piochu12 Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Witam Jestem Piotr i ma 10 lat. Jest to moj pierwszy temat na forum. W konkursie startuję z modelem samolotu RWD 5 bis. Model zbuduję w wersji jednomiejscowej SP-AJU. Narazie trochę pokleiłem i poszlifowałem częsci Piotr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr A Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Życzę powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Witam i życzę powodzenia. Bardzo fajnie, że kolejna 5-ka zagościła w konkursie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ministersan Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Witam i życzę powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiedotow Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Trzymam kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek82 Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Miło powitać czekamy na dalsze postępy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awiatik Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 I jak powiedział , tak zrobił.To jest właśnie temat mego syna. A poniżej fotka z innego modelarskiego wcielenia Piotrka poza plastykami , buduje i lata modelami zdalnie sterowanymi i na uwięzi. Soory za mały offtop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted December 1, 2011 Share Posted December 1, 2011 Witam kolejnego RWD 5 w konkursie i życzę powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awiatik Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Witam kolejnego RWD 5 w konkursie i życzę powodzenia Dziękuję za życzenia powodzenia. Na zdjęciach widać efekt prac nad RWD 5 bis nałożyłem pierwszą warstwe farby. p.s. I młodzian z mojego konta wysłał swego posta. Trzeba się wylogowywać, na przyszłość. Bo nie wiadomo co napisze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piochu12 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 Witam, ferie się zaczeły to wreszcie mogę trochę pobawić się przy modelu RWD 5 bis. model pomalowany i sklejony, spróbowałem zrobić pastelami troszkę brudzenia. Zrobiłem to poraz pierwszy. Naklejiłem kalkomanie. Model już prawie gotowy, tylko polakierować. Piotr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 No i bardzo ładnie! Czekamy na galerie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Szybko, sprawnie, czysto i schludnie. Super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 No no no szalejesz Piotrze Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Gratuluję Ci ładnego, gładkiego wymalowania i elegancko ułożonych kalkomanii. Moje modele, gdy byłem w Twoim wieku nawet w połowie tak dobrze nie wyglądały Powiem więcej. Miały szczęście jeśli doczekały się malowania Pracuj dalej! Chętnie obejrzę galerię. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDyzio Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 No i miło zobaczyć, że jednak młodzież garnie się do klejenia. I jak stwierdzili przedmówcy - szybko, czysto i schludnie. Tak trzymaj! I buduj kolejne modele... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr A Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Bardzo fajny RWD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piochu12 Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 Bardzo dziękuję za te miłe posty. Chciałem żeby tata pomalował mi RWD aerografem,ale tata powiedział że mam pomalować sam pędzlem. Pomalowałem dwiema cienkie warstwami srebrnej farby. Malowanie i nakładanie kalkomani ćwiczyłem na starych modelach. Model już pomalowałem lakierem satynowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 To Ci się bardzo chwali, że nie idziesz na łatwiznę. Malowanie pędzlem to bardzo ważna sztuka i jej też trzeba się należycie wyuczyć. Na aerograf przyjdzie jeszcze czas Piotrze. Oby tak dalej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awiatik Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 To Ci się bardzo chwali, że nie idziesz na łatwiznę. Malowanie pędzlem to bardzo ważna sztuka i jej też trzeba się należycie wyuczyć. Na aerograf przyjdzie jeszcze czas Piotrze. Oby tak dalej! Z tym malowaniem pędzlem to prawda, w przypadku tego modelu, z tą imitacją płótna smug po pędzlu nie widać. Młodzian chciał abym mu tę RWDkę pomalował aerografem, ale musiał sam sobie pędzelkiem pomalować model. Wyszło jak wyszło, z czasem będzie lepiej, a za jakiś czas zacznie bawić się aerografem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Wyszło naprawdę nieźle. Na pewno nie ma się czego wstydzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts