Jump to content

[Warsztat] F-16I SUFA (konwersja modelu Italeri 1:48)

Marek Świderski
 Share

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

O super model wyjdzie !!:) Bardzo podoba mi sie dysza i imitacja 1 stopnia spreżarki. Szkoda tylko że nie zostały pokazane zdjecia kokpitu.

Ja nie wiedziałem, że człowiek opanował sprawy manualne do tego stopna

żeby zrobić coś tak... tak... nie wiem jakiego słowa uzyć. Twoje modele są świetne! Powinieneś robić modele w większej skali (1:32) Jest przy nich więcej roboty, ale i efekt jeszcze lepszy, chociaż moja głowa chyba nie potrafi sobie wyobrazić, że mógłby być piękniejszy przejaw modelarstwa plastikowego... Szacun wielki.

A kurat Też jestem w czasie budowy F-16 C w skali 1/48 ale takich przeróbek to ja nie robiłem . bo troche mi szkoda kasy na zywice . i sam to dorabiam .nie długo bedzie koniec . bo model robiłem 2.5 roku i jeszcze małe poprawki i malowanie i koniec . Ale twój jest ładniejszy najbardziej lubie modele pootwierane i nie robione z pudełka . I to mi saie podoba . pozdrowienia Piekny model . czekam na koniec.

Dziś byłem u Marka i widziałem jego Sufę na żywo. No i teraz mam problem, bo szczęka została u niego w Kołczygłowach, a Słupsk to 30 km dalej i nie mam czym gryźć

A tak poważnie - to co Marek robi rzuca na kolana. Zdjęcia tego nie oddadzą. To co zrobił z prowadnicami na pylonach uzbrojenia to już nie zegarmistrzostwo - to mikrokosmos. Wielkie uznanie

Pozdrawiam

sokol

Z góry przepraszam Marku że zajmuję twój temat ale tam gdzie ja umieściłem to co chcę się dowiedzieć rzadko ktoś tak zagląda więc postanowiłem tutaj to zamieścić. A mianowicie chodzi o...

Żeby zrobić Polskiego Jastrzębia może być ten model- jeśli nie ten to jaki??

http://www.modele.oh.pl/s/Italeri_F-16_C/D_Night_Falcon,12355.html

- co trzeba zmienić w tym modelu, jeśli jest taka konieczność

Może inny model lepiej się nadaje. Zależy mi żeby był w skali 1:48 bo ten jest w 72

Neutral

(....)aaaaa żeby nie zaśmiecać tego tematy może ktoś mi odp na priv??

I jeszcze raz przepraszam. Pozdrawiam.

Sufy nie latają bez CFT Więc rozwiązanie chyba proste Chyba, że chcesz model zrobić na dioramie z przęglądu, widziałem takie fotki, ale musiał byś te zbiorniki pokroić na 3 jak ich nie zamontujesz na samolocie