Dumo Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Macie moze in-boxa tego zestawu ? Marku dzisiaj chyba bede w Kg to zawine kukne nie bylem juz tam pare latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Teraz ten zestaw jest na allegro łącznie z t-55A tamiya w cenie 350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Oplaca sie ten zestaw! Konwersja nie wyglada zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Za 140 zeta to bym się natychmiast do niego przytulił . Z tego co widać na zdjęciu to <> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Z tym zestawem AEF to zalecam ostrożność. O ile ten zestaw to nie jest pierwsza wersja tej konwersji to może coś z tego być, ale jeśli to jest to samo tylko w pudełku z napisem "for tamiya kit" to słabo. Elementy nie grzeszą jakością wykonania. Część rzeczy jest krótko mówiąc dziwna a szereg części w ogóle nie pasuje do modelu Tamki. Także może najpierw jakiś kontakt z producentem żeby się upewnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Tak z ciekawości ciekawe czemu polskie firmy nie zrobiły takiej konwersji? Może by im podsunąć taki pomysł. Myślę że takie coś miało by duże wzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Mozna by zawiadomic chlopakow od panzer art'u na takie cos na pewno sie porwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 No to ten kto ich zna to proszę już. Jak kupię zestaw Tamki to może będzie na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Odezwe sie ale nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Jakas polska firma bodajże zrobiła konwersje i na forum ktoś chyba pokazał model , ale z tego co pamiętam nie byla żywica puszczona do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Zawsze można wykonać tą konwersję samemu, tylko komu by się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Sorki że zaśmiecam wątek ale zrobił nam się tu Tutorial jak zbudować Meridę. Znalazłem w w gazecie "Nowa Technika Wojskowa" opis T-55am2 niestety Kladivo ale na szczęście jest opis rozwoju. Tak więc, dowiedziałem się że tą modernizację rozpoczęło ZSRS wprowadzając t-55 Wołna (ten zestaw produkuje skif). Wymaganie modernizacji przedstawiono państwom Układu Warszawskiego. Ujednolicono dodatkową osłonę pancerną, pozostawiając wybór systemu kierowania ogniem (w Polsce system Merida a w Czechosłowacji Kladivo). Tu się kończy opis wspólnej drogi t-55AM a zaczyna wyłącznie Kladivo. W pierwszym etapie zamontowano systemy kierowania ogniem i powstał t-55AM1 a później dodano opancerzenie na górne i dolne części kadłuba a także na wieży i tak powstała wersja AM2 (czy w Meridzie też dodano do dodatkowy pancerz na wannie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 (czy w Meridzie też dodano do dodatkowy pancerz na wannie?) Było coś takiego dospawane na spodzie wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Kadlub byl dopancerzony na gorze chociaz nie zawsze w meridzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Zawsze w meridzie był pancerz z góry i z dołu O ile mówimy o wersji M-2 . Wersje robione w DWR-ach nie miały dolnego dopancerzenia i było to M-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Winietka ogólnie skończona, chyba jeszcze dorobię ławkę i jakieś gazety na niej leżące: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Dumo z czego zrobiłeś asfalt? Bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Diorama kupiona na allegro za grosze, dorwałem przypadkiem dorobiłem worki papiery liście i wode. Jeszcze jak pisałem dodam ławkę, gazety, parę dupereli i przypigmentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Chcę go zrobić ze stanu wojennego Andrzej podrzucił mi fajny pomysł, głownie chodzi o t-55 które brało udział w pacyfikacji kopalni Wujek, bardziej to będzie działać jako natchnienie bo oznaczenia zostają pudełkowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 A jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Dumo to od razu wyrzuć przednie błotniki bo pojazdy pacyfikujące kopalnie ich nie posiadały . Po drugie błotniki te są od Meridy a nie od T-55. Jeżeli są gdzieś na muzealnych egzemplarzach to po prostu wynik braku orginalow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Bardzo ciekawy pomysł. Szkoda że to nie ty zrobiłeś podstawkę bo jest kapitalna. Trzymam kciuki za efekt finalny bo zapowiada się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Kurcze Marku szkoda że teraz mi to mówisz model jest juz zmalowany i nie chce psuć... a teraz je wyciąć będzie strasznie ciężko. Pokminie. Co do podstawki miałem zrobić swoją winietke ale nie mogłem się powstrzymać jak ją zobaczyłem i od razu Kup Teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Bardzo fajna podstawka. Zrób pacyfikację kopalni Wujek- temat oryginalny i podstawka pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 No to super, kopalnia zostaję chociaż konstrukcja i detale są trochę naciągnięte merytorycznie. Malowanie bazowe skończone, lekka modulacja z 3 kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi