Skocz do zawartości

[RS] T-55A [Tamiya, Rb, Friulmodel, Eduard][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nigdy nie przepadałem za tą konstrukcją wręcz jej nienawidziłem lecz wracając ze Słupska, dokładniej Poddąbia do Kołobrzegu znalazłem pomiędzy Zisami i Ziłami tego cymesika

Jest to T-55 wersja Merida, gdy sobie usiadłem na nim dostałem olśnienia i nakręciłem się na tą "tetetke". Niestety by zbudować tą wersje trzeba zakupić konwersje CMK a to niestety nie na moją kieszeń i pozostaję przy wersji standardowej A.

17114029.jpg

Sam model jest bardzo dobry jak to nowa Tamiya

67651263.jpg

64696310.jpg

47831122.jpg

10067551.jpg

11915804.jpg

66966679.jpg

56434503.jpg

69433719.jpg

• Odpowiedzi 181
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nigdy nie przepadałem za tą konstrukcją wręcz jej nienawidziłem

Nie pisz więcej takich rzeczy, bo ktoś w nocy poleje Ci nitro ramki z modelami i będzie buba

A tak serio to super, że akurat Ty zabrałeś się za "pięćpiątkę". Nie polecę Ci nowego zestawu Miniarmu, który pomógłby w przeróbce tego modelu na Meridę bo cena powala na dywan. Poza tym będziesz musiał zainwestować w gąsienice i koła napędowe od T-72. Więc może zrób wersję T-55AM "Wołna" z gąskami i kołami od T-55. Też ma "chomąto" na wieży, dopancerzony przód i wiele dodatków a zaoszczędzisz wydatków nie ujmując atrakcyjności modelu.

http://www.atakmodel.com.pl/pliki/porady_2.htm

Super że wpadliście, Pawle dzięki za rady ale zostaję przy stardardzie jest to mój pierwszy współcześniak od wielu lat dlatego nie chcę kombinować.

Nie polecę Ci nowego zestawu Miniarmu, który pomógłby w przeróbce tego modelu na Meridę

Miniarm to wersja rosyjska, do Meridy bliżej będzie zestawom Legend lub CMK.

Dumo, ciekaw jestem jak Ci ten model wyjdzie, oglądam bo to mój ulubiony czołg. Chociaż kable instalacji paliwowej wydają mi się zbyt sztywne, zbyt mocno pozaginane.

Powodzenia !

• 2 weeks later...

Bardzo fajny ! Tylko ta wąska prostokątna pokrywa z wcięciem rzuca się w oczy:

38288832.jpg

Element D7 (grill) do polskiej wersji nie pasuje.

I myślę, że mocowania na magazynki powinny być też nad poręczą, 3 na dole, 3 u góry, teraz wygląda to dziwnie.

Jak oceniasz blaszki Edka ?

Jedna pokrywa rzeczywiscie nie pasi ale zostawiam i z magazynkami sie troche rozkrecilem ale podoba mi sie jak jest i zostawiam.

Blaszki edka, wiekszosc ludzi bluzga te blaszki ale ja juz drugi raz jestem mile zaskoczony.