MartiniOCP Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Brudzenie wygląda bardzo realistycznie, nie wiem co ci się w nim nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Nie, ten wąż jest stosowany jako komplement! Co z tego, jeśli i tak został przekroczony limit transferu i teraz nic się nie zobaczy... copycat - bardzo ładne obicia farby, może kilka słów na temat jak to było zrobione? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Część śladów to gąbka, część to malowanie pojazdów cywilnych wg Miga Jimeneza, trzochę washa olejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pozwolę sprostować sprawę węża - oczywiście, że to komplement; warsztat, swoim profesjonalizmem, kąsa w twarz boleśnie:D Grubyjg chyba odnosił się do wcześniejszych wypowiedzi copycat'a. Niebawem obrazek powróci;] pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 te obicia i zadrapania lakieru....., mniam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Można powiedzieć, że wstępnie i na szybko skończony. Właściwa galeria może kiedyś, jak jeszcze nad nim popracuję. Nie jestem zadowolony z efektu. Się wyżywać do woli, jest nad czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Przepiękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Mnie osobiście sam model się podoba, mógłbym jednak wymienić kila "ale". Brakuje mi na tyle jakiejś skrzyni na narzędzie, łańcuchów czy innych przydatnych pierdołek może jeszcze jakieś napisy na bokach z nazwą firmy i nr. telefonu. Myślę, że takie szczegóły uwieńczyłby dzieło. Kabina i maska wydają się być za czyste w porównaniu do felg. Poza tym nie mam nic więcej do powiedzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Łukasz trafiłeś w sedno. Takie były plany. Model trafił na półkę, ale to jeszcze nie to. Zabrakło czasu, a raczej za dużo projektów na raz. Łańcuch jest, ale na zdjęciach go nie widać. Dojdą jakieś drewniane kliny, może koło zapasowe, może jakaś beczka na olej, czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Cześć! Tak się zastanawiam, z czego ty taki niezadowolony jesteś? Na pewno łamiesz serce wielu młodym modelarzom, którzy chcieli by kiedyś dorwać w swoje ręce taki model i zrobić go na takim poziomie. Co do wyżywania się (tak, bez żyłki masochistycznej nie można być dobrym modelarzem ) - moim zdaniem te liny stalówki powinny być proste (jaki to materiał? może można by je poprzeciągać, albo powiesić pod obciążeniem?), napisy po prostu muszą być (wymagane prawem) i tak jak koledzy pisali, przydało by się stonować kabinę trochę, żeby pasowała do reszty. Życzę powodzenia przy tym i przy innych projektach, pozdrawiam i miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 Maska źle leży, miałem kabinę naciągnąć, ale jak ją wkleiłem na swoje miejsce to trzeba było przy okazji się gimnastykować z wydechem. A potem już było za późno na maskę. Trochę mi szybki zaparowały. Po wklejeniu wydechu okazało się że zabudowa jest za długa. Musiałem ciąć sklejone i pomalowane drzwiczki. Liny nie udało mi się ich napiąć- wziąłem je z wrecera od revella. Tył podrasuję folią aluminiową, znam fajny trick na łuszczącą się farbę. Drzwi specjalnie niezbyt pobrudzone czekają na naklejkę. Jedna z klamek krzywo przyklejona. To jeszcze nie to co chciałem i dlatego mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 No cóż, czasem bywa tak - temat jest trudny. Wszystko musi być do wszystkiego dopasowane - to jest ten problem. Życzę powodzenia w dalszych projektach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Trochę mi szybki zaparowały. No właśnie miałem pytać co to tam na tej szybie nad uszczelką widzę ;) Model ma masę mankamentów.... ale wiesz o nich tylko Ty, a my ich nie widzimy, więc gratulacje i czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Kupa dobrej roboty. O reszcie się nie wypowiadam, bo to nie mój klimat. A liny zawsze można ustalić --- tylko delikatnie -- klejem CA w miejscach styku z rolkami. Nie mniej jednak chylę czoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi