fiedotow Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 My tu o Spitkach a Jaczek się robi... Wycięty luk kółka ogonowego i inspekcyjny. Koszmarnie wygląda podział usterzenia pionowego. Do poprawki... Zaczęty silnik... Może coś z niego będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Nareszcie Jaczek trochę Spita goni. Ale uwaga - listwy przy kratownicy z prawej strony kadłuba powinny być pociągnięte o jeden segment do przodu - plany wskazują, że nie ma symetrii, bo z lewej strony była dodatkowa pokrywa otwierana do góry. Z uwagą obserwuję silnik, zapowiedź jest ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JETO Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Jak Kolega go na koniec zatankuje to się nie zdziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Tyle, że nie mam takiego małego lejka chyba, że sam zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 fiedotow może w przyszłym roku zrobimy konkurs "Zrób z Plastyka Tamyię" a nagrodę opatrzymy Twoim nazwiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Chyb a konkurs pod nazwą "Zrób se z ramki model" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Chyb a konkurs pod nazwą "Zrób se z ramki model" Bądź: "Jak ze śladów po wypychaczach zrobić poprawny model......................np Spitfirea" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 No i chyba ziściła się idea tego konkursu, Mustanga czy Fokę wiodących producentów każdy da radę ładnie "skleić", a Plastyki, KP, Novo i ZTS-y ukazują prawdziwe możliwości autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Zgodnie z obietnicą otworzyłem Jaczkowy warsztat w strefie warsztatowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2011 Mikołaju! Jestem pod wrażeniem tego, co widziałem. A co u Jaczka? Mało czasu pomiędzy zajęciami bo i koniec semestru, przygotowania do Jasełek itd. Dziś korekta usterzenia pionowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 Hej, korekta statecznika to standard w kategorii Open . W swoim też korygowałem. Ale ten Spit w 1/48 to ładne cacko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Zdjęcie fragmentu Spita przestało istnieć!, a było na czym oko zawiesić. Po tym co robisz do tej pory widać, że o silnik bać się nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Zdjęcie fragmentu Spita przestało istnieć!, a było na czym oko zawiesić. Po tym co robisz do tej pory widać, że o silnik bać się nie trzeba Zdjęcie? Ale link jest Dzięki za uznanie... Niestety Jaczka troszkę po macoszemu chyba traktuję. Muszę podgonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Szlachetni w Dziele Tworzenia... Niestety moje ostatnie przejścia życiowe spowolniły znacznie prace nad modelami a wręcz je zablokowały... Może zdążę do finału, ale wybaczcie mi milczenie... Z poważaniem... Wasz Aleksandr Fiedotow, czyli Ja P.S. Wpis dla obu tematów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Z żalem wybaczamy. A ponieważ kolega załączył " " do postu, to należy domniemywać, że spowolnienie jest wyłącznie efektem procesu technologicznego. Ja w każdym razie niecierpliwie czekam na dalsze etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Szlachetni! Wybaczcie mi, ale zawieszam temat Jak 1 M + hand made. Nie idzie mi jakoś i wolę odłożyć go na "później" niż coś schrzanić... Prace mam nadzieję powrócą jeszcze przed zakończeniem Konkursu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Mam nadzieję, że zdązy Pan skończyć ten model przed zakończeniem konkursu, bo warsztaty takie jak ten to istna kopalnia wiedzy i sądzę, że nie tylko ja czerpię znich pełnymi garściami Powodzenia i czekam z niecierpliwością na kontynuację prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) fiedotow może w przyszłym roku zrobimy konkurs "Zrób z Plastyka Tamyię" a nagrodę opatrzymy Twoim nazwiskiem Bardzo dobry pomysł: konkurs imieniem tow. fiedotowa zrób to sam albo wcale Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Dziękuję Towarzysze! Brzmi to troszkę jak pożegnanie, ale nie znikam z łamów forum, co więcej zaczynam nowy temat jako, że Jak poszedł do poczekalni. Zapraszam, a chyba się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Towarzyszu Fiedotow! Komitet Jakologiczny przyjmuje Waszą decyzję o zawieszeniu Jaka z mieszanymi uczuciami! Ale z drugiej strony wolę, żebyś go przeniósł na zwykły warsztat, jeśli w pośpiechu konkursowym miałby ulec pokusie uproszczeń. Mój też jeszcze trochę potrwa, to przynajmniej będzie dłużej okazja do wymiany poglądów Spita z uwagą obserwuję. Jak kiedyś umieszczę własnego w planach produkcyjnych, zawnioskuję o objęcie go przez Towarzysza patronatem honorowym. Uprasza się również o zachowanie najwyższej staranności nad P.11c. Półtora miesiąca to czyn iście stachanowski! Komitet będzie przypatrywał się postępom pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi