Marek Michalski Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Robert - zdarza się. Nie robi błędów ten co nic nie robi i ten nad nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Rzeczywiście otwór strzelniczy jest tylko po lewej stronie w przedniej części kadłuba. Sam nie wiem, czy teraz jest sens odrywać tę blaszkę i wszystko szlifować. Nie mniej jednak brawa za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Oderwij ,resztki kleju wytrzyj debonerem a jak nie masz to zmywaczem do paznokci a pózniej wyszlifuj to jest płaskie miejsce nic tam nie uszkodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Lenistwo vs Merytoryka... 0:1. Jutro się zajmę tym babolem. Swoją drogą, dziwne, że Dragon taki błąd popełnił, a Eduard w to poszedł... http://en.wikipedia.org/wiki/File:BMP-2_military_parade_rehearsal.jpg Dowód na brak otworu w prawej burcie definitywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam mam co najmniej 1 załoganta od zwezdowej T72 jak chcesz to mogę Ci wysłać .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Generalnie tylko dwie figurki możesz zrobić w ubiorach czołgistów. Mechanika-kierowce i celowniczego , reszta w moro.Chociaż celowniczy nie zawsze. Na tych zdieciach co mam tylko na jednym celowniczy jest w moro , na reszcie w czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Będę wdzięczny za każdą pomoc. Figuranci z T-72 zawsze się przydadzą, tymbardziej, że w planach już przygotowany do klejenia BRDM z Dragona (wzbogacony w blachy i koła z żywicy). Będzie na co popatrzeć, zapewniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Uważaj bo Rosjanie mieli dość długo hełmofony trójgraniaste , a znowu nasi przez pewien czas używali kasków (to zależy w jakim okresie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Mimo mocno okrojonego czasu wolnego, udało mi się conieco podokładać do modelu. Niestety skończył mi się klej CA i musze jutro uzupełnić braki, a miałem zamiar dokleić już wizjery i resztę blaszek. To co udało się wykonać to: - pokrywy zaworu zwrotnegousówania wody w kadłubie fot 1. - "motylki" mocujące linę holowniczą (fot 2 ) Ogólny widok na tył pojazdu na tym etapie: No i prawa burta, za którą się wziąłem zgodnie z obietnicą (zostawienie tego byłoby niejako brakiem szacunku dla waszych podpowiedzi merytorycznych, a przecież w tej zabawie chodzi o jak najdokładniejsze odwzorowywanie rzeczywistości). Dzięki za komentarze i wykrycie babola, licze na kolejne podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Kolejne kroczki do przodu. wizjery, a przynajmniej ich część na miejscu. właz przygotowany do ew. wsadzenia figurki (wtedy obicia, wash itp) albo przyklejenia na stałe w pozycji zamkniętej. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Ruchome. Hmm ja to chyba bym talentu do takiego czego nie miał (a może cierpliwości?). Naprawdę ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Coś nowego w BWP powstało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Chyba telepatycznie mnie ściągnąłeś. Prace nad BMP2 nie zostały przerwane, tylko przeprowadzkę miałem i jeszcze się zbieram po niej, by wrzucić fotki na forum. Jutro wrzucę coś z warsztatu. Wykonałem już wszystkie wizjery i większość blaszek na pancerzu. Mam też 5/6 jednej z gąsek, druga w fazie produkcji z ogniwek. Jutro zobowiązuje się umieścić nowe fotki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Wszystko to fajnie wyglada, kiedys robilem ten model (jakies 15 moze 16 lat temu), wtedy to bylo cos nawet bez blaszek, ale Twoj zapowiada sie berdzo dobrze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Fotki już zrobione, wrzucę conieco wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Dobra, czas na konkrety. Powoli na nowym mieszkaniu wracam do tępa prac sprzed przeprowadzki. W modelu sukcesywnie, aczkolwiek powoli zachodzą kolejne postępy. Najpierw poskładam cały pancerz do kupy, następnie pomaluje go i wezmę się za wieżę. Jak narazie praca idzie dobrze. Zapomniałem już, jakie to wkurzające potrafią być przedpotopowe gąsienice ogniwkowe w starszych wypustach. Za dużo ostatnio tych kołowych modeli zrobiłem i się rozbisurmaniłem. Ale do rzeczy. Postępy: Co zostało zrobione: - Wszystkie wizjery w pancerzu. - Drzwi przedziału desantowego z klamkami i klapami na wlew paliwa - przednie mechanizmy otwierające falochron i mocowanie falochronu - włazy górne zamocowane Na koniec przepraszam za jakość zdjęć, ale nie mam statywu na nowym mieszkaniu i odpowiedniego oświetlenia... A tak przy okazji, to przy przeprowadzce dopiero odkryłem, jak ilość modeli w ostatnch 2 latach się powiększył... roboty do 2015. Sukcesywnie będę kleił kolejne modele... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Czy ty opędzlowałeś jakiś sklep modelarski? Jeszcze coś do przeróbki/zrobienia czy już będziesz malował? Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 jESZCZE REFLEKTORY I DROBNE DUPERELE TYPU NARZĘDZIA I KLAMRY NA NIE. grrrr - sory za CAPS ale coś mi komp szwankuje. póżniej osobno malowanie i przesiadka na wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Kleję to samo, tylko w wersji Zvezdy. Tworzywo kamienne, kilka godzin szlifowałem koła Tobie ładniej udaje się zrobić BWP-2 niż mi (mnie?). Jak będzie z malowaniem? Mnie marzyłoby się zrobić malowanie z żółtą panterą albo z jak to opisują z: "orłem z rozpostartym lewym skrzydłem". Tylko nie wiem, jak namalować takie oznaczenia. Nie mam dobrych fotek tych oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Szukałem fotek BMP2 w wersji malowania służb liniowych LWP, ale słabo mi to poszło... Nie wiem czy nie pokuszę się na jednobarwny kamuflaż z russian green. Model jest z jasnego plastiku, więc po położeniu białego podkładu pierwszy raz spróbuję pre-shadingu i rozjaśniania powierzchni płaskich. Powoli kończą mi się modele treningowe i zaczynają konkretniejsze wypusty. Liczę na waszą pomoc w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=70&t=27994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Dzięki za fotki. Jak zwykle wszystko prosto pod nosem. Aż głupio. Oj jak kusi ten 3-barwny kamuflaż. Nie wiem, czy mnie nie przerośnie, ale chyba w tym wypaku patrząc na wkład kolegów w ten wątek poprostu nie wypada nie spróbować... Dzisiaj męczyłem dalej gąsienice... Więc nie ma sensu wrzucać fotek, bo nic wielkiego się nie wydarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Wykonałem pierwszy raz pre-shading. Ciężko mi samemu ocenić czy wyszło ok... Proszę o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Fajnie , jak na mój gust to troszkę za dużo . Ale co ja tam wiem... wszystko kwestia gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Fajnie , jak na mój gust to troszkę za dużo . . rzekłbym raczej ,że lekko za "szeroko" ale to tylko zdanie amatora więc czekamy na innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi