Jump to content

Pz.kpfw. III Ausf.M Revell+ABER+Part+scratch 1/72

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

Co prawda model będzie stał docelowo na dioramie, którą kończę już z resztą to chciałem mimo wszystko zrobić osobną galerie. Model Revell'a lufa działa z RB Model, mg 34 z Aber'a, schurzeny i reszta blaszek z parta plus to co widać z polistyrenu.

DSCN78691.jpg

DSCN78701.jpg

DSCN8515.jpg

DSCN8510.jpg

DSCN8513.jpg

DSCN8514.jpg

DSCN8517.jpg

Pozdrawiam,

M.

Posted

Nie, zostanie tak jak jest

Posted

Piękny mikrus.

(standardowy komentarz do skali 72) Wydaje się przynajmniej, że jest w skali 1:48 (standardowy komentarz do skali 72 off)

Ładnie wymalowany, choć na ekranie z prawej strony wydaje się, że trochę Ci farba pociekła zielona.

Posted

A wiem, to zaprawka robiona pędzelkiem. Farba odprysła.

Posted

Coś pięknego, w 35 ciężko coś takiego ujrzeć.

Brawo!

Posted

Naprawdę fajnie wymalowałeś tą trójeczkę. Tak jak napisał reggy, nie wygląda na 1/72. Może jedynie podwozie bym nieco bardziej pobrudził przy użyciu ciemniejszych pigmentów, zwłaszcza za kołami.

Swoją drogą nie wiedziałem, że Aber robi lufy do 1/72.

Posted

Dzięki za komentarze.

Może jedynie podwozie bym nieco bardziej pobrudził przy użyciu ciemniejszych pigmentów, zwłaszcza za kołami.

Masz rację, lecz musiałem zadbać o spasowanie kolorystyczne z podłożem na dioramie.

DSCN8525.jpg

Posted

Panzer wygląda kapitalnie. Jak już pisano - kompletnie nie przypomina 1/72. Diorka wygląda ciekawie, choć trochę mi nie pasuje kierunek jazdy czołgów - myślę, że powinni się zauważyć. Co innego gdyby "trójka" jechała w drugą stronę.

Posted
Diorka wygląda ciekawie, choć trochę mi nie pasuje kierunek jazdy czołgów - myślę, że powinni się zauważyć. Co innego gdyby "trójka" jechała w drugą stronę.

M3 jest już uszkodzony, będzie zerwana gąsienica i dojdą figurki.

Posted

Malowana aerografem na różne odcienie.

Posted
Masz rację, lecz musiałem zadbać o spasowanie kolorystyczne z podłożem na dioramie.

Chyba, że tak. Swoją drogą bardzo fajnie wyszła ci roślinność na dioramce.

Posted

Szykuje się naprawdę fajna scenka

Już nie mogę się doczekać efektu końcowego.

Pozdrawiam

Kornik

• 1 month later...
Posted

No powiem szczerze, że ta dioramka robi jeszcze większe wrażanie niż sam model. Gratulacje.