Robert Ostrowski Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 no ja też miałem okazję oglądać go kilkukrotnie w powietrzu na Pikniku w Góraszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Swoją drogą - jaka cena? 40pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Swoją drogą - jaka cena? 47,6zł z przesyłką priorytetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Cena jest na prawde rewelacyjna ,aż dziw że tylko 4 dychy za 48kę ,co bardzo cieszy mą biedną modelarską kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Panowie, zróbcie coś. Wy się nie mogliście doczekać a ja mam tych puszczyków DOŚĆ Codzienni młócą mi pod balkonem po parę godzin dziennie. Żart oczywiście. Z tym że dość, żart. Bardzo fajny model się szykuje do mojej szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Paaanie jmx62, bez przesady...latanie się dopiero rozkręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Paaanie Rafalik, zobaczyć proszę moją lokalizację 30 lat w armii w stalowym mundurku i w Dęblinie ostatnie 12 - mówi to Panu coś, Panie Rafalik. Pana EPDE mi mówi bardzo wiele. A swoją drogą(możne na PW) ciekawe z kim mam do czynienia? Przecież napisałem, że ŻART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Panowie, zróbcie coś. Wy się nie mogliście doczekać a ja mam tych puszczyków DOŚĆ Codzienni młócą mi pod balkonem po parę godzin dziennie. To one nie śpią w dzień? A może i lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 To jak już jesteśmy przy naszych śmiglakach, to może ktoś, coś, gdzieś itp. słyszał o BŻ-4 w czteryosiem Albo chociaż ma ktoś jakieś uczciwe plany tego cudeńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 T słyszał o BŻ-4 w czteryosiem Albo chociaż ma ktoś jakieś uczciwe plany tego cudeńka? szukaj Planów modelarskich nr 6/61 A 48 chyba nie ma Żuka jest tylko w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Że Go nie ma w czteryosiem to niestety jestem tego świadom A ten 6/61 to nie czasami Modelarz? Bo Plany Modelarskie to chyba jeszcze wtedy nie wychodziły(mówimy o PM LOK). A ten Żuczek z Ardpolu to jakiś taki "cienki" i kratownica coś nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 W Mini Replice nr 60 opisujący budowę swojego Żuka zwraca uwagę iż model zawiera pewne błędy ponieważ opracowywany był prawdopodobnie w oparciu o plany z Modelarza z 1998 roku. Niestety jedyne rysunki Żuka jakie znalazłem znajdują się w książce pt:,,Konstrukcje Lotnicze Polski Ludowej,, z 1965 roku. Rysunki w skali 1/50. Kratownica w Ardpolowskim Żuku wykonana została z blaszki fototrawionej i wygląda na wykonaną z płaskowników. W oryginale wykonana była z rur stalowych. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam,Pana zamówienie zostanie wysłane w przeciągu następnego tygodnia. Przepraszamy za opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 W Jadarze od razu mówili, że dostawa będzie we wtorek 7.II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 To właśnie z tego sklepu mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Ja sam wysłałem zapytanie o przybliżony termin wysyłki, to poza powyższą informacją (dostali ją chyba wszyscy z automatu) napisano mi, że wysyłka może przesunąć się na koniec tego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Modele pojawią się za 10-14 dni (może wcześniej) w sprzedaży. Teraz można zamawiać on-line. Ta sama sytuacja tyczy się Pz. Kpfw. 38H 735(f) z RPM w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Zastanawiam sie po co jadar wysyla takie bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Nie wiem po co, możliwe, że jest to pre-order, u mnie od dzisiaj jest już dostępny, ale .. termin realizacji zamówienia jest podany do 14 dni. Tank jeszcze jest w zapowiedziach. Mam nadzieję, że modele będą wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 A ja dzisiaj w Martoli bez problemu kupiłem, i do domu przyniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Fajnie, że oba malowania istnieją, poniżej cywilny: PS. model jest już dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 No to jak ktoś już ma model w domu i chwilę czasu to ja bym chcętnie obejrzał zdjęcia in-boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Niestety Mikele, o ile chwila czasu by się znalazła, to aparatu w domu nima Mogę powiedzieć, że model jest naprawdę fajny, na sucho składa się rewelacyjnie, ślady po wypychaczach w miejscach niewidocznych po złożeniu, znalazłem dwie jamki skurczowe, ale łatwe do szpachlowania, fotele odwzorowane razem z pasami, fajna piasta głównego wirnika, delikatna wirnika ogonowego. Model ma obie wersje szyb pasażera, płaskie i wypukłe, szybki są przejrzyste, ale nie podoba mi się kształt ramy czołowej (w sumie łatwy do poprawy), można z niego zrobić każdy egzemplarz produkcyjny, nad prototypami trzeba trochę popracować. Jeśli chodzi o części plastikowe, to może nie mistrzostwo świata, ale na pewno pierwsza liga. Jak dla mnie jedyny minus modelu to odwzrorowanie siatek na wlotach, jak na plastik sa naprawdę fajne, ale charakterystyczne dla Puszczyka jest, że można spojrzeć przez nie na wylot, no ale to może PART z blaszki zrobi W każdym razie model polecam Fajnie, że oba malowania istnieją Puszczyk miał trochę więcej niż dwa malowania, sam SP-PSY w co najmniej 3 wersjach występował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Fajnie, że oba malowania istnieją Puszczyk miał trochę więcej niż dwa malowania, sam SP-PSY w co najmniej 3 wersjach występował A i owszem, ale mi chodzi o to, że istnieje SW-4 z napisem "Puszczyk". Spora dawka zdjęć PZL SW-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_S Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Cześć SW-4 kupiony w Jadar Hobby, cena 43,50 zł a więc mały in-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi