wolfenstein Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Witam. Ja przyłączyć się do tego modelu. Wiele będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 za temat Sklejałem go jakieś hmm... 18 lu 20 lat temu W "Openie" będziesz go robił bez żadnych dodatków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Bardzo dobrze, że ktoś wystartował z tym modelem, bo to jeden z niewielu modeli z tej półki, którego nigdy nie kleiłem a bardzo jestem jego ciekaw. Mam nadzieję, że malowanie będzie z szachownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Mamciu! Czy przewidziano nagrodę za odwagę? Przebrnąłem przez ten model podobnie jak Robert, ale wcześniej miałem do czynienia z Hellerem... No pole do popisu z waloryzacją duuuże. Powodzenia i trzymam kciuki. Skusiłbym się na Caudrona, ale 1:32 albo od podstaw 1:24 - się by działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Witam serdecznie w konkursie - życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Panowie Ten model jest w sprzedaży chyba od 40 lat. Bawiłem się nim zanim jeszcze dowiedziałem się co to Humbrol .Może małe 35 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Panowie Ten model jest w sprzedaży chyba od 40 lat. Bawiłem się nim zanim jeszcze dowiedziałem się co to Humbrol .Może małe 35 lat temu... 20, no może 25 lat, ale nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Erkamo , wierz mi,te same wypraski , tylko instrukcja nowsza. Chodziłem jeszcze do podstawówki gdy go dostałem w CSH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Sądzę, że w CSH to był Heller. "polski" jest jego kopią, choć nie dam głowy, czy powstała u nas... Miałem oba i być może, że w złomie jeszcze się poniewierają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Sądzę, że w CSH to był Heller. "polski" jest jego kopią, choć nie dam głowy, czy powstała u nas... Miałem oba i być może, że w złomie jeszcze się poniewierają... A tu się mogę zgodzić. Nawet na te 35-40 lat, czyli ok. 1970-75. Natomiast polska kopia pojawiła dopiero chyba 1990 roku. Wcześniej musiałbym ją dorwać, a nie miałem jej. Mam nadzieję na wsparcie jakiegoś absolutnego znawcy tematu, czyli zbieracza półkowników magazynowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) Niewielkie postępy. Edytowane 28 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Niewielkie postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Agama? Gdzieś to jeszcze można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 To znasz? http://www.plastikowe.pl/galerie/caudron-c714-cyclone http://www.trashmodeller.com/index.php?topic=1472.0 http://www.trashmodeller.com/index.php?topic=1471.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Lubię ten samolot za jego niezgrabność, ale modelu już nie. Podszedłeś do niego bezkompromisowo i widzę, że to jest dobre rozwiązanie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Dziękujemy za pomoc! Agama kupić stąd:http://www.nirahobby.com/?language=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Natomiast polska kopia pojawiła dopiero chyba 1990 roku. Oj wcześniej, Ja ten odjazd (polski) kleiłem coś koło '86r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Ten model pojawił się w sklepach ok 1986r. oczywiście sygnowany nazwą firmy, której nazwy nie pamiętam. Jest kopią Hellera- skopaną nieco. Główną wadą jest przesunięcie górnego i dolnego płata- widać to zwłaszcza na spodzie lotek, które będą wymagać specjalnego traktowania, najprościej grubą warstwą szpachli, a reszta skalpelem. Oszklenie pancerne, dziury we wnękach podwozia. Da się z tego coś zrobić, ale przy dużej dozie samozaparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 To była Spółdzielnia Rzemieślnicza ,,REFLEX,, - cena 250 złotych Man ten model . Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 To była Spółdzielnia Rzemieślnicza ,,REFLEX,, - cena 250 złotych Och! Grubo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Ten model pojawił się w sklepach ok 1986r. oczywiście sygnowany nazwą firmy, której nazwy nie pamiętam. Jest kopią Hellera- skopaną nieco. Główną wadą jest przesunięcie górnego i dolnego płata- widać to zwłaszcza na spodzie lotek, które będą wymagać specjalnego traktowania, najprościej grubą warstwą szpachli, a reszta skalpelem. Oszklenie pancerne, dziury we wnękach podwozia. Da się z tego coś zrobić, ale przy dużej dozie samozaparcia. qalimar, ale piszesz..."z pamięci" czy wiesz na pewno, bo model leży obok Ciebie ? Z własnego doświadczenia wiem, że pamięć jest...co najmniej cholernie zawodna. Na innym forum otrzymałem odpowiedź, od miłośników PRLowskich modeli, że był to rok 1988. Może kolega KRYSTEK ma model z datą produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Możliwe że model który posiadam jest z 1987 roku. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Ogólnie rzecz biorąc z całego modelu spółdzielni Reflex, rysunek na pudełku jest najlepszy. Erkamo- pisałem z pamięci, gdyż na drugim roku studiów udało mi się go kupić i zlepić. Nie pamiętam tylko w którym semestrze :-) Z tego , co opublikował Krystek wychodzi, że pojawił się na wiosnę 1987r.- i to by się zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Zdjęcia kolegi KRYSTKA rozwiewają moje wątpliwości. To musiał być rok 86/87. Za chińskiego boga, nie mogę sobie przypomnieć tego cudaka. Ciekawe co Wolfenstein z niego "wydłubie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi