GrzesiekW Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Szpachla schnie na Pz.Kpfw III więc zabrałem sie za taki zestaw Mogę tylko powiedzieć,że zestaw prezentuje się rewelacyjnie-jakość tworzywa świetna, twardy wytrzymały plastik, nie deformuje się. Figurki prezentują się świetnie, wyraziste, realistyczne fałdy - nic tylko malować. Na początek zabieram się za siedzącego pana: Zacząłem prace od nóg Będę starał się, aby aktualizacje były jak najczęstrze. Pozdrawiam. Edytowane 23 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Zapowiada się interesująco... Z chęcią będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Więc kontynuując pracę, sklejam dalej, jak widzicie jakieś miejsca, które by trzeba zaszpachlować, proszę zaznaczyć na fotkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Pracuj a ja popatrzę. Jeszcze trochę a zacznę moich anglików tworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Nie wiem, czy coś podejrzysz, chyba w figurkach jestem jeszcze słabszy niż w klejeniu. Zawziąłem się i doszłem do wniosku, że musze się nauczyć malować figurki. Edytowane 24 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 I słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Figurki to mój słaby punkt. Dasz sobie radę, tak jak z kopułą do "trójki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Figurant otrzymał trochę szpachli (niewiele - spasowanie jest niemal idealne). Pozdrawiam. Jak myślicie, przyklejać oporządzenie? Czy poczelać i pomalować najpierw sam mundur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Przepraszam, za post pod postem. Niemiec otrzymał dłonie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Poszpachluj miejsca łączenia ramion z torsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Poszpachluj miejsca łączenia ramion z torsem. Tam biegły szwy bluzy polowej. Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie zalanie szczelin surfacerem 1000. Będą płytsze, ale w dalszym ciągu widoczne, a o to tutaj chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Właśnie się tym zastanawiałem. Chyba trochę podszpachluję szpachlą w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Zaczynam pracę z elementami fototrawionymi. Mam pytanie - czy pagonY, mam przyklejać plastikowe i na to fototrawione, czy same fototrawione? Edytowane 26 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Witam. Co do pagonów to zdecvdowanie same fototrawione. Można je fajnie podgiąć żeby wyglądały jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 uporałem się z pagonami. Wzorowałem się na prawie identycznych pagonach w mojej kurtce z bundeswehry (różnią się tylko tym, że tamte zapinane były na guzik a te są na rzep). Figurant praktycznie gotowy, pozostało skleić korpus z nogami i w zasadzie mogę go malować, Jeśli widziecie coś, co jest nie tak, proszę o wytknięcie tego czegoś. Zastanawiam do czego służą te pasy (elementy fototrawione). Jeśli ktoś wie co to (czy tylko pasy do broni, czy do oporządzenia) to proszę o pomoc. W instrukcji nic o tym nie ma. Foty (trochę słabe - przepraszam). Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Blachy dodają mu uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Niestety zdjęcia mu ujmują tego uroku. Siostra wzieła do Krakowa najlepszy aparat i zostałem z tym co widać. Dzięki Krzysiek. Mam nadzieje, że te pagony wyglądają w miarę realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Grzesiek a pagony nie powinny być odwrotnie? Guzik w kierunku szyi? A poza tym figuras ładnie i czysto sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Masz rację Piotrze - już poprawione Wielkie, wielkie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Bardzo fajny. Jakimi farbami będziesz malował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Farby Pactry, już mam. Ale zastanawiam się, czy nie zainwestować w Vallejo. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Przepraszam za post pod postem. Poprawiłem, pagony. Zostało zebrać nadmiar szpachli, dokleić elementy fototrawione do broni i w zasadzie gotowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Pagony dalej są źle przyklejone. Powinny zaczynać się na szwie ramion, a u Ciebie ewidentnie zachodzą na ramiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Fajnie się prezentują te nowy figurki dragona. Jak na plastik to wyglądają super. Ze swojego doświadczenia polecam wymianę główek na żywiczne, lepiej wyglądają. Pagony faktycznie za daleko przyklejone, zawsze przyszywa się na łączeniu rękawa z korpusem. Co do malowania to polecam farby Vallejo, są dobre i wydajne. Zależnie od kolorów,ale ja swoimi maluję po kilka lat . Pamiętaj o podkładzie. Ja co prawda głównie do metalu i żywicy używam samochodowy primer firmy Motip. Do plastiku też się nada tylko trzeba delikatnie nakładać,bo jest w sprayu i można szczegoły pozalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 No tak . Wiem, że źle leżą. Nie da się ich inaczej przykleić,- nie mogę nachodzić na pasy od oporządzenia . Blach na pasy z tego co widzę, nie ma. Wsadze, chyba do odtłuszczenia i pokryje surfacerem. Więcej, już chyba nie nakombinuję z tymi blachami. Boję sie odrywać je po raz 3ci. Dragon w tym wypadku, nie dał dużego pola manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi