Sofa Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 A więc maleństwo skończone: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=31378 Skończyłem mała dioramkę i zabieram się za przygotowanie do głównego tematu. Zrobiłem porządek w warsztacie to raz i zabrałem się za budowę duperelków, tutaj beczek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Fajnie Fajnie ;D czekam na więcej. Zrob washa na tej 3-ciej beczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Nie wiem czy to dobry pomysł, ale te renty na beczce można by najpierw cienkim drutem ominąć a na to taśmę. Teraz jakieś płaskie są. Malowanie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Co do drucika pod tasiemką o myślałem o tym ale pomysł się nie udał, tasiemka ma ok.2.5 mm szerokości więc mógłbymtam bardzo drobne druciki, a takich nie posiadam. Po drugie cienki drucik zwiększyłby grubość srodka renta a boczki zostałyby płaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Przyszły modele pora zacząć pracę. Dzisiaj zacznę pracę nad Abrams-em, relacja wieczorem. Zwracam się również z prosbą do ekspertów jeżeli ktoś rozpozał na zdjęciu z gry konkretną wersję Abrams-a niech wrzuci jakies zdjęci lub wyśle na PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Dorób mu osłony na wierze które sa w grze. Po 2 masz 2 rodzaje mundurów i oporządzenia u wojaków zakupionych. To co było używane w COD to UCP i desert marpat. Czy li zestaw dragona nie posiłkuj sie kamuflażem munduru , zestaw wyżej jest prawidłowy z tego ci widzę. Będziesz musiał trochę poprzerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Zdjęcie czołgu w zbliżeniu: Co figurek masz całkowita rację, bo powietrzno- desantowa ma inny uniform, ale tylko ich pozy pasowały do scenki. Różnice widać gołym okiem, a moim wzorem będą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Pierwsze zdjęcia z placu budowy . pierwsza szpachla poszła w ruch. czołg z gry nie posiada ostatniego fragmentu bocznego pancerza dlatego trzeba było trochę skrócić pod tylnymi światłami: to coś widoczne na reflektorze u dołu to paproch, już usunięty. i jeszcze sklejone kółeczka czeka je jeszcze szlifowanko i malowanie przed montażem na wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 W tych zestawach figurek , chodziło mi bardziej tez o datę w której te jednostki prowadziły działania. Zestaw który jest na gorze zdjęcia jest bardziej aktualny , ten poniżej przedstawia wojaków w mundurach które już zostały wycofane , wiec musisz wykonać figurki w 1 camo desert marpat. Wychwyć różnice pomiędzy mundurami zwłaszcza zapięcia rękawów i kołnierza. Dasz rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 W pow.des. masz oporządzenie wycofane w połowie lat 90tych. wiec figurki kompletnie nie pasujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Jak mówiłem w sklepie tylko te mi pasowały, wiedzaiłem że nie pasują ale oni mają dynamiczne pozy. Nie chciałem 4 gości z opuszczoną bronią. Wyślijcie mi zblizone zdjęcia tych mundurów i ich camo na PW , bo na pudelku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Sofa było trzeba popatrzeć na zestawy \trumpetera. Tam masz od groma póz dynamicznych i z obecnego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Na nieszczęście na MojeHobby dynamiczny zestaw Trumpka jest niedostępny, ale pomyslę możę zakupię owy albo zajmę się przeróbką. Teraz skupmy się na czołgu, OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Kontynując: pomalowane i wash-owane kółeczka, muszę je chyba jeszcze trochę przybrudzić w końcu czołg utknął w bagnie: Podczas gdy szpachla schnie na dolnej wannie zająłem się wieżą, dolna część wieży nie była do końca dopasowana i trzeba było łatać szpachlą. Jak na ten czas zdążyłem przykleić tylko boczne zasobniki i tylną ściankę. pytanie: czy należy wyrównać płyty nachodzące na siebie przy mocowaniu armaty Wielkie przepraszam za zdjęcia się należy, ale dysponuję tylko komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Kontynuacja budowy: lufa jeszcze nie siedzi na stałe Edytowane 11 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Zaglądam, ale współcześniaki to nie mój temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Ważna że zaglądasz Dla mnie ważna jest krytyka co do techniki budowy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 W pewnym sęsie ten wątek z budową czołgu pownien być w innym dziale, ale w końcu został on stworzony do wyższych celów. wieża gotowa do malowania pozostało już tylko dorobić uchwyt do .50 Górna i dolna wanna połączone na zasadzie jak leży bez kleju: i już przymiarki w pozycji bojowej w jakiej będzie na dioramce z pierwszym sklejonym Marines-em prosiłbym o jakąś aktywność i opinie na temat budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Tak kolejna porcja zdjęć. Ciągle szukam miejsca w pokoju do dobrych zdjęć. Abrams pokryty czarną matową emalią, ktora pełni w moich modelach funkcje podkładu. Emalia jest matowa i po pełnym wyschnięciu ok. 1 dnia wygląda naprawdę super a powierzchnie nie jest płaska tylko delikatnie chropowata Na tym zdjęciu widać że emalia prześwituje ale to moja inwencja co prawda krycie nie jest idealne ale mi wystarcza, następny przystanek =>malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 A wannę już skleiłeś z górą? Fakt, w tym dziale aktywność nieco słaba. Co mogę zasugerować to jeżeli chcesz tojeszce możesz otworzyć warsztat z Abramsem w Pojazdach pancernych - jest tam kilku znawców tematu. Możesz też napisać priva do gościa gecon29. Jak będę robił kiedyś Abramsa to a pewno z nim pogadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Nie wanna nie jest jeszcze sklejona, gdyż wtedy nie mógłbym wkleić kółek. Tą aktywnośćto już niestety zauważyłem szczególnie jak ktoś nie czeka z relacjami od niedzieli do niedzieli. Nie zamierzam otwierać nowego warsztatu póki tego nie skończę zamierzam jedynie galerię oddzielną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Dobra dalsza kontynuacja budowy "Świnki": Skończone malowanie jeszcze tylko połączenie wanny w okolicy reflektorów. Obecnie praca z wash-em, pastelami i waloryzacją: Model świeci się ze wzdlędu na świeży jeszcze wash nakładany 5 minut przed zdjęciem Chyba najlepsze zdjęcie do tej pory obrazujące w 85% stan modelu. Wszystkie kalki oznaczenia i obrazki znajdujące się na czołgu muszę zrobić sam . Najbardziej zastanawiam się jak zrobić to o wymiarach 1x1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Szybko ci to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 To prawda. Czy to dobrze czy to źle to się jeszcze okaże. Może dlatego że już drugi raz sklejam ten model i wiem gdzie ma błędy, a tak jeszcze to spędzam nad nim kilka godzin dziennie (dzisiaj 6 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Szacun za te 6 godzin, rodzina nie narzeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi