Dumo Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Witam Nigdy nie przepadałem za tą konstrukcją wręcz jej nienawidziłem lecz wracając ze Słupska, dokładniej Poddąbia do Kołobrzegu znalazłem pomiędzy Zisami i Ziłami tego cymesika Jest to T-55 wersja Merida, gdy sobie usiadłem na nim dostałem olśnienia i nakręciłem się na tą "tetetke". Niestety by zbudować tą wersje trzeba zakupić konwersje CMK a to niestety nie na moją kieszeń i pozostaję przy wersji standardowej A. Sam model jest bardzo dobry jak to nowa Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Jeśli ma to być Merida ,musisz zmienić kształt pokryw nad silnikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Obojętne czy Merida czy standard ,,A,, pokrywy nad silnikiem i filtrem muszą być zmienione . Oprócz tego sporo innych elementów bo model przedstawia wersje rosyjska nie polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Widzę mała odmiana. Co prawda pojazdy współczesne to nie moja bajka, ale T-55 zawsze mi się podobał. Tradycyjnie będę oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Buduję wersje A jak pisałem powyżej Pokrywy będą takie jakie trzeba ale to z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Dumo bierze się za 55-tkę. Będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Nigdy nie przepadałem za tą konstrukcją wręcz jej nienawidziłem Nie pisz więcej takich rzeczy, bo ktoś w nocy poleje Ci nitro ramki z modelami i będzie buba A tak serio to super, że akurat Ty zabrałeś się za "pięćpiątkę". Nie polecę Ci nowego zestawu Miniarmu, który pomógłby w przeróbce tego modelu na Meridę bo cena powala na dywan. Poza tym będziesz musiał zainwestować w gąsienice i koła napędowe od T-72. Więc może zrób wersję T-55AM "Wołna" z gąskami i kołami od T-55. Też ma "chomąto" na wieży, dopancerzony przód i wiele dodatków a zaoszczędzisz wydatków nie ujmując atrakcyjności modelu. http://www.atakmodel.com.pl/pliki/porady_2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Szybko zabrałeś się za kolejny model. Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Super że wpadliście, Pawle dzięki za rady ale zostaję przy stardardzie jest to mój pierwszy współcześniak od wielu lat dlatego nie chcę kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Wyszlifuj lepiej koła :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Na bandażach szew zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Update: wieża skończona zostaję tylko parę blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Kable skończone, chyba pozbędę się beczek zostawię puste miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 5 minut temu przyszła do mnie lufka od razu zmontowałem, zdjęcia na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Nie polecę Ci nowego zestawu Miniarmu, który pomógłby w przeróbce tego modelu na Meridę Miniarm to wersja rosyjska, do Meridy bliżej będzie zestawom Legend lub CMK. Dumo, ciekaw jestem jak Ci ten model wyjdzie, oglądam bo to mój ulubiony czołg. Chociaż kable instalacji paliwowej wydają mi się zbyt sztywne, zbyt mocno pozaginane. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Miałem zamiar kupić CMK ale sie rozmyśliłem gdy zobaczyłem cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 No to taki maly apdejcik, ogolnie tetetka na wykonczeniu juz malo zostalo, tylko blaszki i druciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 zacny teciak, zaiste zacny. Czy ta lufka z RB do T-55 będzie pasować od Trumpka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Lufka od Rb, bardzo dobra i tania, oj nie wiem czy bedzie pasowac nigdy w rekach nie mialem tetetki z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Bardzo fajny ! Tylko ta wąska prostokątna pokrywa z wcięciem rzuca się w oczy: Element D7 (grill) do polskiej wersji nie pasuje. I myślę, że mocowania na magazynki powinny być też nad poręczą, 3 na dole, 3 u góry, teraz wygląda to dziwnie. Jak oceniasz blaszki Edka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Jedna pokrywa rzeczywiscie nie pasi ale zostawiam i z magazynkami sie troche rozkrecilem ale podoba mi sie jak jest i zostawiam. Blaszki edka, wiekszosc ludzi bluzga te blaszki ale ja juz drugi raz jestem mile zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Witam.Fajowy,ale najlepsze przed Toba.Jedna uwaga-chlapacz chyba byl z gumy- jakis dziwnie wygiety.A tak w ogole moze dojde choc w polowie do tego poziomu co Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Kurcze fajna ta maszynka. Chyba sobie też taką sprawię choć nie bardzo jestem za współczesną pancerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dzieki za mile slowa, ja tez nie przepadam za wspolczesniakami ale na tetetke sie strasznie nakrecilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Przygotowany do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi