Gość Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 To ja sobie pooglądam zmagania Kolegów Cześć Jarek Najpierw popatrzysz a potem pokażesz nam swoją 90-kę i my bedziemy musieli nasze wyrzucić do śmieci ( żartuję ) Cytuj
Przemek - MaXus Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Dołączam również do pilnie obserwujących! Cytuj
madeira Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 I ja pooglądam. Może swoją dokończę... ;) Cytuj
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. A ja chciałem się spytać jak ze składalnością gąsek, jest do zniesienia czy lepiej zainwestować w Miniarm czy metalowe gąski ? ? ? Cytuj
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Witam.A ja chciałem się spytać jak ze składalnością gąsek, jest do zniesienia czy lepiej zainwestować w Miniarm czy metalowe gąski ? ? ? to zależy czego kto oczekuje...jak dla mnie jest ok ale zapewne sa osoby które wolą wymieniać. Cytuj
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Chodzi mi tylko o to czy wszystko razem do siebie pasuje i nie trzeba zbytnio kombinować przy ich składaniu. Cytuj
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Chodzi mi tylko o to czy wszystko razem do siebie pasuje i nie trzeba zbytnio kombinować przy ich składaniu. W moim przypadku wszystko ładnie pasowało .załozyłem jeden "rzadek" kól skleiłem gąski, ułozyłem ,zdjąłem ,pomalowałem ,załozyłem.dokleiłem zewnetrzny rządek kół. "Skomentowałbym" to zdjęciami ale jestem w pracy i nie mam takiej mozliwości Cytuj
madeira Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Do T-90 A nie ma metalowe gąsienice są dość trudno dostępne. Jarek Czerniecki je kiedyś pokazywał, ale nie pamiętam gdzie. Jarek? Cytuj
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Co Wy na to koledzy, zebym poprosił o przeniesienie tego wątku, do projektów grupowych?? Cytuj
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. Są, są gąski metalowe, ale składanie to będzie mordęga. Jedno ogniwko to siedem części: dwie połówki ogniwka, ząb, dwa łączniki i dwie gumy. Jakby kto nie wierzył to poniżej wklejam zdjęcie tych gąsek. Sorry, że takie małe, ale wkleiłem takie jakie było na stronce. By marekrc at 2012-01-05 Są jeszcze takie. By marekrc at 2012-01-05 Cytuj
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Is-7 a gdzie można dopaść te metalowe gąski?? Pytam z ciekawości> Cytuj
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Właśnie Panowie, chciałbym rozstrzygnąć, jeszcze jedną kwestię. Która lufa do tego modelu?? Metalowa z RB, czy zestawowa?? Mam na składzie dwie lufy z RB, jedna z przeznaczeniem do BV-ki a druga przyszła, razem z wieżyczką Miniarmu. Podobno ta metalowa jest dłuższa 0 1 cm. Jak uważacie, którą zastosować?? Cytuj
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) jest dłuzsza bo tez zastanawialem sie którą dać Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Is-7 a gdzie można dopaść te metalowe gąski?? Pytam z ciekawości> Można je nabyć w Euroshopie ale pewnie niedługo i w innych sklepach http://euromodelshop.ch/index.php?manufacturers_id=174&osCsid=b7026897a0ea6e5386683cd280d80282 Ale cena i koszty wysyłki przyprawiają o zawrót głowy. Tańsze będą żywiczne z Miniarmu http://euromodelshop.ch/product_info.php?manufacturers_id=154&products_id=25940 Tylko powstaje pytanie czy jest sens wydawać tyle kasy ? W moich 3 Abramsach, 2 Challengerach z długimi fartuchami nie ma wcale górnej taśmy gąsienicy bo jej po prostu nie widać. Gąsienica zawija się za koło przednie i tylne na jakieś 2 cm i tyle. Nikt nie zauważył dopóki o tym nie powiedziałem. Nawet na wystawie modeli nikt nie zauważył, dopiero po odwróceniu modelu do góry nogami widać że nie ma górnej taśmy . Tak więc spokojnie można "olać" górną część gąsienicy pomimo, że jest fajnie pofalowana. I tak będzie widać tylko odcinek stykający się z podłożem i krótkie fragmenty z przodu i z tyłu które i tak są ponapinane. Co innego T-55 czy T-62 gdzie nie ma fartuchów to trzeba robić jak książka pisze. Cytuj
madeira Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 A to Ty Paweł pisałeś, nie Jarek. Zwracam honor. Dzięki za informację. Cytuj
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Ale sklep ten sam a cena nie wiele wyższa ( od tych z Miniarm-u tylko o cztery franki ), chyba że te z Miniarm-u są lepsze Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Koledzy, znalazłem jeszcze takie oto metalowe butki dla naszego T-90 http://www.importhobby.com/sku337921_spade_ace_spade_ace_sat-35012s_russian_t-90_metal_ Wyglądają jak Friulki. Ktoś miał w rękach wyroby tej firmy ? Cytuj
athlon5 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 A tu rzeczona ilustracja mojej może niejasnej wypowiedzi każdy zrobi jak zechce i na co go stać,osobiście nie "wydałbym" dwóch czołgów na element trzeciego ( do tego ukryty) Cytuj
jo Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Właśnie Panowie, chciałbym rozstrzygnąć, jeszcze jedną kwestię. Która lufa do tego modelu?? Metalowa z RB, czy zestawowa?? Mam na składzie dwie lufy z RB, jedna z przeznaczeniem do BV-ki a druga przyszła, razem z wieżyczką Miniarmu. Podobno ta metalowa jest dłuższa 0 1 cm. Jak uważacie, którą zastosować?? Jeśli planujesz skleić większą liczbę modeli wyposażonych w armatę 125mm ( T-64,T-72,T-80,T-90) , to proponuję jednak lufę z RB zwłaszcza ,jeśli modele mają być eksponowane razem . Cytuj
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 athlon5 dzięki za fotkę. Ciekawa metoda, prosta i skuteczna, na pewno się przyda. Cytuj
Gość Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 athlon5 dzięki za fotkę. Ciekawa metoda, prosta i skuteczna, na pewno się przyda. Metoda pokazana w instrukcji sklejania ale faktycznie ciekawa. Cytuj
Is-7 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 AAAAA Nie widziałem instrukcji dlatego się tak ,,zachwyciłem". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi