pankot13 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Daj mu teraz jakiś filtr z brązu.Później wash stłumi trochę te obicia.Powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Hej, dzięki za opinie. Wiadomo że na obicia idą jeszcze filtry etc, wiec po ostatecznych zabiegach będą dość delikatne. Idąc tropem Krzyśka faktycznie dodam jeszcze trochę jasnych obić na płaskich powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Dodałem trochę jasnych obić, na boki i przód dałem biedronkę, na wierzch i wieże zielony a potem żółty filtr. Następnie delikatny pin-wash w linie podziału. (niebieski maź na przeciwwadze to przypadkowe dotknięcie zabrudzonym paluchem, już usunięte) Aktualnie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Ciekawie, czekam na mocny brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Ładnie, a szczególnie boczki mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Wszystko mi się podoba, w szczególności boki kadłuba oraz wieży, oprócz wyciągania detali, ale to tylko osobiste spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Znaczy co do wyciągania detali mam mieszane uczucia dotyczące zamknięć wlewów paliwa itp na tylnej płycie, za mocno się odznaczają niestety. poza tym jestem zadowolony z efektu. Właśnie położyłem kalki tak poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Nic wcześniej nie pisałem bo myślałem że po filtrach i łoszu ten kontrast zaniknie. Niestety dla mnie jest zbyt duża różnica w kolorze, Ale jak pisałem wcześniej ogólnie mi się podoba, czekam na kolejne fotki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Kalki i trochę zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Tym kalkom też trochę dołóż, aby na takie nówki nie wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Wszedłem z brudkiem na górną płytę. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Ocena subiektywna - mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Poczytałem trochę i wyszło mi że na pewno nie Maj, bo dywizje sformowali w Czerwcu i raczej 2 Pułk bo 7 nie istniał. Nie przyłożyłeś się chyba do tego czytania. 7 Pułk Artylerii Przeciwpancernej istniał. Był jednostka korpuśną 2 Korpusu Polskiego (47 + syrenka). Zaliczył cały szlak bojowy we Włoszech. Niewłaściwie masz umieszczone kalkomanie ze znakami taktycznymi. Brak numery na przednim lewym błotniku. Z przodu widać to też na Twoim zdjęciu (biała tarcza pod lewą nogą pierwszego gościa). Z tyłu oba prostokąty nie mogą być po tej samej stronie. PL-ek na pojazdach bojowych w 2KP nie stosowano. Numer seryjny powinien wrócić na przód, z tyłu nie spotyka się ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Pewnie masz rację. ale pojazd pochodzi z 2 dywizji pancernej sformowanej w Czerwcu 1945 roku we Włoszech. Więc błędnym w instrukcji było podanie że pochodził z maja gdyż w maju 2 dywizja nie była jeszcze sformowana. Poza tym racja że spierdzieliłem nakładanie kalek. Wiedziałem o tym o czym piszesz ale jakieś zaćmienie miałem w momencie nakładania, nie usunąłem T sprzed numerku i położyłem nie na przednim błotniku a z tyłu. Trochę kicha ale niestety nie jestem już w stanie tego poprawić. Tak więc proszę o wybaczenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 całość jest bardzo pozytywna ale skierowane do tyłu zacieki na tylnej płycie sugerują, że pojazd poruszał się z prędkością samolotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Racja Andrzeju, ale to nie problem poprawić. Chociaż żal bo efektownie wyglądają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Tak będą czarne jeszcze nie pomalowałem po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Od górnej płyty zacząłem dół jest nie ruszony na razie. Jedynie pokryty lakierem błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Galeria: viewtopic.php?f=68&t=34383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Czas na podstawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Hmm mówisz masz Na razie wykonałem podłoże. Wyszło trochę szaroburo, podejrzewam że zasugerowałem się aurą ;) Podpowiedzcie koledzy co by jeszcze dodać żeby trochę ożywić scenkę? No i jak wam się podoba stan obecny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Może jakieś połamane pniaki? Podstawka wygląda jakby po jakimś bombardowaniu więc powinno pasować. Jak uzyskałeś tą zieleń na boku podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Pniaki nie byłyby złe. Zieleń to naturalny kolor gąbki florystycznej której użyłem jako bazy. O tyle wygodna że można ją do pewnego stopnia kształtować poprzez nacisk. Tak więc nie musiałem się bawić w nacinanie itd tylko przycisnąłem tu i tam i przybrała odpowiedni kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ogólnie jestem na tak! a może jacyś figuranci na pojazd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Dzięki, dodam jednak trochę zieleni, przyschniętej trawy między korzenie. Figurantów chętnie bym dał ale nie umiem ich dobrze pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi