Marek Świderski Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Świetnie ...moja ulubiona wersja F-16...już się nie moge doczekać kolejnych kroków budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 to się śpiesz z tym debonderem bo właśnie tworzą koszyk świadczeń Ps. Pozdrowienia dla krasnali ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Nieźle ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Jak na to patrzę to, aż mi się chce wziąść za swojego F-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Marku ja ostatnio też pokłóciłem się z CA gdy zaczął mi zalewać lelementy mojej wnęki ...więc zastosowałem lakier...a na końcu jeśli była potrzeba...użyłem dodatkowo CA Roberto napisał: Jak na to patrzę to, aż mi się chce wziąść za swojego F-16 Roberto skoro się chce...to działaj...będzie nastepna fajna relacja z budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casanowa Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 O cosik pięknego zaczyna powstawać. Sufa, piękna maszyna..... Chłopaki a co to macie za problemy z CA??? A może tylko wystarczy zastosować bardziej gęstą wersję i bedzie po problemie??? Wielu producentów posiada w swojej ofercie CA z podziałem na ciekła, półciekła, gęsta. Ten ostatni jest na tyle plastyczny że spokojnie można nim bazgrać bez obawy że sie rozleje i np. zaleje nam linie podziału. Ja np. stosuję tą wersję w trudno dostępnych miejscach do szpachlowania, gdzie liczy się duza precyzja dozowania. Pozdrawiam i bacznie się przyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 21 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Marku poprostu powstaje coś pięknego...więcej więcej prosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imrahil Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Marku, a czy mógłbyś przybliżyć mi patent na wykonanie traktu gazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Patent jest prosty: Tniesz sobie arkusz plastiku o grubości np. 1mm na paski o szerokości np. 1-2mm i sklejasz je krawędziami trochę to czasochłonne ale efekt jak widać świetny, oczywiście wszystko trzeba wyrównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 24 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Marek, zaważyłem, że im więcej pokazujesz roboty poza pudełkowej, tym mniej chętnie modelarze to komentują. Albo z zachwytu publiczność zaniemówiła, albo to co i jak robisz jest większości tak obce, że nie potrafi się owa większość w żaden sposób do tego odnieść. Myślę, że proporcje są tak pół na pół Gratuluję wspaniałej roboty i imponującego tempa budowy. Mały wtręt - wydaje mi się, że komora dopalacza powinna być niedo dłuższa. I wielka prośba - napisz jak wykonałeś stabilizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 No, no no..... Krasnalom amfetaminę chyba zaaplikowałeś co? ;) Tempo budowy imponujące, efekty również. Szkoda tylko, że nie dałeś się namówić na zrobienie dyszy od podstaw z blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Marek, zaważyłem, że im więcej pokazujesz roboty poza pudełkowej, tym mniej chętnie modelarze to komentują. Albo z zachwytu publiczność zaniemówiła, albo to co i jak robisz jest większości tak obce, że nie potrafi się owa większość w żaden sposób do tego odnieść. Myślę, że proporcje są tak pół na pół Raczej nie masz racji. Marek po prostu nas przyzwyczaił do takiej roboty poza pudełkowej, i w jego modelach jest to po prostu standard. I bynajmniej nie jest to obce. Komentrze zapewne pojawiły by się gdyby Marek zbudował model prosto z pudła. Proponuję zapoznać się z wcześniejszymi modelami Marka na Modelwork, a nie będziesz miał takich dylematów. Ja zawsze z wielka uwagą oglądam wszystko co prezentuje Marek, jednak wypisywanie ochów i achów moim zdaniem tylko zaśmieca wątek. Mam nadzieję że inni modelarze z tego forum mają podobne zdanie. Marku, rura dopalacza faktycznie wygląda na zbyt krótką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Lipca 2007 Autor Share Napisano 1 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Piękna robota. Im częsciej widzę ten samolot na niebie tym bardziej mi się podoba. Dziś stojąc w korku na przedmieściach Poznania obserowałem jak kilka F-16 schodziło do lądowania. Piekny widok! Aż trudno uwierzyć jak ciasny skręt na małej prędkości potrafi wykonac ten samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Lipca 2007 Autor Share Napisano 2 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 4 Lipca 2007 Autor Share Napisano 4 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 Proncie uprzejmie: Wydruknij se to w 300 dpi i bedziesz mial 6mm wyskosci. No chyba, ze masz drukarkie 600 dpi... Hmm... W sumie, to pewnie masz... No to masz tu to samo w 600 dpi... Hmm... Jeszcze jedna dosyc istotna sprawa... Zakladam, ze chodzi Ci o ten numer na stateczniku? Zadnego innego sie coprawda na zdjeciu nie dopatrzylem, ale pozno juz jest, wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 8 Lipca 2007 Autor Share Napisano 8 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi