woto Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Dodałem drugi kolor, mam nadzieję, że nie wyszło tragicznie - jeśli coś mogę poprawić to proszę o sugestie tu na lewym błotniku coś za dużo farby poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Ładnie Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Wydaje mi sie ze wszystko ok :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Jak na mój gust to jest bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Fakt, na lewym trochę za dużo, ale ogólnie jest fajnie. Czekam na całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Dostał 3 kolorek, jak dla mnie to wyszło dość dobrze, jeśli gdzieś trzeba poprawić lub domalować to proszę o sugestie. kadłub na razie idzie na bok, i zabieram się do roboty przy wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Podobal mi sie dol-czekam na gore.Przy tak duzym stopniu zdetalowania modelu ,jesli malowanie bedzie na podobnym poziomie,wymiekam... Czekam na kolejny update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Bardzo ładny. Otarcia na kołach to metalizer czy technika ołówkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 otarcia robione są Vallejo Air 71072 Gun, czasami też robiłem grafitem tylko potem trzeba uważać żeby za dużo się nie pościerało jak nie jest zabezpieczone lakierem, a tym kolorem wychodzi prawie identyczny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Czy ktoś nie widział mojej szczeny? Teraz tylko kaszka manna do końco życia. Kamo niby nie skomplikowane, ale jednak nie jest takie proste. A tobie wyszło ono rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Wszystko wychodzi bardzo fajnie. Tylko czy nie zza ciemnej bazy wyszedłeś? Na końcu po wszystkich zabiegach może być trochę za "mrocznie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Pewnie troszkę za ciemne, chociaż przy świetle dziennym aż takie ciemne kolory nie wychodzą (pewnie mam za słabe świetlówki) może coś się uda je wyblaknąć a jak nie to już zostanie mroczny panzer , przy kolejnym modelu jak się trafi w podobnych kolorach troszkę porozjaśniam farbki. Z malowaniem kamo to troszkę zabawy jest, dysza bliziutko płaszczyzny, delikatnie operować spustem, co jakiś czas przecierać dyszę rozpuszczalnikiem coby nie zaschła. Ale efekt można uzyskać ładny, chociaż ten jest daleki od ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 wyszlo swietnie! BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Ale efekt można uzyskać ładny, chociaż ten jest daleki od ideału Zapytam więc przekornie aby trochę rozluźnić te naszpanowane normy - a jaki jest ideał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Trudno powiedzieć , ale wśród kolegów z forum jest dużo takich rodzynków malarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Mały update. Prace kręcą się wokół wieży. Kadłub pokryłem 2 razy szarym filtrem, troszkę przybladł, ale pewnie znowu przyciemnieje po nałożeniu warstwy lakieru pod wash-a. Chciałem zrobić wash-a bez lakierowania ale zaczęło mi zmywać filtr ( dobrze, że zrobiłem próbę na spodzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Kurde kamo jest świetne Super zdetalowałeś wieżę, jednak blachy to blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 wash, bez lakierowania jest możliwy tylko po długim schnięciu modelu (ok 1-2 tyg). Ale nie wychodzi tak idealnie jak na śliskiej powierzchni. Zalezy co chcesz osiągnąć ? Czy delikatne zabrudzenia w zagłębieniach, czy mocno ubrudzone całe powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Wieżyczka na ukończeniu - dojdzie jeszcze karabin i drzwiczki w pancerzach wieży i w końcu malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Ladnie Ci to idzie. Kamuflaz wyszedl elegancko...jak go pomodulujesz to bedzie ekstra (tyle ze po loszach i filtrach zolty Ci sciemnieje). Caly czas nie nie moge nadziwic tym Twoim malowaniem na raty. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 może przez to, że jak nie mam w danym dniu weny do klejenia to dłubie przy malowaniu i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Ależ to piękne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Wieżyczka skończona wśród blaszek był taki celownik, tylko nie wiem czy w tym karabinie taki był, jak nie to go usunę, chociaż mi się z nim podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 No to skoro zakończyłeś proces lepienia to cieszę się bo teraz będzie dalsza część malunków. Co do celownika to wygląda na przeciwlotniczy, ale jak piszesz wygląda fajnie. Zresztą nie wiem czy takich nie montowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Pogratulował . Fajny ten celownik ale nie mam pojęcia czy coś takiego było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi