GrzesiekW Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam. Na początek powiem, że model świetny.Praktycznie zero szpachli, spasowanie części świetne, materiał rewelacja - mogę spokojne polecić. Warsztat - http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=27720 Szczególne podziękowania: -KonradC- który wprowadził mnie w modelarski świat oraz stanowił pieczę teoretyczną w prywatnych rozmowach. -Bazylms-który od początku śledził warsztat oraz służył pomocą w miarę możliwości. Zapraszam do komentowania. Zdjęcia: Nie licząc złomów jest to mój pierwszy model w skali 1:35/Po raz pierwszy zastosowałem na modelu takie techniki jak brudzenie,wash.Mimo to proszę o rzetelną ocenę. Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Jak na pierwszy raz jest na prawde dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki wielkie. Jakieś rady, uwagi na przyszłośc? Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Bardzo ładny, podoba mi się. Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie. Jakieś rady, uwagi na przyszłośc? Większe zróżnicowanie koloru bazowego i moocniejszy brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Bardzo ładne rozpoczęcie twojej przygody z modelarską pancerką 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Model całkiem nieźle wykonany. Nie brak mu schludności, a malowanie wyszło całkiem ok. Brakuje mu jednak efektu metaliczności. Przydałyby się jakieś delikatne obicia i zacieki. Poza tym fajnie Powodzenia w kolejnych projektach! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzięki za ocenę . Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam! Model jest OK i podoba mi się. Teraz będzie komentarz: Wszyscy w warsztacie chwalili i piali z zachwytu, ty wdzięczność swą okazujesz, ale nikt ci nie powiedział że gąski odwrotnie założyłeś. (sic!) Całość fajnie sklejona, poza tym że wydech zakleiłeś albo nie rozwierciłeś i te rudości co mają być kurzem (?), rdzą (?), czy czymś innym???? Poza tym wszystko OK Ps. Następny model na pewno będzie lepszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 To teraz ja. Tłumik łatwo poprawić - wystarczy lekko nawiercić. Z gąskami już gorzej. Szkoda że ne wyłapaliśmy tego w warsztacie. No cóż kto się nie zna nie zauważy (jak ja i kilku przed Mariobą). Ogólnie dobra robota i model prezentuje się świetnie. Będzie jakaś podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Tłumnik nawiercę - to żaden problem. Z gąskami to problem - na tym etapie poprawić się nie da - są przyklejone. Jak bym je rwał mógł bym uszkodzić model. Pigment miał oznaczać ziemię.Dla mnie wyglądał ok - jak się nie zgadza to zmienię. Dzięki za krytykę i za komentarze. Pozdrawiam Grzesiek. ps. Do kolegów z warsztatu nie mam pretensji - widowni zbyt wielkiej nie było a nie każdy na wszystkim się zna. Podstawkę postaram się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 No i widzę, że te codzienne 4 godziny na gadu-gadu się do czegoś przydały Czekam dalsze modele i życzę aby były coraz ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Podoba mi się Twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Widzisz, mówiłem że dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi