledow [kalka do MiG-23MF]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja sie tam dopatrzylem wiekszej ilosci bledow [kalka do MiG-23MF]. Szczerze, obejrzałem w Martoli, wszystkie trzy , i w/g mnie nie sa warte tych pieniedzy. Przede wszystkim ,są rozmazane. No to niezły pasztet za niezłe pieniądze, chętnie bym zobaczył dobrej jakości skany tych kalek /Mig-21,23 i Mi-24/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Mi-24 jeśli byłby dobrze opracowany to 45,00zł za 8 malowań (zwłaszcza że większości do tej pory nie było na rynku) nie jest najgorzej. Choć nazwa na okładce Mi-24D/W in Polish Air Force (czyli w Siłach Powietrznych ) mnie rozwaliła niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Miga-21 sobie odpuściłem (wcześniej już trochę kalek nazbierałem łącznie z "ptasim łebkiem" z Ardpolu) na dobrą sprawę wykorzystałbym tylko godło WZL-u. Floggera i Hinda wziąłem, przyjdą, zobaczymy - najwyżej się sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Grześ niby tak ale ile wykonasz modeli z tego zestawu 8 malowań: dwa a reszta ? to samo tyczy się Migów czy nie można było zrobić arkusza kalek do "21" z malowaniami po jednym dla maszyn bis,mf,R, um,us ,f-13 ,pf i pfm plus zestaw cyfr tak jak w f-16 techmodu, wtedy mógłby kosztować i 60zł ale byłby do wykorzystania w całości .Takie jest moje zdanie ale biznes to biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Grześ niby tak ale ile wykonasz modeli z tego zestawu 8 malowań: dwa a reszta ? Wiesz znam takich co wykorzystają prawie wszystkie Ale bardziej miałem na myśli fakt, że większości z tych godełek jeszcze nie było na rynku. MiG-21 bezsens, wszystko prawie już było, jak pisał Piotrek, a przecież jest tyle ciekawych malowań i godeł na ten samolot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 MiG-21 bezsens, .. tak sobie przejrzałem dokładnie te kalki do "21" i okazało się ,że ktoś tu nakłamał : 1.1 arkusz kalkomanii do 5 samolotów numery do 5 maszyn i owszem ale godeł już tylko do dwóch a napisów eksploatacyjnych zapewne na jeden model więc de facto nie ma pięciu malowań a tylko dwa to trochę mało za 3 dychy 2. maski do malowania kabiny do modelu Zvezda A to ciekawe czyżby Zvezda miała by wydać MFa ,ci co projektowali ten zestaw chyba nawet w podstawowym stopniu nie orientują się jakie zestawy są/były produkowane modelu do którego robią kalkomanie. Inaczej jest w przypadku Mi24 i Miga 23 /chociaż tutaj też jest kwiatek :maski do Academy a nie do Floggera z R.V.Aircraft bez sensu . tutaj są duże zdjęcia tych kalek /url/ http://www.exito.sklep.pl/KALKOMANIE-k4 ... fault.html /url/ ps.ciekaw jestem jak te maski będą pasowały do Fujimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Robercie coś Twój link nie działa, wrzucam od siebie: http://www.exito.sklep.pl/MONTEX-k526-0-3-default.html Poza tym byłbym ostrożny z tymi szachownicami lov-vis 4szt. Gdy badałem temat malowania samolotu 9111, nie udało mi się ustalić czy na spodzie szachownice też były lov-vis. Z tego co się wówczas dowiedziałem na spodzie były jednak raczej biało-czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Inaczej jest w przypadku Mi24 i Miga 23 /chociaż tutaj też jest kwiatek :maski do Academy a nie do Floggera z R.V.Aircraft bez sensu . Raczej ukłon w kierunku masowego odbiorcy który wybierze raczej masowo produkowany model niż nisko nakładowego short-runa w cenie 3?, 4? modeli Academy. Ogólnie wrażenie organoleptyczne pozytywne. Merytoryczne niestety "casu ni ma Panie", żeby usiąść i porównać z dokumentacją Grzesiu a do Ciebie doleciało co miało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Albo włożyli maski juz produkowane wcześniej, bez opracowywania do nowego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi