Seb Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Kolejny Tygrys gotowy. Przy budowie pomogłem sobie: - zimmerit - Atak - lufa km-u wieżowego - RBmodel - gąsienice - Friulmodel Malowany farbami Vallejo z serii Air, gąsienice moczone w miksturze ocet + domestos, "syfienie" robione chyba całą ofertą Miga + cienie Tamiya i farby "eksploatacyjne" Gunze. Fotograf ze mnie marny, ale myślę, że coś tam da się ze zdjęć odczytać: Pzdr Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Mógł być lepszy ale nie umiem powiedzieć co zrobić, bo ocena jest na pierwszy rzut oka. Chyba ten zimmerit to powoduje. Zimmerit to był taki zniszczony czy trochę mu pomogłeś? Numer miał być tak krzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Bardzo ładny. Super styrany. Zawsze mi się podobały tygrysy w Twoim wydaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Fajnie że wróciłeś Mnie też się podoba, kolorystycznie bardzo fajna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Zimmerit moim zadniem za bardzo zniszczony, bo czytałem na forach i widziałem na filmach jak nawet po 50 latach w bagnie, wykopane tygrysy mniały tak moce zimmerity, ża nawet waląc młotkiem zimmerit nie chciał odpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Całkiem nieźle, ale dlaczego nie ma k-mu w kadłubie? A numer wygląda jakby go malowali kredą od linijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 Zimmerit moim zadniem za bardzo zniszczony, bo czytałem na forach i widziałem na filmach jak nawet po 50 latach w bagnie, wykopane tygrysy mniały tak moce zimmerity, ża nawet waląc młotkiem zimmerit nie chciał odpaść. Kłamiesz, albo czytałeś bzdury. A numer wygląda jakby go malowali kredą od linijki. Zapytaj: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harkonnen Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Model bardzo fajny. Co do zniszczonego zimmeritu, to w przypadku Gruppe Fehrmann przyjęło się robić go właśnie tak. To koniec wojny - brak zasobów, serwisu itd. http://gallery.kitmaker.net/data/21621/F13Tiger36.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 A numer wygląda jakby go malowali kredą od linijki. Zapytaj: Pzdr Zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Fajny kociak, trochę inny od tych standartowych. Rozumiem, że założyłeś, że burty pod zimmeritem były w panzergrau a zimm w trójkolorowym kamuflarzu? Pytam z ciekawości, na zdjęciach u Ciebie zimmerit jest lekko jaśniejszy niż "gołe" burty. Podoba mi się ten efekt. Został osiągnięty samym malowaniem, czy jakimiś innymi zabiegami? To jaki następny w kolejce po porcję kleju? PS. Hehe tak dawno Kolegi nie było, że i pytania o krzywe kalki nie dziwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Rozumiem, że założyłeś, że burty pod zimmeritem były w panzergrau a zimm w trójkolorowym kamuflarzu? Pytam z ciekawości, na zdjęciach u Ciebie zimmerit jest lekko jaśniejszy niż "gołe" burty. Podoba mi się ten efekt. Został osiągnięty samym malowaniem, czy jakimiś innymi zabiegami? Tak sobie założyłem, zimmerit pomalowałem w trój kolorowe kamo, a miejsca poz zimmeritem na bardzo ciemny szary. Całość pokryłem zielenią. To jaki następny w kolejce po porcję kleju? Następny Tygrys będzie późny w wersji dowodzenia, pewnie słynny "007". Pzdr Ps. Dziękuję za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legioner Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Powiem krótko robota wykonana średnio,przy zastosowaniu tylu dodatkowych akcesoria blaszek filtrów to efekt powinien być o niebo lepszy,słabo wyszło malowanie i zacieki prawie ich nie widać,może wina aparatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Powiem krótko robota wykonana średnio,przy zastosowaniu tylu dodatkowych akcesoria blaszek filtrów to efekt powinien być o niebo lepszy,słabo wyszło malowanie i zacieki prawie ich nie widać,może wina aparatu? He he he, wnioskuję, że tym postem chciałeś się Sebastianowi zrewanżować za nie zbyt dobrą ocenę Twojego modelu? Powinniśmy nauczyć się drogi kolego przyjmować także i złe oceny do siebie, szczególnie, że są wydawane przez doświadczonych modelarzy z długoletnim stażem, a nie odgryzać się tylko kiedy nadejdzie ku temu okazja. Seb modelik ładnie i czyściutko zlepiony, super jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 w przypadku Gruppe Fehrmann przyjęło się robić go właśnie tak. Nie robili,to pojazdy z odzysku i "składaki". o niebo lepszy, Nie ma to jak merytoryczne podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Jest plastikowy, szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Fajnie że wróciłeś Mnie też się podoba, kolorystycznie bardzo fajna praca. Ale fajnie że jesteś bo będziemy sobie pisać że merytorycznie i wogóle jest OK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Pomyślcie o Skype. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Świetny model, tylko zimm taki.. sztuczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Pomyślcie o Skype. Pomyśl o wykorzystaniu opcji "Zmień" . Triple posting to przesada lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Pomyślcie o Skype. Pomyśl o wykorzystaniu opcji "Zmień" . Triple posting to przesada lekka. Ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba to Zimmerit- jesli pojazd zostal pomalowany na nowo to ok.- natomiast widze rozne odcienie i kolory malowania Tygrysa- wychodzi wiec na to, ze to mial byc Zimmerit po strzalach- wiec brakuje odcieni bieli i szarosci na koncach oderwanych elementow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba to Zimmerit- jesli pojazd zostal pomalowany na nowo to ok.- natomiast widze rozne odcienie i kolory malowania Tygrysa- wychodzi wiec na to, ze to mial byc Zimmerit po strzalach- wiec brakuje odcieni bieli i szarosci na koncach oderwanych elementow Nic nie "wychodzi", odcieni brak, to jeden kolor położony na różne barwy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Zarzuciłeś Akrylowi kłamstwo to ja jako laik proszę Cię o fotkę która potwierdzi twoją rację, bo jeśli nie masz takiej , to nie mów ze ktoś jest kłamcą, bo ja mam takie same zdanie jak Akryl , pozdro eljazz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 bo ja mam takie same zdanie jak Akryl To niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi