Skocz do zawartości

[RS] Panzer I Ausf. A Late [Tristar][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Od której dokładnie ? Jak coś podam Ci farby jakimi Ci malowałem je i sobie podmalujesz to co będzie widać a resztę zrób jak mówi Bazylms

Myślałem,że już go dawno skończyłeś.

Wiesz co jest najlepsze... że ja też tak myślałem

Aaale wykopałem go parę dni temu.

Od której dokładnie ? Jak coś podam Ci farby jakimi Ci malowałem je i sobie podmalujesz to co będzie widać a resztę zrób jak mówi Bazylms

Odezwe się na gg

Friule to w moich modelach standart a zestawowe gąski są dość badziewne.

A jeszcze ładnych kilka lat temu, zarzekałeś się, że po nie nie sięgniesz

Niestety podrzucam tylko jedno zdjęcie bo mi kurde baterie padły w aparacie.

Model ogólnie rzecz biorąc skończony zostały tylko gęsi i lekka poprawka figurek. Z założenia winietka miała być ponura i mroczna, mam nadzieję że uzyskałem pożądany efekt.

P1030468.jpg

Witam!

Z założenia winietka miała być ponura i mroczna, mam nadzieję że uzyskałem pożądany efekt.

Jest mroczno i ponuro i uzyskałeś pożądany efekt.

No i poza tym bardzo mi się podoba....

• 3 weeks later...

Totalna lipa friule nie pasują, bandaże są za szerokie a już nie mam jak zeszlifować... zaraz się wpienie i sprzedam go.

• 3 weeks later...

Super jedynka! Tylko zastanawiam się jak maja być te gąski, bo są fotki z założonymi tak jak Ty masz i na odwrót

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/Hauptmann_Herbert_Stemmer_in_front_of_a_PzKpfw_I.jpg

http://www.toadmanstankpictures.com/pz1_02.jpg

• 10 months later...

Muszę zmartwić, ale model w tej wersji jest niepoprawny:

- brak fragmentu obowiązkowej modyfikacji przedziału silnika tzn. osłon na wlot zimnego powietrza, wszystkie jedynki miały "aplikowane" osłony na wlot i wyloty przed użyciem bojowym (autoryzacja AHA/in.6 (IVA) 28 czerwiec 1938) białe krzyże sugerują iż to pojazd z kampanii w Polsce (1939)... Już te użyte w Hiszpanii (1938) miały wspomnianą modyfikację. Co ciekawe dałeś poprawne osłony na wylot gorącego powietrza ale na wlot już nie, nie rozumiem.

- od 1937 instalowano wyrzutnik świec dymnych, był w zestawie ale nie znalazł się na pojeździe?

Źródło Panzer Tracts no.1-1 Panzerkampfwagen I

Do wykonania nie mam zastrzeżeń wysoki poziom.

P.S. Gąsieniece masz założone porawnie.

No, też się dziwiłem, że ktoś ten temat odkopał i wrzuciłem swoje 5 groszy. A ten lapsus z osłoną wlotu i wyrzutnikiem świec można spokojnie i teraz poprawić. Mam w swojej kolekcji Panzerjaeger I - stał na półce pół roku nim się zorientowałem o błędzie w systemie jezdnym, raz dwa i poprawione, model przecież można zawsze poprawić, zmienić ba nawet zmyć na zero a obecność w galerii to nie wyrok.