Adrianowro Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Co miałem spaprać to spaprałem , model uważam za skończony. Przede wszystkim dziękuje Fazzemu bez humoru za pomoc merytoryczną i zarażenie tematyką WWI Odkryłem nowe pokłady błota .....znaczy pomysłów na dioramki NIE POLECAM figurek ICM tego wypustu , ale na bezrybiu i rak ryba. Ciągle mam problemy z wodą- stil water wyciął mi psikusa co można zobaczyć na niektórych fotkach :/ Sam pojazd bierze udział w konkursie internetowym więc trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 A potem biedny Chinczyk musiał to wszystko zmyć... Bomba psze kolegi,bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Bardzo mi sie podoba, za pomysl 5, calosc wykonania 5, ale blotko mistrzowskie 6!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Ten szczurek... Super! Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Pisałem ci już Adrian w warsztacie, ze jest to super produkcja. Zdania nie zmieniam - jedna z najlepszych dioram jakie oglądałem na forum. No nie ma opcji żebyś tego nie wygrał. Ja jedynie mogę pomażyć o takim wykonawstwie. Nie wszyscy mają talent. Czekam teraz na ten fort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 O kurcze Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 C'est magnifique! Astonishing! i w ogóle git! Pomimo, że sam pojazd wykonany jest fajnie, to jednak właśnie te wszystkie detale typu szczury, wojenne śmieci itp. budują klimat całej scenki. Efekt jest taki, że oko od razu chce ogarnąć jak najwięcej szczegółów. Bardzo lubię takie prace. Mamy tutaj niewielką scenkę, ale za to świetnie dopracowaną. Moje najszczersze gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Bardzo dziękuje za pozytywne komentarze- mogę juz zapowiedzieć że tytuł następnego odcinka to albo "Podziemna Wojna" albo "Na polach Flandrii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Znaczy się będą minerzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Znaczy się będą minerzy? Tak Oczywiście jak mi wyjdą figurki - diorama ma być ustawiona w pionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Stary, słuchaj coś pięknie pięknego! tyle szczegółowych szczególików, że się w ogóle nie nudzi a to ogromny plus. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Jedna z najlepszych prac pierwszowojennych jakie widziałem w życiu. Ogromny szacunek za realizm, jakość wykonania oraz te wszystkie szczegóły i szczególiki. Myślę, że gdyby na forach było więcej tak świetnie wykonanych projektów, tematyka Wielkiej Wojny byłaby znacznie bardziej popularna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Myślę, że gdyby na forach było więcej tak świetnie wykonanych projektów, tematyka Wielkiej Wojny byłaby znacznie bardziej popularna. Rozp...braja mnie hasło Wielka Wojna! Jaka wielka wojna! Toż to z j. ang. World War! first or second! My - Mieliśmy pierwszą i drugą Wojnę Światową. Co do dioramy - chciałbym kiedyś taką stworzyć... Naprawdę wielki szacunek dla wykonawcy - miejmy nadzieję, że wkrótce zaszczyci nas kolejną swą kompozycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Toż to z j. ang. World War! first or second! My - Mieliśmy pierwszą i drugą Wojnę Światową. Naprawdę? Nie interesuję się zbytnio tematyką pierwszej wojny, ale z tego co pamiętam pojęcie "Wielka Wojna" używane było, aby wyrazić/określić niespotykaną wówczas skalę działań wojennych oraz liczbę ofiar i zniszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Wczoraj na History był program "Ostatnie głosy I wojny" czy jakoś tak i tam Anglicy używali określenia Great War (bo jak wiadomo mamy angielski język w tle) co się tłumaczy Wielka Wojna. Tak więc takie określenie na pewno istniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Co do dioramy - chciałbym kiedyś taką stworzyć... Naprawdę wielki szacunek dla wykonawcy - miejmy nadzieję, że wkrótce zaszczyci nas kolejną swą kompozycją. A to w okresie między wojennym wiadomo było że to była Iwsza wojna światowa? Jak w takim razie tłumaczyć też poniższą tablicę Przypominam że Wielka Wojna uważana była za ostatni konflikt na tak wielką skalę. Utworzenie ligi narodów miał zagwarantować pokój na globie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Panowie 1. Bardzo dziękuje za komentarze. 2.Moses ma racje - nazwa "Wielka Wojna" powstała w okresie międzywojennym - nikt nie przewidywał Adolfa Na chwilę obecna jest to nazwa zwłaszcza we Francji na równi z WWI Tak jak w Rosji określenie "Wielka Wojna Ojczyźniana" 3 Kuglaty- zajrzyj do działu warsztat a i tu zapowiedziałem wstępnie kolejne dwie scenki Diorama będzie na żywo w Bytomiu i może we Wrocławiu jeśli nie znajdzie się kupiec ( z bólem serca ale tak kończą moje wypociny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Co do dioramy - chciałbym kiedyś taką stworzyć... Naprawdę wielki szacunek dla wykonawcy - miejmy nadzieję, że wkrótce zaszczyci nas kolejną swą kompozycją. A to w okresie między wojennym wiadomo było że to była Iwsza wojna światowa? Jak w takim razie tłumaczyć też poniższą tablicę Przypominam że Wielka Wojna uważana była za ostatni konflikt na tak wielką skalę. Utworzenie ligi narodów miał zagwarantować pokój na globie Przypominam tak tylko, że nie mieszkamy ani we Francji, Rosji, czy innym kraju, lecz w Polsce i u nas się to zjawisko nazywa Wojna Światowa. Jednak nie ma sensu tego dalej rozkopywac... Adrian - oczywiscie sledze na bierząco Twoje wycyzny warsztatowe ;) Z chęcią obejrzałbym Twoje prace na żywo, jednak do Bytomia i Wrocławia mam ciut za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi