Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Na początek powiem, że model świetny.Praktycznie zero szpachli, spasowanie części świetne, materiał rewelacja - mogę spokojne polecić. Warsztat - http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=27720

Szczególne podziękowania:

-KonradC- który wprowadził mnie w modelarski świat oraz stanowił pieczę teoretyczną w prywatnych rozmowach.

-Bazylms-który od początku śledził warsztat oraz służył pomocą w miarę możliwości.

Zapraszam do komentowania.

Zdjęcia:

dsc07367c.jpg

dsc07368w.jpg

dsc07362u.jpg

dsc07363b.jpg

dsc07364v.jpg

dsc07365t.jpg

dsc07366u.jpg

dsc07371z.jpg

dsc07372k.jpg

dsc07373p.jpg

Nie licząc złomów jest to mój pierwszy model w skali 1:35/Po raz pierwszy zastosowałem na modelu takie techniki jak brudzenie,wash.Mimo to proszę o rzetelną ocenę.

Pozdrawiam Grzesiek.

Napisano (edytowane)

Dzięki wielkie. Jakieś rady, uwagi na przyszłośc?

Edytowane przez Gość
Napisano
Dzięki wielkie. Jakieś rady, uwagi na przyszłośc?

Większe zróżnicowanie koloru bazowego i moocniejszy brudzing

Napisano

Model całkiem nieźle wykonany. Nie brak mu schludności, a malowanie wyszło całkiem ok. Brakuje mu jednak efektu metaliczności. Przydałyby się jakieś delikatne obicia i zacieki.

Poza tym fajnie

Powodzenia w kolejnych projektach!

Kornik

Napisano

Dzięki za ocenę .

Pozdrawiam Grzesiek.

Napisano

Witam!

Model jest OK i podoba mi się.

Teraz będzie komentarz: Wszyscy w warsztacie chwalili i piali z zachwytu, ty wdzięczność swą okazujesz, ale nikt ci nie powiedział że gąski odwrotnie założyłeś. (sic!) Całość fajnie sklejona, poza tym że wydech zakleiłeś albo nie rozwierciłeś i te rudości co mają być kurzem (?), rdzą (?), czy czymś innym????

Poza tym wszystko OK

Ps. Następny model na pewno będzie lepszy....

Napisano

To teraz ja. Tłumik łatwo poprawić - wystarczy lekko nawiercić. Z gąskami już gorzej. Szkoda że ne wyłapaliśmy tego w warsztacie. No cóż kto się nie zna nie zauważy (jak ja i kilku przed Mariobą). Ogólnie dobra robota i model prezentuje się świetnie. Będzie jakaś podstawka?

Napisano

Tłumnik nawiercę - to żaden problem. Z gąskami to problem - na tym etapie poprawić się nie da - są przyklejone. Jak bym je rwał mógł bym uszkodzić model.

Pigment miał oznaczać ziemię.Dla mnie wyglądał ok - jak się nie zgadza to zmienię.

Dzięki za krytykę i za komentarze.

Pozdrawiam Grzesiek.

ps. Do kolegów z warsztatu nie mam pretensji - widowni zbyt wielkiej nie było a nie każdy na wszystkim się zna.

Podstawkę postaram się załatwić.

Napisano

No i widzę, że te codzienne 4 godziny na gadu-gadu się do czegoś przydały

Czekam dalsze modele i życzę aby były coraz ładniejsze

Napisano

Dzięki wielkie za dobre słowo.