Skocz do zawartości

Sd.Kfz.251/10 Ausf. D, w/3,7cm PAK - Dragon 1/72

Marcin93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam trochę czasu, więc zaczynam następny model. Tym razem postaram bardziej odważnie przy nim podziałać. Zestaw jak w temacie, bez żadnych dodatków wszystko z pudła. Jak na razie gotowy jest układ jezdny i wnętrze. Do popraw jeszcze gąsienice i niektóre miejsca we wnętrzu. Na zdjęciach góra jest tylko przyłożona, jeszcze jej nie przykleiłem. Mam nadzieje, że już samo wnętrze zrobiłem w miarę porządnie, ale ocenę pozostawiam wam Niedługo skleję górę z dołem, góra jest już pomalowana. Zamysł jest taki, żeby wykonać model pojazdu który już trochę przeszedł, zobaczymy co z tego wyjdzie

p9061535.jpg

p9061549.jpg

p9061550.jpg

p9061521.jpg

p9061528.jpg

p9061555.jpg

Pozdrawiam Marcin.

Hmm taka imitacja silnika, a tak na prawdę to nie wiem nie lubię pustego miejsca, więc coś mu tam upchałem Hmm powoli kończę kamuflaż, dojdą jeszcze poprawki i mocny filtry żeby szlaczki wtopiły się w piaskowy kolor Ogólnie jak na razie bryła jest mocno jednolita, ale postaram się zrobić wszystko by model dostał więcej życia.

p91015912.jpg

p91015772.jpg

P.s przepraszam za beznadziejne zdjęcia :P

Dziękuje za pozytywne komentarze, według mnie brak śladów mocniejszego washa to chyba wina zdjęć w rzeczywistości model jest troszkę bardziej "zmęczony", dodam mu jeszcze obicia tu i tam, przykleję narzędzia i podmaluje szczegóły. Chyba to będzie na tyle, niedługo więcej zdjęć

Sreberka do poprawki, jakoś muszę te kłódki pomalować konkretnie. Wash hmm wyjście z ciemnego brązu i mieszanie później kolorów farb olejnych i nakładanie tego na model. Trochę lepsze zdjęcia, niestety ostatnie zrobiony moim aparatem ponieważ przypadkiem poleciał ze statywem i obiektywem gwizdnął w podłogę, poszły plastikowe zębatki więc aparat nadaje się tylko do śmietnika. Model prawie skończony, zostało przykleić duperelki. Nie mam pomysłu jak dorobić drugi skrajnik obrysu, ktoś ma jakiś pomysł ? ? ?

p91516532.jpg

p9151676.jpg

p91516522.jpg

p9151654.jpg

Ujdzie ? ? ? ?

Pozdrawiam Marcin.

Model prawie skończony, zostało przykleić duperelki. Nie mam pomysłu jak dorobić drugi skrajnik obrysu, ktoś ma jakiś pomysł ?

Najlepiej pozbyć się też tego co jest na modelu i dorobić dwa, wtedy będą prawie takie same.

Robisz malutką kulkę z miliputa czy innej masy, od biedy chyba nawet da się utoczyć z jakiejś lekko uschniętej szpachli, wtykasz w nią (w kulkę znaczy się) drucik i po sprawie.

Skala 72 dobrze radzi - kulki też zrobisz nad ogniem - zbliż rozciągniętą i uciętą z zapasem ramkę do ognia i kulka na końcu się sama zrobi.

Ładnie wymalowany, przyjemne kolory, ale obicia trochę "nieteges". Za mocno obite płaskie powierzchnie, a za mało krawędzie.