Marcin93 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Witam ! Mam trochę czasu, więc zaczynam następny model. Tym razem postaram bardziej odważnie przy nim podziałać. Zestaw jak w temacie, bez żadnych dodatków wszystko z pudła. Jak na razie gotowy jest układ jezdny i wnętrze. Do popraw jeszcze gąsienice i niektóre miejsca we wnętrzu. Na zdjęciach góra jest tylko przyłożona, jeszcze jej nie przykleiłem. Mam nadzieje, że już samo wnętrze zrobiłem w miarę porządnie, ale ocenę pozostawiam wam Niedługo skleję górę z dołem, góra jest już pomalowana. Zamysł jest taki, żeby wykonać model pojazdu który już trochę przeszedł, zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Wnętrze prezentuje się nieźle. Czemu mają służyć elementy włożone do komory silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Hmm taka imitacja silnika, a tak na prawdę to nie wiem nie lubię pustego miejsca, więc coś mu tam upchałem Hmm powoli kończę kamuflaż, dojdą jeszcze poprawki i mocny filtry żeby szlaczki wtopiły się w piaskowy kolor Ogólnie jak na razie bryła jest mocno jednolita, ale postaram się zrobić wszystko by model dostał więcej życia. P.s przepraszam za beznadziejne zdjęcia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Jedziemy dalej, troszkę go pomęczyłem, jeszcze zostało pomalować szczegóły... Jakoś go poprawić czy coś więcej popsuć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 zaczyna wyglądać coraz lepiej, dawaj dalej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Bardzo fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Ten zielony nieco za jaskrawy jak na moje oko. No i przydałby mu się jakiś mocniejszy wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 Dziękuje za pozytywne komentarze, według mnie brak śladów mocniejszego washa to chyba wina zdjęć w rzeczywistości model jest troszkę bardziej "zmęczony", dodam mu jeszcze obicia tu i tam, przykleję narzędzia i podmaluje szczegóły. Chyba to będzie na tyle, niedługo więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 A z jakiego koloru robiłeś wash'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Model wygląda fajnie, co do "łosia" nie wypowiadam się, jak dla mnie jest ok. Pytanko, co to za sreberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 15 Września 2011 Autor Share Napisano 15 Września 2011 Sreberka do poprawki, jakoś muszę te kłódki pomalować konkretnie. Wash hmm wyjście z ciemnego brązu i mieszanie później kolorów farb olejnych i nakładanie tego na model. Trochę lepsze zdjęcia, niestety ostatnie zrobiony moim aparatem ponieważ przypadkiem poleciał ze statywem i obiektywem gwizdnął w podłogę, poszły plastikowe zębatki więc aparat nadaje się tylko do śmietnika. Model prawie skończony, zostało przykleić duperelki. Nie mam pomysłu jak dorobić drugi skrajnik obrysu, ktoś ma jakiś pomysł ? ? ? Ujdzie ? ? ? ? Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Model prawie skończony, zostało przykleić duperelki. Nie mam pomysłu jak dorobić drugi skrajnik obrysu, ktoś ma jakiś pomysł ? Najlepiej pozbyć się też tego co jest na modelu i dorobić dwa, wtedy będą prawie takie same. Robisz malutką kulkę z miliputa czy innej masy, od biedy chyba nawet da się utoczyć z jakiejś lekko uschniętej szpachli, wtykasz w nią (w kulkę znaczy się) drucik i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Może szpilka? Choć nie wiem jak to ma się do skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Weź kawałek ramki, podgrzej zapalniczką i wyciągnij, a następnie zrób kulki na końcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Skala 72 dobrze radzi - kulki też zrobisz nad ogniem - zbliż rozciągniętą i uciętą z zapasem ramkę do ognia i kulka na końcu się sama zrobi. Ładnie wymalowany, przyjemne kolory, ale obicia trochę "nieteges". Za mocno obite płaskie powierzchnie, a za mało krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi