Marcin1970 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 No to pokazuj co zrobiłeś . Podpatruje pilnie , bo w niedalekiej przyszłości tez mnie czeka ten tank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 No właśnie pokazuj co już zmajstrowałeś. Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Miło będzie zobaczyć coś naszego na forum. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 A te orzełki z ISU nie są za duże? Mnie na wieżę (w 72 co prawda, ale proporcje niby te same) najlepiej rozmiarowo spasował orzeł z godła którejś z brygad pancernych (ten z kółeczka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Panowie na razie wycinam z modelu to co jest do usunięcia.Jak będzie co pokazać to wstawię fotki. A te orzełki z ISU nie są za duże? Mnie na wieżę (w 72 co prawda, ale proporcje niby te same) najlepiej rozmiarowo spasował orzeł z godła którejś z brygad pancernych (ten z kółeczka). Wielkość wygląda OK.Może trochę szpony są za szeroko. Zobaczymy jak się spasują po przyklejeniu.Zresztą jak będą odrobinę większe to nie będę rwał włosów z głowy Rafał Aby to w miarę przyzwoicie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Hmmm... ten fragment również jest ciekawy. Pokaz warsztat krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 No więc zacząłem coś działać Na początek powycinałem to co zbędne.Jeszcze to wyrównam i wyszlifuję.Widzę,że przeoczyłem jedną rzecz do wycięcia Wstawiłem żaluzje i przymierzam się do siatek.Te nowe blachy Abera są pierońsko twarde.Wolałem starsze płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Dorobiłem brakujące spawy i numer jarzma przy wieży. Będę poprawiał też fakturę na jarzmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Czym spawałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Tamiya Epoxy Putty Teraz zobaczyłem porównując ze zdjęciami,że źle dorobiłem ten odbijacz do włazu.Powinien być pod kątem.Trzeba poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 A jaką techniką kładziesz spawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 No właśnie , powielam pytanie . Jak kładziesz spawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Robię wałeczki i wyciskam spaw 1mm igłą lekarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Trochę do przodu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Piękna robota. Zwłaszcza błotnik zrobił na mnie wrażenie. Mam nadzieje, że go szybko poskładasz bo już czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Mam nadzieje, że go szybko poskładasz bo już czekam na malowanie O to jeszcze trochę czasu Darek Prawdę mówiąc to odwykłem od modeli gdzie trzeba piłować,szpachlować itp.Po formach MiniArtu niestety już widać ślady ich zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Piotruś błotnik będziesz lutował? Ja też czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Próbowałem ale niestety mam topnik do niczego. Musiał bym zamawiać nowy a nie chce mi się czekać.Tak,że zostały poklejone.Do kadłuba będę je kleił na Poxipol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Piękna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 Dzięki. Dorobiłem następne spawy na wieży,które producent pominął; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 ładne te spawy ,muszę sobie tę Tamke zkupić Piotr a może byś tytuł wątku zmienił ,bo taki "szwabski" jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 Piotr a może byś tytuł wątku zmienił ,bo taki "szwabski" jakiś Przecież już się nie da zmienić.Albo ja nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Mod da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Tytuł wątku zmieniony na życzenie autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi