jo Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 To ja sobie pooglądam zmagania Kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 To ja sobie pooglądam zmagania Kolegów Cześć Jarek Najpierw popatrzysz a potem pokażesz nam swoją 90-kę i my bedziemy musieli nasze wyrzucić do śmieci ( żartuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Dołączam również do pilnie obserwujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 I ja pooglądam. Może swoją dokończę... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. A ja chciałem się spytać jak ze składalnością gąsek, jest do zniesienia czy lepiej zainwestować w Miniarm czy metalowe gąski ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Witam.A ja chciałem się spytać jak ze składalnością gąsek, jest do zniesienia czy lepiej zainwestować w Miniarm czy metalowe gąski ? ? ? to zależy czego kto oczekuje...jak dla mnie jest ok ale zapewne sa osoby które wolą wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Chodzi mi tylko o to czy wszystko razem do siebie pasuje i nie trzeba zbytnio kombinować przy ich składaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Chodzi mi tylko o to czy wszystko razem do siebie pasuje i nie trzeba zbytnio kombinować przy ich składaniu. W moim przypadku wszystko ładnie pasowało .załozyłem jeden "rzadek" kól skleiłem gąski, ułozyłem ,zdjąłem ,pomalowałem ,załozyłem.dokleiłem zewnetrzny rządek kół. "Skomentowałbym" to zdjęciami ale jestem w pracy i nie mam takiej mozliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Do T-90 A nie ma metalowe gąsienice są dość trudno dostępne. Jarek Czerniecki je kiedyś pokazywał, ale nie pamiętam gdzie. Jarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Co Wy na to koledzy, zebym poprosił o przeniesienie tego wątku, do projektów grupowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Ty tu rządzisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. Są, są gąski metalowe, ale składanie to będzie mordęga. Jedno ogniwko to siedem części: dwie połówki ogniwka, ząb, dwa łączniki i dwie gumy. Jakby kto nie wierzył to poniżej wklejam zdjęcie tych gąsek. Sorry, że takie małe, ale wkleiłem takie jakie było na stronce. By marekrc at 2012-01-05 Są jeszcze takie. By marekrc at 2012-01-05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Is-7 a gdzie można dopaść te metalowe gąski?? Pytam z ciekawości> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Właśnie Panowie, chciałbym rozstrzygnąć, jeszcze jedną kwestię. Która lufa do tego modelu?? Metalowa z RB, czy zestawowa?? Mam na składzie dwie lufy z RB, jedna z przeznaczeniem do BV-ki a druga przyszła, razem z wieżyczką Miniarmu. Podobno ta metalowa jest dłuższa 0 1 cm. Jak uważacie, którą zastosować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) jest dłuzsza bo tez zastanawialem sie którą dać Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Is-7 a gdzie można dopaść te metalowe gąski?? Pytam z ciekawości> Można je nabyć w Euroshopie ale pewnie niedługo i w innych sklepach http://euromodelshop.ch/index.php?manufacturers_id=174&osCsid=b7026897a0ea6e5386683cd280d80282 Ale cena i koszty wysyłki przyprawiają o zawrót głowy. Tańsze będą żywiczne z Miniarmu http://euromodelshop.ch/product_info.php?manufacturers_id=154&products_id=25940 Tylko powstaje pytanie czy jest sens wydawać tyle kasy ? W moich 3 Abramsach, 2 Challengerach z długimi fartuchami nie ma wcale górnej taśmy gąsienicy bo jej po prostu nie widać. Gąsienica zawija się za koło przednie i tylne na jakieś 2 cm i tyle. Nikt nie zauważył dopóki o tym nie powiedziałem. Nawet na wystawie modeli nikt nie zauważył, dopiero po odwróceniu modelu do góry nogami widać że nie ma górnej taśmy . Tak więc spokojnie można "olać" górną część gąsienicy pomimo, że jest fajnie pofalowana. I tak będzie widać tylko odcinek stykający się z podłożem i krótkie fragmenty z przodu i z tyłu które i tak są ponapinane. Co innego T-55 czy T-62 gdzie nie ma fartuchów to trzeba robić jak książka pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 A to Ty Paweł pisałeś, nie Jarek. Zwracam honor. Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Ale sklep ten sam a cena nie wiele wyższa ( od tych z Miniarm-u tylko o cztery franki ), chyba że te z Miniarm-u są lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Koledzy, znalazłem jeszcze takie oto metalowe butki dla naszego T-90 http://www.importhobby.com/sku337921_spade_ace_spade_ace_sat-35012s_russian_t-90_metal_ Wyglądają jak Friulki. Ktoś miał w rękach wyroby tej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 A tu rzeczona ilustracja mojej może niejasnej wypowiedzi każdy zrobi jak zechce i na co go stać,osobiście nie "wydałbym" dwóch czołgów na element trzeciego ( do tego ukryty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Właśnie Panowie, chciałbym rozstrzygnąć, jeszcze jedną kwestię. Która lufa do tego modelu?? Metalowa z RB, czy zestawowa?? Mam na składzie dwie lufy z RB, jedna z przeznaczeniem do BV-ki a druga przyszła, razem z wieżyczką Miniarmu. Podobno ta metalowa jest dłuższa 0 1 cm. Jak uważacie, którą zastosować?? Jeśli planujesz skleić większą liczbę modeli wyposażonych w armatę 125mm ( T-64,T-72,T-80,T-90) , to proponuję jednak lufę z RB zwłaszcza ,jeśli modele mają być eksponowane razem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 athlon5 dzięki za fotkę. Ciekawa metoda, prosta i skuteczna, na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 athlon5 dzięki za fotkę. Ciekawa metoda, prosta i skuteczna, na pewno się przyda. Metoda pokazana w instrukcji sklejania ale faktycznie ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 AAAAA Nie widziałem instrukcji dlatego się tak ,,zachwyciłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi