Twitch Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam. Ja bym proponował takie coś: http://modelik.pl/sklep/product_info.php?cPath=24_66_67&products_id=518 Kwestia przeskalowania do skali 1:35. Po wykonaniu modelu egzemplarz papierowy zawsze można sprzedać na allegro. Bardzo dobry pomysł Nawet nie trzeba kupować... chomikuj.pl to niesamowita skarbnica jest tam ten model w 1:25 Niestety, nie podajemy linków do stron zawierających pirackie kopie modeli/opracowań. Mod. Może teraz zadam głupie pytanie ale jak to przeskalować z 1:25 na 1:35 ?? A i znalazłem jeszcze takiego kartonowca w 1:35 jak chcesz Michał to mogę Ci go na maila podesłać bo jest w pdf. znalazłem go wpisując w google "V1 Mause 1:35 chomikuj" czwarta pozycja od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Kto zna cyrylicę i widział fantazyjne i dość bzdurne bazgroły na kalkach do ruskich czołgów ten wie o czym mówię. Jak już to z grażdanką, a nie cyrylicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam. Poszukaj książki wyd Militaria nr 27 - Maus, tam są plany w 1/35. Oto trzy rysunki z tej książki Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Nawet nie trzeba kupować... chomikuj.pl to niesamowita skarbnica jest tam ten model w 1:25Niestety, nie podajemy linków do stron zawierających pirackie kopie modeli/opracowań. Mod. Zaraz Cię administracja ścignie... Może teraz zadam głupie pytanie ale jak to przeskalować z 1:25 na 1:35 ?? Przeliczyć . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGary Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Nawet nie trzeba kupować... chomikuj.pl to niesamowita skarbnica jest tam ten model w 1:25Niestety, nie podajemy linków do stron zawierających pirackie kopie modeli/opracowań. Mod. Zaraz Cię administracja ścignie... Może teraz zadam głupie pytanie ale jak to przeskalować z 1:25 na 1:35 ?? Przeliczyć . pozdrawiam Grzesiek Dlatego pisałem aby kupić, a nie ściągać Co do przeskalowania to robisz tak: Oryginalna skala modelu / skala, którą chcesz uzyskać = procentowe pomniejszenie modelu x 100 25 / 35 = 0,7142 x 100 = 71,42 % Jeżeli masz model w skali 25, a chcesz uzyskać w 35 to musisz go pomniejszyć do 71% oryginalnej wielkości. Mam nadzieję, że w miarę sensownie to wytłumaczyłem. Co do modelu hintena to gdzieś kiedyś wyczytałem, że jest to podwozie z elefanta/ferdynanda z tą tylko różnicą, że ma wieżę porsche z tygrysa II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Ja zrozumiałem Kurde szkoda, że tak mało czasu mam. Ale zdjęcia jeszcze dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Dokładnie tak robię jak coś chcę przeskalować 25 / 35 = 0,7142 x 100 = 71,42 % Przy samej wannie to można przeskalować - tyle liczenia nikomu na złe nie wyjdzie . To co pokazał wam Jacek pokazuje już wam jak ma wyglądać szkielet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 To extra, zabieram się do pracy pełną parą. No to wieża prawie gotowa. Po pomalowaniu dojdzie jeszcze parę cegieł i gruz. Dodałem też radio, żeby nawiazam trochę do współczesności i żeby złomiarze mieli poczucie rytmu Włazy są poszczerbione-przy suwaniach i waleniach łomem napewno farba wraz z metalicznymi krawędziami się ździerała. Dodałem też trochę przewodów wystających na zewnątrz maszyny. Wszystkie elementy na górnej płycie pancerza wieży są oczywiście przemyślane-są to prawdziwe kawałki wnętrza-elementy działa, siedzeń, mechanizmu silniku-który napędzał, obracał wieżą. Jutro zabieram się za wannę i reszte. Ten cypel na rączce od radia jest w rzeczywistości płaski i wyszlifowany Niedługo 3 króli i ferie, więc będzie dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Podoba mi się. Z jakiego zestawu jest radio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Ja jestem jak najbardziej na tak wizja zaczyna się spełniać... dobrze będę miał od kogo podbierać pomysły przy swoim VK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 No w porównaniu z II to jest ogromny postęp. W przyszłości pomęcz tą rdze olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Haha, no to fajnie-mi też się podoba Radio to element z zestawu Academy, było razem z skrzynkami i karnistrami. LINK http://www.mojehobby.pl/Academy-Zaopatr ... 03289.html Tak jak dla mnie rdzaa, to tylko oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Musisz link poprawić (wstaw go w url). Forum skraca linki. A z tym lepiej od dwójki to nie znaczy, że II źle wyszła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 No tak Michał. My tu piszemy a Ty działasz To radio ma magnetofon kasetowy więc przenosi nas w lata 70-te Wiem, czepiam się szczegółów. Ważne że się ruszyło i zaczyna się dobrze zapowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Tak myślę, że źle nie wyszła No fakt, ale co tam, może wtedy były lekko podobne A o co chodzi z tym linkiem Grzesiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Forum skraca linki i potem nie działają - sprawdź ten co wkleiłeś . Sam to na własnej skórze kiedyś przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Pomysł naprawdę ciekawy. Rozwijasz się w zawrotnym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 wizjery w kopułce dowódcy znowu zasłoniete jak w tigerze przez element ktory był prowadnica dla mocowania kmu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 Zaraz wstawię zdjęcia dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 No i dół gotowy. Oczywiście dojdą jeszcze cegły i gruz na wieżę i pancerz. Włazy tak jak na wieży są powyginane i poszczerbione. Z puszki zrobiłem wiadro na złom. Doszła też belka z załamanego stropu hali. Jutro dorobię jeszcze tylko uchwyty na narzędzia-miejsca na bocznym pancezu-dziury. No i oczywiście sklece gąski, jedna będzie urwana. Po tym wszystkim trafi do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) No kurde dla mnie wygląda naprawdę zarąbiście... obserwuje dalej bo jak dojdzie podstawka to już powinno być rasowo Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 jest świetny. Czym będziesz malował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 No kurde dla mnie wygląda naprawdę zarąbiście... obserwuje dalej bo jak dojdzie podstawka to już powinno być rasowo No to super No zobaczymy z tą podstawką, naprawdę musi mi wyjść, bardzo mi na niej zależy jest świetny. Czym będziesz malował?? Dzięki Będę malował aerografem farbami pactry. Kolor mini i w niektórych miejscach czerwonobordowy np. na lufie, na włazach. Malowanie i podstawke zaczynam w najbliższy długi weekend, czyli jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Super . Ja bym go nie dziurawił ( w końcu to fabryka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 Masz racje, nie będę nic dziurawił, te dziury co są na bocznym pancerzu to ślady po oderwaniu przez złomiarzy uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi