yar75 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Witam.Mój ostatni projekcik.Model UMu prezentuje się całkiem dobrze chociaż paru przeróbek trzeba będzie dokonać. Czołg ma być docelowo w barwach 1 Korpusu Pancernego.Do tej pory skleciłem i przeszlifowałem wanienkę, odciąłem błotniki,przerobiłem wydechy oraz dodatkowe zbiorniki Edytowane 31 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 No i bardzo ładnie kolejny teciak. Zasiadam i oglądam. Miło będzie zobaczyć coś nie niemieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Masz chyba błąd w tytule (t 35/85) ? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 I zaznacz przy okazji że to skala 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Poprawiane. Pośpiech , pośpiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Przymierzam się do tego samego modelu, tylko w malowaniu 1 BPanc (wóz z numerem taktycznym 217). Znasz jakieś zdjęcie T-34 z 1 KPanc z nowego typu kopułką dowódcy (z 1 włazem) - taką jaką dał UM? Wszystkie które znam i na których widać właz wskazują na starszego typu kopułkę z podwójnym włazem. Rozsiadam się i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Wydaje się, że powinieneś zaszpachlować dziurę na gniazdo anteny w kadłubie i tę poziomą szramę na tylnej płycie pancernej - podział płyt pancerza idzie w linii zawiasów (czyli niżej). A jak na razie idzie sympatycznie - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Dziękuję za wszystkie komentarze.Szczelinę z tyłu czeka szpachlowanie a co do włazu to faktycznie na wszystkich fotkach widzę ,właz wczesnego typu.Ostatecznie czekać go będzie przeróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Fajnie że nie jest to kolejny "+". Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Popchnąłem trochę zabawkę przez ,,łikend''.Zaszpachlowałem niektóre otwory, zamontowałem;zbiorniki dodatkowe,instalacje wytwornic dymu,KM i grill.Zrobiłem spawy przy płycie czołowej i KM. Zdjęcia robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Dodałem błotniki,uchwyty desantowe i parę drobiazgów. Wstępnie dobieram się też do wieży;poprawiłem fakturę odlewu,osłonę jarzma i zaczynam trasować miejsca pod spawy: Przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Nie wiem czy nie umknęło tobie, bo mnie tak. Spaw wkoło włazu dowódcy. Idziesz jak burza, może trochę zwolnij Spawy z czego będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Z czego robiłeś wydechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Właz dowódcy to w ogóle porażka, ma za małą średnicę ale nie jest jeszcze skończony,Spawy będą z drutu miedzianego powleczonego szpachlówką.Wydechy zrobiłem z pręcika aluminiowego, wygiętego a potem nawierconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 No i wery kostrzewy, oby tak dalej. Rury etc.. możesz też robić z igieł (do zastrzyków), trzeba tylko dobrze wyżarzyć, później tylko ciąć tarczą diamentówką, nie ząbkowaną - rwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Pospawałem wieżę i powierciłem gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Dzisiaj oglądałem gąski ACE do T-34 z UM i powiem tak, zostawiłem sobie dwa komplety, do T-34/76 oraz do T-34/85. Te plastikowe nadają się do d... Track 550mm for T-34/76 mod.1941 - ACE 7232 Track 550mm for T-34/76 "Red Sormovo" mod.1942 (Winter) - ACE 7237 Track 550mm for T-34/85 "RMSh" mod. 1945 - ACE 7246 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Ładne cacko.Chał macz kosztuje i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Ładne cacko.Chał macz kosztuje i gdzie? Model fakt, zaczyna wyglądać ładnie, koszt to 27-30 zł. Gąski są u mnie, kliknij w link sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Zważywszy na drobny szczegół, że sam model UM kosztuje tyle co gąski Ace, to faktycznie "taniocha". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Coś za coś Mierzu. Co do wieży, to prezentuje się (w stanie surowym) super, bardzo fajnie zrobiłeś te "szczypanki". Po odkładzie będzie widać lepiej co należy poprawić, o ile trzeba będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Kliknąłem. 42zł + wysyłka , to faktycznie dwukrotność ceny modelu .Nie stać mnie obecnie na takie zabawki.Co do Rudego, to dowieźli lufę RB, reflektor i klakson.Reflektor robiony metodą na "kroplę kleju".Dospawano także uchwyty i haki na wieży. Teraz będę musiał wyprodukować chałupniczo twornice dymu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Bedzie/jest niezły wzorzec warsztatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 No, ładnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilgefortz Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 A co do tych szwów na wieży - to ślady po formie odlewniczej a nie spaw. Spawany był strop wieży do reszty. Także jakby szwy były delikatniejsze to tez by się nic nie stało. A ogólnie niezła robota z takim maleństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi