piochu12 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam Jestem Piotr i ma 10 lat. Jest to moj pierwszy temat na forum. W konkursie startuję z modelem samolotu RWD 5 bis. Model zbuduję w wersji jednomiejscowej SP-AJU. Narazie trochę pokleiłem i poszlifowałem częsci Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam i życzę powodzenia. Bardzo fajnie, że kolejna 5-ka zagościła w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Miło powitać czekamy na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 I jak powiedział , tak zrobił.To jest właśnie temat mego syna. A poniżej fotka z innego modelarskiego wcielenia Piotrka poza plastykami , buduje i lata modelami zdalnie sterowanymi i na uwięzi. Soory za mały offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Witam kolejnego RWD 5 w konkursie i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Witam kolejnego RWD 5 w konkursie i życzę powodzenia Dziękuję za życzenia powodzenia. Na zdjęciach widać efekt prac nad RWD 5 bis nałożyłem pierwszą warstwe farby. p.s. I młodzian z mojego konta wysłał swego posta. Trzeba się wylogowywać, na przyszłość. Bo nie wiadomo co napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piochu12 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam, ferie się zaczeły to wreszcie mogę trochę pobawić się przy modelu RWD 5 bis. model pomalowany i sklejony, spróbowałem zrobić pastelami troszkę brudzenia. Zrobiłem to poraz pierwszy. Naklejiłem kalkomanie. Model już prawie gotowy, tylko polakierować. Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 No i bardzo ładnie! Czekamy na galerie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Szybko, sprawnie, czysto i schludnie. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 No no no szalejesz Piotrze Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Gratuluję Ci ładnego, gładkiego wymalowania i elegancko ułożonych kalkomanii. Moje modele, gdy byłem w Twoim wieku nawet w połowie tak dobrze nie wyglądały Powiem więcej. Miały szczęście jeśli doczekały się malowania Pracuj dalej! Chętnie obejrzę galerię. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 No i miło zobaczyć, że jednak młodzież garnie się do klejenia. I jak stwierdzili przedmówcy - szybko, czysto i schludnie. Tak trzymaj! I buduj kolejne modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Bardzo fajny RWD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piochu12 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Bardzo dziękuję za te miłe posty. Chciałem żeby tata pomalował mi RWD aerografem,ale tata powiedział że mam pomalować sam pędzlem. Pomalowałem dwiema cienkie warstwami srebrnej farby. Malowanie i nakładanie kalkomani ćwiczyłem na starych modelach. Model już pomalowałem lakierem satynowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 To Ci się bardzo chwali, że nie idziesz na łatwiznę. Malowanie pędzlem to bardzo ważna sztuka i jej też trzeba się należycie wyuczyć. Na aerograf przyjdzie jeszcze czas Piotrze. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 To Ci się bardzo chwali, że nie idziesz na łatwiznę. Malowanie pędzlem to bardzo ważna sztuka i jej też trzeba się należycie wyuczyć. Na aerograf przyjdzie jeszcze czas Piotrze. Oby tak dalej! Z tym malowaniem pędzlem to prawda, w przypadku tego modelu, z tą imitacją płótna smug po pędzlu nie widać. Młodzian chciał abym mu tę RWDkę pomalował aerografem, ale musiał sam sobie pędzelkiem pomalować model. Wyszło jak wyszło, z czasem będzie lepiej, a za jakiś czas zacznie bawić się aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Wyszło naprawdę nieźle. Na pewno nie ma się czego wstydzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi