EDI Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Witam chciałem przedstawić swą ostatnią pracę. Działo kolejowe Leopold firmy Trampek + figurki Dragona w skali 1:35.Model jest prosto z pudła jedynie podkład kolejowy to samoróbka. Wymiary to: długość 88cm wysokość z podniesioną armatą (jak na zdięciu) 36cm szerokość 9cm długość lufy 62cm. Malowany farbami Gunze. Składanie to sama przyjemność bardzo dużo części ponad 1000 na malowanie ( Kolor bazowy ) poszło 3 słoiczki farby. Wiem że fotki nie są najlepszej jakości, ale jest to szczyt możliwości mojego sprzętu notabene największy problem to ,żeby zrobić zdięcie całości o dobrej ostrości. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Fakt kolos jest jak dla mnie ładnie wykonany jedynie trudność w odbiorze utrudnia wielkość fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Przy tak duzym modelu warto by urozmaicić powierzchnie, wg mnie same jednokolorowe odpryski to za malo. Poza tym bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Bardzo fajnie ci to wyszło. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Wielka sprawa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Te szare malowania kół i szyn to chyba nie za bardzo pasują do całości tego modelu. Według mnie trzeba było pomalować Humbrol Gun Metal. On ma pięciocyfrowy symbol. Potem robisz lekką przecierkę pędzlem i masz idealny kolor metalu. Do tego jeszcze Silver Metal i masz pięknie pomalowane koła i szyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EDI Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 Te szare malowania kół i szyn to chyba nie za bardzo pasują do całości tego modelu. Według mnie trzeba było pomalować Humbrol Gun Metal. On ma pięciocyfrowy symbol. Potem robisz lekką przecierkę pędzlem i masz idealny kolor metalu. Do tego jeszcze Silver Metal i masz pięknie pomalowane koła i szyny. Może to tak kolega widzi na fotce ale w rzeczywistości koła i szyny są pomalowane Burnt Iron Gunze przetarte rdzawym Model Master ( numer i nazwa zamazane) oraz Steel Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Druga fotka od góry. Myślę że to jednak nie zdjęcie, bo jeśli były by przekłamania to wszystkie kolory były by inne. A tutaj kamo jest okej a koła i szyny wyglądają przepraszam za określenie jak w wersji defiladowej Leopolda. Ja wszelkie elementy metalowe, maluje tak jak wspomniałem i jeszcze mnie humbrol nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 A ja dodam że widziałem ten model na własne oczy, i koła i szyny są ok. Po prostu ta farba tak przekłamuje. Jak jest za dużo światła to wydaje się że koła i szyny są białe. W rzeczywistości są tak jak Edi pisał. Pragnę uspokoić wszystkich że koła jak i szyny są w jak najlepszym porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Okej. Z mojej strony temat wyczerpany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Zazdroszczę nie tyle modelu co metrażu, ja po zbudowaniu takiego potwora dostał bym nakaz eksmisji ze skutkiem natychmiastowym. Gratuluję pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EDI Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 No to witaj w klubie. W domu stał miesiąc a potem fora ze dwora i wylądował w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
italerii Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Piękny model, pięknego działa, zapewne fantastycznie eksponuje się na półce . Uważam jednak, że przydałaby mu się jakaś diorama, która pomnożyłaby i tak już wspaniały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EDI Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Piękny model, pięknego działa, zapewne fantastycznie eksponuje się na półce .Uważam jednak, że przydałaby mu się jakaś diorama, która pomnożyłaby i tak już wspaniały efekt. Taki był mój zamiar nawet miałem plan jednak gabaryty wzięły górę. Po prostu jak bym poszedł na całość nie miał bym miejsca na ekspozycję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henszel Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Czy Leopld spod Anzio miał plamy, bo nie znałazłem ani jednej foty świadczącej o tym? Muzealny ma - ale to nie dowód dla modelarza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Model wygląda trochę jakby bez washa, jedynie te rdzawe odpryski i przecieranie krawędzi jakimś metalicznym kolorem. Ale i tak mi się podoba. Nie zrobię go z uwagi na swoje 39,4m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi