Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Rafał a nie lepszy byłby efekt moczenia w odto-domestosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Tak kolorki olejne ze zdjęcia. Robercie ten sposób jest nie przewidywalny szczególnie po zmianie składu domestosu, wole nie ryzykować i taki sam efekt zrobić farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Rafał ,zasugerowałem ten sposób po przeczytaniu kilku wątków w którym były Friulki maczane w domestosie i efekty były na prawdę fajne ,sam nigdy nie stosowałem bo aż wstyd sie przyznać jeszcze z Friulami nie pracowałem mimo że pancerke kleje od ponad 10 lat I jeszcze pytanie jakim bazowym pomalowałeś Teciaka i jakimi modulowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Friulki parę razy moczyłem w tym roztworze nawet i większość sposób dobry ale nie przewidywalny niestety. Malowanko to: -olive grey -olive green -cam. light green Wszystko vallejo AIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Jakieś numerki tych Valejo ,to z zerii Panzer Aces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Rafał a nie lepszy byłby efekt moczenia w odto-domestosie Robert...z ta mieszanina magicza to nie jest do konca tak. To do czego sie naprawde nadaje to to ze usuwa swiecace cynowanie (czy cokolwiek to jest) i pociemnia ogniwa. (tworzy oleista substancje na powierzchni, ktora nalezy dokladnie usunac). Niestety pordzeiac to ona nie pordzewia jakos specjalnie bo nie ma co pordzewiac. Friule sa zrobione prawdopodobnie ze stopu aluminium z cynkiem (byc moze jeszcze z czyms) ale zelaza to tam nie ma...albo jest bardzo malo. o jakims czase ogniwa zostawione same sobie pokrywaja sie delikatnie jakims tlenkiem...wiec efekt 'rdzy' jest sredni. Czerwonkawy kolor robi sie po jakim czasie zoltawy Moim zdaniem friule trrzeba moczyc w miksturze, wlasnie dlatego ze usuwa 'cynowanie' przez co powierzchnia robi sie bardziej chropowata i gaski po octodomestosie stanowia swietna baze pod oleje i pigmenty.....to oczywiscie moje zdanie ale oparte na wlasnych doswiadczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Jakieś numerki tych Valejo ,to z zerii Panzer Aces? Vallejo AIR: -71006 cam. light green -71007 olive green -71015 olive grey Panzer Aces używam do malowania twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Tetetka skończona zostało dopieszczenie dioramy i figurka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 No no Rafał ,Twoja Tetka jak żywa ,mam coraz większego smaka na nią plus oczywiście tylna polska płyta. Przydał ły by się lepsze fotki bo model jest ich wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 No to git, na razie galerii nie zakładam właśnie bo nie mam jak zrobić porządnych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Rafał to chyba nas więcej tym teciakiem zaraził. To będzie pierwszy nie drugowojenny jaki zmajstruję. A model piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Świetny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Paczki z duperelami nie przyszly a i tak ostatnio na modeling zbytnio czasu nie mam... Takie male porownanie przed i po: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Ławeczka dorobiona zostały już tylko duperelki i jakiś podpis: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Fajnie wyszła ta ławeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 A gdzie jakiś klient z połówką na ławce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Majster, powiedz z jakiej firmy te liście i gdzie takowe można nabyć? To samo tyczy się ławki jak ją wykonałeś i co zostało użyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 A gdzie jakiś klient z połówką na ławce? Godzina policyjna dlatego żadnych figurek nie będzie oprócz jednego czołgisty. Na ławce znajdą się stare gazety i może flaszka Majster, powiedz z jakiej firmy te liście i gdzie takowe można nabyć? To samo tyczy się ławki jak ją wykonałeś i co zostało użyte? Liście dorwałem na allegro za 10zł trzy opakowania, czasami się pojawiają. Ławka od aber'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Godzina policyjna dlatego żadnych figurek nie będzie oprócz jednego czołgisty. Na ławce znajdą się stare gazety i może flaszka Milicyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Godzina policyjna dlatego żadnych figurek nie będzie oprócz jednego czołgisty. Na ławce znajdą się stare gazety i może flaszka Milicyjna Dooookładnie Mam pytanko macie może w tej skali jakieś butelki, flaszki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Ławka jest ekstra , ( jak dla mnie ) brak tylko wywróconego kosza na śmieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Pomysle o tym ale chyba juz wystarczy tych dodatkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Majster, powiedz z jakiej firmy te liście i gdzie takowe można nabyć? Te liście wyglądają mi, o ile dobrze widzę, na barwione nasiona brzozy. Hm... Ciekawy pomysł. A czołg - oczywiście bardzo fajny, choć z reguły nie komentuję modeli w skali 1:35, gdyż jest mi ona zupełnie obca... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 A mi poza scenką ogólnie, to przypadły bardzo do gustu zacieki na przedniej płycie. czym robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi