JE1216 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Fantastyczny projekt, piękna i profesjonalna robota. Aż zdziwiony jestm, że dopiero teraz znalazłem Twój temat. Od teraz będę systematycznie śledził postępy prac. Jestem pełen uznania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 No to pojechałeś po bandzie.............................. Mam tylko nadzieje zobaczyć to w realu, bo 1:1 widziałem. Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Grafiki cudne, zapowiada sie super ciężarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Skoro już robisz taki model to czemu zostawiłeś takie fotele ? Przecież one nie mają nic wspólnego z fotelami z R'ki, mam nadzieje, że to poprawisz. Po za tym zaczyna robić się ciekawie. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Słuszna uwaga Krystian zastanawiałem się nad tym, ale fotele z początku relacji są pomalowane na czarno więc ogólnie w czeluściach szoferki mało widoczne, dodatkowo zasłony boczne ... ni huu huu - nie widać. No to dalej ... ciekawy całością, mala przymiarka ... potem trochę chromu, więc rura na czółko i ramki wokół wlotów ... no i na zad ... trochę chromu ... dokończyłem eer pudło na dach no i delikutaśnie przyciemniłem szyby, FoliaTEC - dobrze, że zostało z auta no i na koniec znowu przymiarka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 A co tu mleć ozorem po próżnicy ---- po prostu cacko. Chyba dam sobie spokój z modelarstwem -- moje nigdy takie nie będą W zamian zacznę grać na skrzypcach A z tym końcem z modelowaniem ---- kłamałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Słuszna uwaga Krystian zastanawiałem się nad tym, ale fotele z początku relacji są pomalowane na czarno więc ogólnie w czeluściach szoferki mało widoczne, dodatkowo zasłony boczne ... ni huu huu - nie widać. Jak kto uważa, jeden lubi mieć odwzorowane detale a inny "Po co robić jak i tak nie widać", ale twój model, więc robisz jak uważasz. Jednak ja bym pokusił się o przeróbkę ponieważ od przodu jednak coś będzie widać no i szkoda takiego modelu bo zacząłeś ładnie, po za tym nawet jadąc na konkurs typu MTM już masz na + taką przeróbkę. To tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Czasu niewiele, ale coś tam dłubałem przy zadku ;) Osłona za szoferką ... na sucho przymiarka ze skrzynką ... podbajerzona skrzynka ... no i znowu na sucho ... przymiarka ... Popieściłem się też trochę z prądem ... na szybkęsa wrzuciłem filmik jak to wygląda .. sorki za jakość ale nagrywane telefonem układ na razie na skrętkę, tak ino montażowo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Ciekawy efekt, wygląda to o wiele lepiej niż tylko świecące. Mam nadzieje ze nie będzie widać instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Nie,nie będzie widać, postaram się skrzętnie poukrywać wszystko ;) mam taką nadzieję ... na szczęście cała jest zabudowana więc znacznie ułatwia to pracę. Dziś albo w łikend może uda mi się pokazać Wam trochę więcej prac przy oświetleniu, Ledów będzie tyle, że hoo hoo ... oby zasilacz wydolił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 pobawiłem się troszkę we wnętrzu ... na zegary poszło trochę "boazerii" aby dodać klimatu ... ponadto zmieniłem umieszczenie zegarów, są we wnęce, a nie płasko jak to oferuje zestaw ... dodatkowy akcent "boazerii" ... pikowanie skórą ... a raczej szmatką do naczyń ... :P parę detali z hvezdy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Świetny pomysł z ta szmatką i doskonały efekt a jak można wiedzieć jak ją przykleiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Witaj, deska rozdzielcza wyszla Ci genialnie. Z ta "skora" to mysle, ze wyglada to zbyt plasko jak na efekt pikowanej skory. Nie mniej jednak pomysl ze szmatka jest ciekawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Przykleiłem ją zwykłym klejem tym co kleje elementy, nazywa się tamiya cement. Co do imitacji skóry to widzę, że wzbudza różne odczucia ... powiem tak ... ja już raczej zostanę przy tym pomyśle, ponieważ jest dla mnie zadawalający ;) nie jestem zwolennikiem kupowania dodatków w postaci małej formatki w cenie 1/3 albo i więcej samego modelu. Ale jak Ktoś wpadnie na inny pomysł (mając na uwadze rozsądny koszt) to będę wdzięczny za podzielenie się nim ... ;) To co, szoł mast goł on ... ?? w szoferce pociągłem druta ... znaczy kilka ... dużo ... do 6 diód Moja księżniczko ... zaświeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Osz ty w dekiel Dla mnie bomba, chociaż szkoda że fotele nie są z serii R i piasty tylne nie są Scaniowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Korzystając z tego, że weekend mogłem pśtryknąć fotki modelu w dzień ... oczywiście cała przymiarka na sucho, ponieważ nie mogłem oprzeć się pokusie ujrzenia prowizorycznej całości ... Kurde konczy mi się limit dodawania zdjęć na fotosiku, jeszcze ino 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JE1216 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Maverick, model już jest powalający! Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Oj oj oj. Ale cacuszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Moja ulubiona scania jaką kiedykolwiek zobaczyłem na żywo. Uwielbiam ten odcień niebieskiego. Jak masz jakieś rzeczy z innych modeli, to poszukaj felg i opon naczepowych i daj je na przód, bo te co masz są wąskie. Pięknie świeci, super malowanie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 kurde niby weekend a czasu tak mało ... :/ ale za nim połowica zagoni mnie do trzepania dywanów i odstania swojego za karpiem ... staram się poświęcać każdą wolną chwilę mojej gwieździe powstało niewiele bo ino obudowa ... a i poprawiłem tylne koła ... wiem, że w Hvezdzie piasta jest bardziej stożkowa ale ja już tą zostawię bo chcę aby błyszczał chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Piasty sa ok. przynajmniej je skrociles. Generalnie to co do tej pory zaprezentowales wyglada swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Pomalutku bo pomalutku ... ale do przodu ... Przymiarka instalacji na tylną ściankę ... no i blenda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Instalacja elektryczna robi piorunujące wrażenie . Sam ostatnio robiłem do swojego i wiem ile z tym zabawy. Coś czuje że model wygra kilkanaście konkursów. Powodzenie i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Dwa paski na środku powinny świecić na czerwono. Spróbuj jakoś oddzielić diody, lub zakryj je czymś od spodu, aby nie mieszały się rozproszone kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 No to weekend i "z deczka" moja gwiazdeczka nabiera kształtów ;) rury ... no i zadek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi