Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałem przedstawić swą ostatnią pracę. Działo kolejowe Leopold firmy Trampek + figurki Dragona w skali 1:35.Model jest prosto z pudła jedynie podkład kolejowy to samoróbka. Wymiary to: długość 88cm wysokość z podniesioną armatą (jak na zdięciu) 36cm szerokość 9cm długość lufy 62cm. Malowany farbami Gunze. Składanie to sama przyjemność bardzo dużo części ponad 1000 na malowanie ( Kolor bazowy ) poszło 3 słoiczki farby. Wiem że fotki nie są najlepszej jakości, ale jest to szczyt możliwości mojego sprzętu notabene największy problem to ,żeby zrobić zdięcie całości o dobrej ostrości. Zapraszam do oglądania.

7cb54a01a825bbfdm.jpg 6d7f7d6f3c5364b9m.jpg ba852bac75daa724m.jpg 1aca8b22506318b6m.jpg

21f6199e64ab35c8m.jpg a28eae0ddb178bf8m.jpg d9a998ebbe5a767fm.jpg 5a3b3e7a6ce60f00m.jpg

b5657d4ea2040deam.jpg 61a36eded0ad12eam.jpg 1cb261f505f24553m.jpg

Napisano

Fakt kolos jest jak dla mnie ładnie wykonany jedynie trudność w odbiorze utrudnia wielkość fotek .

Napisano

Przy tak duzym modelu warto by urozmaicić powierzchnie, wg mnie same jednokolorowe odpryski to za malo. Poza tym bardzo fajne

Napisano

Te szare malowania kół i szyn to chyba nie za bardzo pasują do całości tego modelu. Według mnie trzeba było pomalować Humbrol Gun Metal. On ma pięciocyfrowy symbol. Potem robisz lekką przecierkę pędzlem i masz idealny kolor metalu. Do tego jeszcze Silver Metal i masz pięknie pomalowane koła i szyny.

Napisano
Te szare malowania kół i szyn to chyba nie za bardzo pasują do całości tego modelu. Według mnie trzeba było pomalować Humbrol Gun Metal. On ma pięciocyfrowy symbol. Potem robisz lekką przecierkę pędzlem i masz idealny kolor metalu. Do tego jeszcze Silver Metal i masz pięknie pomalowane koła i szyny.

Może to tak kolega widzi na fotce ale w rzeczywistości koła i szyny są pomalowane Burnt Iron Gunze przetarte rdzawym Model Master ( numer i nazwa zamazane) oraz Steel Gunze.

Napisano

Druga fotka od góry. Myślę że to jednak nie zdjęcie, bo jeśli były by przekłamania to wszystkie kolory były by inne. A tutaj kamo jest okej a koła i szyny wyglądają przepraszam za określenie jak w wersji defiladowej Leopolda. Ja wszelkie elementy metalowe, maluje tak jak wspomniałem i jeszcze mnie humbrol nie zawiódł.

Napisano

A ja dodam że widziałem ten model na własne oczy, i koła i szyny są ok. Po prostu ta farba tak przekłamuje. Jak jest za dużo światła to wydaje się że koła i szyny są białe. W rzeczywistości są tak jak Edi pisał. Pragnę uspokoić wszystkich że koła jak i szyny są w jak najlepszym porządku

Napisano

Zazdroszczę nie tyle modelu co metrażu, ja po zbudowaniu takiego potwora dostał bym nakaz eksmisji ze skutkiem natychmiastowym. Gratuluję pracy.

Napisano

No to witaj w klubie. W domu stał miesiąc a potem fora ze dwora i wylądował w pracy.

Napisano

Piękny model, pięknego działa, zapewne fantastycznie eksponuje się na półce .

Uważam jednak, że przydałaby mu się jakaś diorama, która pomnożyłaby i tak już wspaniały efekt.

Napisano
Piękny model, pięknego działa, zapewne fantastycznie eksponuje się na półce .

Uważam jednak, że przydałaby mu się jakaś diorama, która pomnożyłaby i tak już wspaniały efekt.

Taki był mój zamiar nawet miałem plan jednak gabaryty wzięły górę. Po prostu jak bym poszedł na całość nie miał bym miejsca na ekspozycję .

• 10 months later...
Napisano

Model wygląda trochę jakby bez washa, jedynie te rdzawe odpryski i przecieranie krawędzi jakimś metalicznym kolorem. Ale i tak mi się podoba. Nie zrobię go z uwagi na swoje 39,4m2