Skocz do zawartości

[RS] T-55A [Tamiya, Rb, Friulmodel, Eduard][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Nigdy nie przepadałem za tą konstrukcją wręcz jej nienawidziłem lecz wracając ze Słupska, dokładniej Poddąbia do Kołobrzegu znalazłem pomiędzy Zisami i Ziłami tego cymesika

Jest to T-55 wersja Merida, gdy sobie usiadłem na nim dostałem olśnienia i nakręciłem się na tą "tetetke". Niestety by zbudować tą wersje trzeba zakupić konwersje CMK a to niestety nie na moją kieszeń i pozostaję przy wersji standardowej A.

17114029.jpg

Sam model jest bardzo dobry jak to nowa Tamiya

67651263.jpg

64696310.jpg

47831122.jpg

10067551.jpg

11915804.jpg

66966679.jpg

56434503.jpg

69433719.jpg

• Odpowiedzi 181
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Obojętne czy Merida czy standard ,,A,, pokrywy nad silnikiem i filtrem muszą być zmienione . Oprócz tego sporo innych elementów bo model przedstawia wersje rosyjska nie polska.

Napisano

Buduję wersje A jak pisałem powyżej

Pokrywy będą takie jakie trzeba ale to z czasem.

Napisano

Nigdy nie przepadałem za tą konstrukcją wręcz jej nienawidziłem

Nie pisz więcej takich rzeczy, bo ktoś w nocy poleje Ci nitro ramki z modelami i będzie buba

A tak serio to super, że akurat Ty zabrałeś się za "pięćpiątkę". Nie polecę Ci nowego zestawu Miniarmu, który pomógłby w przeróbce tego modelu na Meridę bo cena powala na dywan. Poza tym będziesz musiał zainwestować w gąsienice i koła napędowe od T-72. Więc może zrób wersję T-55AM "Wołna" z gąskami i kołami od T-55. Też ma "chomąto" na wieży, dopancerzony przód i wiele dodatków a zaoszczędzisz wydatków nie ujmując atrakcyjności modelu.

http://www.atakmodel.com.pl/pliki/porady_2.htm

Napisano

Super że wpadliście, Pawle dzięki za rady ale zostaję przy stardardzie jest to mój pierwszy współcześniak od wielu lat dlatego nie chcę kombinować.

Napisano

Update: wieża skończona zostaję tylko parę blaszek.

40979086.jpg

84382111.jpg

88327051.jpg

Napisano

Kable skończone, chyba pozbędę się beczek zostawię puste miejsca.

64798629.jpg

73725282.jpg

96787437.jpg

86970281.jpg

29275540.jpg

Napisano

5 minut temu przyszła do mnie lufka od razu zmontowałem, zdjęcia na szybko.

73272809.jpg

23680144.jpg

Napisano
Nie polecę Ci nowego zestawu Miniarmu, który pomógłby w przeróbce tego modelu na Meridę

Miniarm to wersja rosyjska, do Meridy bliżej będzie zestawom Legend lub CMK.

Dumo, ciekaw jestem jak Ci ten model wyjdzie, oglądam bo to mój ulubiony czołg. Chociaż kable instalacji paliwowej wydają mi się zbyt sztywne, zbyt mocno pozaginane.

Powodzenia !

Napisano

Miałem zamiar kupić CMK ale sie rozmyśliłem gdy zobaczyłem cene.

• 2 weeks later...
Napisano

No to taki maly apdejcik, ogolnie tetetka na wykonczeniu juz malo zostalo, tylko blaszki i druciki.

22188786.jpg

34699683.jpg

27670972.jpg

38288832.jpg

30093851.jpg

Napisano

zacny teciak, zaiste zacny.

Czy ta lufka z RB do T-55 będzie pasować od Trumpka?

Napisano

Lufka od Rb, bardzo dobra i tania, oj nie wiem czy bedzie pasowac nigdy w rekach nie mialem tetetki z Trumpka.

Napisano

Bardzo fajny ! Tylko ta wąska prostokątna pokrywa z wcięciem rzuca się w oczy:

38288832.jpg

Element D7 (grill) do polskiej wersji nie pasuje.

I myślę, że mocowania na magazynki powinny być też nad poręczą, 3 na dole, 3 u góry, teraz wygląda to dziwnie.

Jak oceniasz blaszki Edka ?

Napisano

Jedna pokrywa rzeczywiscie nie pasi ale zostawiam i z magazynkami sie troche rozkrecilem ale podoba mi sie jak jest i zostawiam.

Blaszki edka, wiekszosc ludzi bluzga te blaszki ale ja juz drugi raz jestem mile zaskoczony.

Napisano

Witam.Fajowy,ale najlepsze przed Toba.Jedna uwaga-chlapacz chyba byl z gumy- jakis dziwnie wygiety.A tak w ogole moze dojde choc w polowie do tego poziomu co Ty.

Napisano

Dzieki za mile slowa, ja tez nie przepadam za wspolczesniakami ale na tetetke sie strasznie nakrecilem.